Προβλήματα στη λειτουργία της δημοφιλούς εφαρμογής βίντεο TikTok αναφέρουν το μεσημέρι της Πέμπτης χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το DownDetector, ιστότοπο που παρακολουθεί τη λειτουργία δημοφιλών εφαρμογών, το πρόβλημα εμφανίστηκε στις 11.40 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη.

Τα πιο συχνά αναφερόμενα προβλήματα αφορούν την ίδια την εφαρμογή, την τροφοδοσία περιεχομένου και τη σύνδεση με τους διακομιστές της υπηρεσίας.

Περισσότερες από 8.000 αναφορές έχουν καταχωρηθεί για την εφαρμογή σύντομων βίντεο, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance.

Το πρόβλημα αφορά και την Ελλάδα, όπου καταχωρήθηκαν περισσότερες από 300 αναφορές χρηστών.

Το DownDetector συλλέγει αναφορές μια ποικιλία πηγών, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των χρηστών αλλά και εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόμοιο πρόβλημα που επηρέασε χιλιάδες χρήστες είχε εμφανιστεί και τον περασμένο Νοέμβριο.

Το νέο κρασάρισμα έρχεται σε μια περίοδο που αρκετές κυβερνήσεις και άλλοι επίσημοι φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγορεύουν τη χρήστη του TikTok στο προσωπικό τους για τον φόβο ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει για κατασκοπεία.

Στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοθεσία που θα επέτρεπε στο υπουργείο Εμπορίου να απαγορεύσει πλήρως το TikTok για λόγους εθνικής ασφάλειας, ανέφερε αυτή την εβδομάδα το Reuters.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr