Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Luz Cazal: Η «μούσα του Almodóvar» για δύο συναυλίες στην Αθήνα

Luz Cazal: Η «μούσα του Almodóvar» για δύο συναυλίες στην Αθήνα

Η ερμηνεύτρια με τον χαρακτηριστικό προσωπικό και λυρικό της τρόπο, τραγουδά για τον οικουμενικό έρωτα, το καθολικό πάθος, για την ίδια τη ζωή.

H μεγάλη ντίβα της Ιβηρικής, η Luz Casal, με μια εντυπωσιακή ορχήστρα σπουδαίων μουσικών αλλά και με τη συμμετοχή της δική μας Athens Philharmonia Pop Orchestra, έρχεται στην Αθήνα για δυο μοναδικές συναυλίες, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Christmas Theater.

Δύο μελωδικές βραδιές με τα θρυλικά πλέον «Piensa en mi», «Un Αno de Amor»,«No me importa nada», «Historia de un Amor» και όλες τις μεγάλες επιτυχίες που τόσο αγάπησε το ελληνικό κοινό, σ’ ένα ονειρικά μελωδικό οδοιπορικό με την χαρακτηριστική, λυρική φωνή της Luz Casal σε μια μαγική συναυλία που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας.

Η Luz Casal, η «μούσα του Almodóvar» όπως την αποκαλούν διεθνώς, με μια φωνή γεμάτη ένταση και εκφραστικότητα, ιδιαίτερη σαν τη θάλασσα, πότε ήρεμη και γαλήνια και πότε σπαρακτικά θυμωμένη, πάντα όμως σαγηνευτική, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ το 1982 γνωρίζοντας αμέσως την παγκόσμια καταξίωση. Η συμμετοχή της στα soundtracks των ταινιών του μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη ήταν αυτή που εκτίναξε στα ύψη τη δημοτικότητά της.

Μιλήστε μας για τη συναυλία σας στην Ελλάδα

Θα είναι δύο πολύ ιδιαίτερες συναυλίες, αφού θα είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστώ με το συγκρότημα μου και άλλους 56 μουσικούς. Αυτό σημαίνει ότι τα τραγούδια έχουν άλλες διασκευές. Νομίζω ότι το κοινό που έχει πάει σε άλλες συναυλίες μου θα εκπλαγεί.

Ενώ ξεκινήσατε με το θέατρο τι ήταν αυτό που σας έκανε να μεταπηδήσετε στη μουσική

Από πολύ μικρή, αφιερώθηκα στη μουσική. Το θέατρο που έκανα -δύο μόνο έργα- με βοήθησε να έχω μια άλλη σχέση με τη σκηνή και με το κοινό, πέρα ​​από τη μουσική.

Ποια είναι η σχέση σας με τον Αλμοδοβάρ.Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας

Με τον Pedro Almodóvar έχω ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης από το 1991.

Η απόφασή μου να δεχτώ την πρόσκληση να τραγουδήσω τα δύο τραγούδια για την ταινία ήταν γρήγορη, καθώς ήταν να ηχογραφήσω τα δύο τραγούδια σε μια μέρα και το μόνο πού ξέραμε ήταν σε ποιο σημείο του σεναρίου θα έμπαιναν. Ηχογραφήσαμε τα τραγούδια χωρίς να έχουμε εικόνες.

Γιατί θεωρείτε ότι το κοινό της Γαλλίας αγαπά ιδιαίτερα τα τραγούδια σας; Έχετε λάβει επίσης το μετάλλιο των «Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλίας»;

Είναι ένα μυστήριο για μένα. Θα είμαι αιώνια ευγνώμων στη Γαλλία που με υποδέχτηκε με τέτοιο σεβασμό και που με απένειμε τόσα πολλά βραβεία, καθώς και στο γαλλικό κοινό για την ακλόνητη πίστη του.

Ποια συνεργασία σας ξεχωρίζετε και με ποιους επιθυμείτε να συνεργαστείτε στο μέλλον ;

Θα ήθελα να αναπτύξουμε περαιτέρω τη μουσική μας φιλία με τον Βαγγέλη. Πονάει να ξέρεις ότι δεν θα έχω τις τόσο ζεστές αγκαλιές του.

Ποια τραγούδια ή μελωδίες σας εκφράζουν περισσότερο;

Οι προβληματισμοί, τα βαθιά συναισθήματα που μου αρέσει να εκφράζω με μακριές μελωδίες και αργούς χρόνους. Μου άρεσε να εκφράζω θυμό, δυσφορία, αχαλίνωτο πάθος μέσα από τη ροκ.

Επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια

Στις 24 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το νέο μου άλμπουμ (το17ο) με 12 νέα τραγούδια και την επόμενη μέρα ξεκινάμε την περιοδεία μας στην Ισπανία.

Πληροφορίες συναυλιών

Σάββατο 11 Μαρτίου, 21.00

Κυριακή 12 Μαρτίου, 20.00

Πληροφορίες: 210 7258510, 211 7701700 | www.lavris.gr

Προπώληση εισιτηρίων: 211 7701700, www.viva.grwww.ct.gr

Τιμές Εισιτηρίων

VVIP: 90 ευρώ, VIP: 80 ευρώ, A΄ Ζώνη: 70 ευρώ, Β΄ Ζώνη: 60 ευρώ, Γ΄ Ζώνη: 50 ευρώ, Δ’ Ζώνη: 40, E’ Ζώνη: 30 ευρώ,

Παιδικό – Φοιτητικό – Ανέργων: 25 ευρώ στην Ε’ Ζώνη

Θέσεις ΑΜΕΑ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 25 ΕΥΡΩ

 

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024