Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο φονιάς του James Bulger κάνει τα πάντα για την αποφυλάκιση - Το πιο άγριο έγκλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο φονιάς του James Bulger κάνει τα πάντα για την αποφυλάκιση – Το πιο άγριο έγκλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τριάντα χρόνια από την άγρια δολοφονία του James Bulger, ο Jon Venables κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του.

Σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του ο Jon Venables, ένας εκ των ανήλικων δολοφόνων του δίχρονου τότε James Bulger.

Ο Jon Venables πήρε άδεια ακρόασης υπό όρους και κάνει τα πάντα να προλάβει να πετύχει την αποφυλάκισή του.

Θέλει να προλάβει πριν τον σταματήσει το νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που θα αποκλείει την αποφυλάκιση για τους επικίνδυνους και κατ’ εξακολούθηση παραβάτες του νόμου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ελπίζει ότι θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο μέχρι το Πάσχα, με τον Venables να είναι πιθανό να εμφανιστεί ενώπιον των επικεφαλής μέσα στον μήνα.

Μια προφορική ακρόαση θα σήμαινε ότι ο Jon Venables βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του. Η οικογένεια του James Bulger είναι τρομοκρατημένη με αυτή την προοπτική.

Οι γονείς του James Bulger έχουν εκφράσει έντονα τις ενστάσεις και αντιρρήσεις τους για ενδεχόμενη αποφυλάκιση του Jon Venables.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας του James Bulger

O Jon Venables και ο Robert Thompson ήταν δέκα ετών όταν απήγαγαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν τον δίχρονο James Bulger στο Merseyside το 1993.

Ήταν στις 12 Φεβρουαρίου 1993 που η άγρια δολοφονία του δίχρονου James Bulger συγκλόνισε τον κόσμο. Το αποτρόπαιο έγκλημα είχε συνταράξει το Ηνωμένο Βασίλειο και την παγκόσμια κοινότητα.

Οι δύο ανήλικοι κατάφεραν να αρπάξουν τον James Bulger από το εμπορικό κέντρο στο οποίο βρισκόταν με τη μητέρα του. Τον είχε χάσει για δευτερόλεπτα από τα μάτια της.

Ο δίχρονος James Bulger είχε υποστεί 42 τραύματα στα χέρια των 10χρονων. Άφησαν το άψυχο σώμα του στις γραμμές του τρένου για να συγκαλύψουν την άγρια δολοφονία.

Ήθελαν να μοιάζει πως πρόκειται για δυστύχημα. Το τρένο διαμέλισε το σώμα του James Bulger που έφυγε από τη ζωή με τον πιο άγριο τρόπο.

Το ακρωτηριασμένο σώμα του άτυχου παιδιού είχε βρεθεί σε σιδηροδρομική γραμμή στο Walton, στο Λίβερπουλ, μετά από δύο ημέρες.

Jon Venables και Robert Thompson έγιναν οι πιο νέοι δολοφόνοι στη σύγχρονη βρετανική ιστορία.

Είχαν καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία και αφέθηκαν ελεύθεροι στα 18 το 2001, με νέες ταυτότητες. Είχε διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στην ανωνυμία. Ωστόσο ο Venables επέστρεψε στη φυλακή επειδή παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του. Είχε συλληφθεί με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Διαπιστώθηκε ότι είχε κατεβάσει και διανείμει εκατοντάδες εικόνες παιδικής κακοποίησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούσαν βιασμούς θυμάτων ακόμα και δύο ετών.

Απελευθερώθηκε και επέστρεψε στη φυλακή δύο φορές, το 2010 και το 2017. Οι γονείς του James, Denise και Ralph Bulger, δήλωναν τρομοκρατημένοι από την απόφαση. «Είναι ζήτημα χρόνου να περάσει ξανά στην επιθυμία του για μικρά παιδιά.

Ο Jon Venables είναι και ήταν πάντα δολοφόνος και δεν θα αλλάξει ποτέ. Θα είναι πάντα κίνδυνος για τα παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να είναι στη φυλακή για μια ζωή» δήλωναν πριν από κάποια χρόνια οι γονείς του James Bulger.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024