Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Deborah Lee Atrops: Την είχε στραγγαλίσει και την πέταξε στο πορτ-μπαγκάζ - Χειροπέδες μετά από 35 χρόνια

Deborah Lee Atrops: Την είχε στραγγαλίσει και την πέταξε στο πορτ-μπαγκάζ – Χειροπέδες μετά από 35 χρόνια

Λύση στο μυστήριο της άγριας δολοφονίας της Deborah Lee Atrops μετά από 35 χρόνια.

Ήταν τον Νοέμβριο του 1988 που η 30χρονη Deborah Lee Atrops δηλώθηκε αγνοούμενη από τον 34χρονο σύζυγό της Robert Elmer Atrops. Αν και ήταν ακόμα επίσημα παντρεμένοι, βρίσκονταν σε διάσταση από τον Ιούνιο του 1988.

Η Deborah Lee Atrops ήταν μόλις 30 ετών όταν δέχτηκε επίθεση και στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου. Το πτώμα της είχε εντοπιστεί στο πορτ μπαγκάζ του εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου της.

Χρειάστηκε να περάσουν 35 χρόνια για να προχωρήσουν στη σύλληψη του δολοφόνου της. Και δεν ήταν άλλος από τον εν διαστάσει σύζυγό της Robert Elmer Atrops. Τον άνθρωπο που εμφανιζόταν να την αναζητά και να δηλώνει την εξαφάνισή της στις αρχές.

Το πτώμα της Deborah Lee Atrops είχε ανακαλυφθεί την 1η Δεκεμβρίου του 1988. Ο 68χρονος σήμερα εν διαστάσει σύζυγός της συνελήφθη σπίτι του στο Newberg στις 2 Μαρτίου. 35 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία της Deborah Lee Atrops.

Ήταν ο εν διαστάσει σύζυγός της Robert Elmer Atrops που είχε δηλώσει την εξαφάνισή της τον Νοέμβριο του 1988. Αν και ήταν παντρεμένοι, οι δυο τους βρίσκονταν σε διάσταση τους τελευταίους μήνες πριν από την άγρια δολοφονία της.

Ζούσαν όμως ακόμα μαζί σε ένα διαμέρισμα στο Salem με την 8 μηνών υιοθετημένη κορούλα τους. Στις 29 Νοεμβρίου του 1988, ο 34χρονος Robert Elmer Atrops είχε πάει να παραλάβει την κορούλα τους από τη babysitter ενώ η Deborah Lee Atrops βρισκόταν σε ραντεβού στο κομμωτήριο.

Η δήλωση εξαφάνισης για την Deborah Lee Atrops

Υποτίθεται θα γύριζε σπίτι μέχρι τις 8 το βράδυ, για να παραλάβει την κόρη τους. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ο Robert άρχισε τότε να τηλεφωνεί σε φίλους και συγγενείς για να μάθει αν γνώριζαν που βρισκόταν η Deborah Lee Atrops. Λίγο αργότερα θα δήλωνε και επίσημα την εξαφάνισή της.

Την επόμενη ημέρα, 30 Νοεμβρίου του 1988, είπε στους ερευνητές ότι δεν είχε νέα από την εν διαστάσει σύζυγό του. Οι αρχές άρχισαν να ψάχνουν τα στοιχεία. Εντόπισαν το μαύρο Honda Accord της Deborah την 1η Δεκεμβρίου του 1988. Το όχημα θεωρήθηκε ύποπτο, με τα κλειδιά να βρίσκονται στη θέση του οδηγού.

Στο δίθυρο όχημα είχαν αφήσει κατεβασμένο και το παράθυρο του οδηγού, ενώ είχαν αφαιρεθεί και οι πινακίδες κυκλοφορίας. Ήταν εκεί που βρήκαν και το πτώμα της άτυχης Deborah Lee Atrops. Είχε βάλει το άψυχο σώμα της στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μετά τον θάνατό της.

Από τη νεκροψία είχε διαπιστωθεί πως η Deborah Lee Atrops είχε δεχτεί επίθεση και είχε στραγγαλιστεί. Παρά τις προσπάθειες και τις έρευνες δεκαετιών, η υπόθεση παρέμενε μέχρι τώρα ανεξιχνίαστη.

Η υπόθεση της εξαφάνισης άνοιξε ξανά το 2021 και για τον επόμενο ενάμιση χρόνο οι ερευνητές ανέκριναν ξανά πολλούς μάρτυρες και εξέτασαν εκ νέου τα εγκληματολογικά στοιχεία.

Μετά από 35 χρόνια, στις 28 Φεβρουαρίου του 2023, το σώμα ενόρκων απήγγειλε κατηγορίες στον Robert Elmer Atrops. Ο 68χρονος τέθηκε υπό κράτηση και ήταν προγραμματισμένο να απολογηθεί στις 2 Μαρτίου. Δεν έχει γίνει σαφές αν έχει ομολογήσει.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024