Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοντέλα της διπλανής πόρτας στο πιο εντυπωσιακό project του Instagram

Μοντέλα της διπλανής πόρτας στο πιο εντυπωσιακό project του Instagram

Με έναν ξεχωριστό τρόπο επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν την έννοια της ομορφιάς στη γειτονική Ιταλία. Τα μοντέλα της διπλανής πόρτας που κάνουν θραύση σε όλο τον κόσμο.

Με έναν ξεχωριστό τρόπο επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν την έννοια της ομορφιάς στη γειτονική Ιταλία. Το project «Imperfetta» στο Instagram , που ξεκίνησε για την ανάδειξη των γυναικων της διπλανής πόρτας και των ατελειών τους, έχει μετατραπεί σε πρακτορείο μοντέλων με αυτόν ακριβώς τον στόχο.

Ήταν πίσω στο 2020 που η Carlotta Giancane ξεκίνησε το πρακτορείο μοντέλων «Imperfetta». Εκεί τα μοντέλα αψηφούν τα προκαθορισμένα πρότυπα ομορφιάς της βιομηχανίας.

Μοντέλα για όλα τα μεγέθη και τις ηλικίες. Μοντέλα που καλύπτουν το φάσμα των φύλων. Μοντέλα με αναπηρίες ή ιατρικές παθήσεις όπως αλωπεκία ή λεύκη, ορατές ουλές ή που έχουν χάσει τα άκρα τους.

Ανάλογα πρακτορεία έχουν υπάρξει και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αυτό είναι το πρώτο στη γειτονική μας Ιταλία.

Η Sonia Sparta είναι ένα από τα μοντέλα. Η 28χρονη από τη Σικελία, έχει ακούσει ενήλικες να ψιθυρίζουν σε παιδιά ότι ήταν από το τσίρκο όταν είδαν τις σκούρες κηλίδες στο πρόσωπο και το σώμα της, αποτέλεσμα μιας μορφής υπερμελάγχρωσης.

Ενώ κάποτε προσπαθούσε να κρύψει την κατάστασή της, τώρα έχει συνείδηση της ομορφιάς της.

«Άλλαξα τα πράγματα έτσι ώστε η αδυναμία μου, ή το πώς αντιλαμβάνομαι μια αδυναμία, να γίνει η πηγή της δύναμής μου. Η ιδιαιτερότητά μου» αναφέρει χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης φωτογράφισης στη Ρώμη, πολλά από τα μοντέλα πόζαραν με εσώρουχα.

«Αισθάνομαι σαν επαναστάτρια γιατί συνειδητοποιώ ότι γύρω μου όλα αυτά δεν υπήρχαν πριν από την L’Imperfetta», σημειώνει η Carlotta Giancane. «Είναι σαν επανάσταση, σαν μια μάχη που πρέπει να παλέψω σκληρά, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές δυσκολίες».

Η άλλη ομορφιά και τα μοντέλα της διπλανής πόρτας

Το πρακτορείο αριθμεί σήμερα περισσότερα από 140 μοντέλα. Βρίσκονται τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, αλλά εστιάζει τη δουλειά του στην Ιταλία «επειδή εκεί θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα», επισήμανε η Carlotta Giancane.

Τα μοντέλα της έχουν εμφανιστεί σε διαφημιστικές καμπάνιες για μάρκες καλλυντικών, καταστήματα λιανικής πώλησης μόδας και σούπερ μάρκετ. Μεγάλο μέρος της δουλειάς είναι σε διαδικτυακές διαφημίσεις. Έχουν υπάρξει επίσης προσκλήσεις για μοντέλα σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Δύο από τα μοντέλα του πρακτορείου «Imperfetta» έχουν εμφανιστεί στην πασαρέλα μόδας του Μιλάνου για τον σχεδιαστή Marco Rambaldi.

Η Lucia Della Ratta, φοιτήτρια στη Ρώμη, έκρυβε τον αλμπινισμό της για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Έβαφε τα μαλλιά της σε πιο σκούρες αποχρώσεις και χρησιμοποιούσε λοσιόν για να σκουρύνει το χρώμα του δέρματός της.

Ήταν στη διάρκεια της πανδημίας και των lockdown που άφησε το φυσικό χρώμα στα μαλλιά της και άρχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες της στο Instagram.

«Ένιωσα για πρώτη φορά όμορφη. Αισθάνθηκα ότι αυτή ήταν η ουσία μου, σαν να είμαι εγώ, όπως πραγματικά είμαι», δήλωσε η Della Ratta στη διάρκεια διαλείμματος από φωτογράφιση. Ακόμα της έρχονται δάκρυα στα μάτια και τα απομακρύνει με τα χέρια της.

Η Desireé D’Angelo πάσχει από αλωπεκία από τότε που ήταν 10 ετών. Στο σχολείο φορούσε καπέλο για να κρύψει το πρόβλημα, με τους συμμαθητές της να της κάνουν bullying και να της το αφαιρούν. Ήταν στα 15 της χρόνια που μια δασκάλα χορού την έπεισε να αποδεχτεί την κατάστασή της και να σταματήσει να το κρύβει.

Τα χρόνια πέρασαν και η Desireé D’Angelo έχει γίνει μια επιτυχημένη χορεύτρια, performer και μοντέλο. «Μου αρέσει το σώμα μου, μου αρέσει η ιδιαιτερότητά μου. Στο τέλος το αποδέχτηκα», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024