Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
#Freeflaco: Ευρωπαϊκός μπούφος που δραπέτευσε από κλουβί κατέκτησε τη Νέα Υόρκη

#Freeflaco: Ευρωπαϊκός μπούφος που δραπέτευσε από κλουβί κατέκτησε τη Νέα Υόρκη

Οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κύπου του Σέντραλ Παρκ αποφάσισαν να αφήσουν το πουλί να ζήσει ελεύθερο.

Ο Φλάκο ο ευρασιατικός μπούφος μόνο χαζός δεν είναι: παρόλο που μεγάλωσε υπό αιχμαλωσία, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει σπίτι του τη Νέα Υόρκη.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, άγνωστοι έκοψαν τα κάγκελα του κλουβιού της κουκουβάγιας στον Ζωολογικό Κήπο του Σέντραλ Παρκ στο Μανχάταν.

Έκτοτε, δεκάδες Νεοϋπορκέζοι σπεύδουν στο πάρκο για να τον δουν να πετά από δέντρο σε δέντρο. Και όλοι αναρρωτιούνταν: θα μπορούσε το ξενόφερτο πτηνό να κυνηγήσει την τροφή του, ή θα πεινούσε λόγω της απειρίας του στο ελεύθερο περιβάλλον;

Τις πρώτες ημέρες μετά την απόδρασή του στις 2 Φεβρουαρίου, κανείς δεν είδε τον Φλάκο να τρώει.

Τελικά όμως οι υπεύθυνοι του πάρκου ανακουφίστηκαν όταν τον είδαν να ξερνάει κόκαλα και τρίχες –απόδειξη ότι είχε μάθει να πιάνει τους αρουραίους που αφθονούν στο πάρκο.

Πλήθος φωτογραφιών του Φάλκο εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο (Manhattan Bird Alert)

Ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου αποφάσισαν να σταματήσουν τις προσπάθειες να πιάσουν το πτηνό και να το επιστρέψουν στο κλουβί του.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τον Φλάκο και τη δραστηριότητά του και θα είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε τις προσπάθειες αιχμαλωσίας αν δείξει σημεία ανάγκης ή δυσχέρειας» ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι σύμφωνα με το Associated Press.

Η μεγαλόσωμη κουκουβάγια δεν έπεσε στην παγίδα όταν οι ορνιθολόγοι του πάρκου προσπάθησαν να τον δελεάσουν με κρέας και ηχογραφημένα καλέσματα μπούφων.

Αν και προτιμά να παραμένει στο πάρκο, πέταξε κάποια στιγμή μέχρι την πολύβουη Πέμπτη Λεωφόρο, όπου η αστυνομία προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να τον πιάσει.

«Ο Φάλκο τα πάει μια χαρά στο Σέντραλ Παρκ» σχολίασε ο Ντέιβιντ Μπάρετ, διαχειριστής του λογαριασμού Manhattan Bird Alert στο Twitter, όπου το hashtag #freeflaco έγινε θέμα συζήτησης.

Ο ευρασιατικός μπούφος (Bubo bubo), είδος που απαντά και στην Ελλάδα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη κουκουβάγιας παγκοσμίως με άνοιγμα φτερών που μπορεί να πλησιάσει τα δύο μέτρα.

Ο Φάρκο, ο οποίος ήταν περίπου ενός έτους όταν μεταφέρθηκε στο Σέντραλ Παρκ το 2010, είναι πιθανότατα ο μόνος εκπρόσωπος του είδους του στη Βόρεια Αμερική.

Όπως φαίνεται δεν θα πεινάσει, ίσως όμως νιώσει μοναξιά.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024