Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι μεγάλοι έρωτες του Τιμ Μπάρτον (πριν τη Μόνικα Μπελούτσι)

Οι μεγάλοι έρωτες του Τιμ Μπάρτον (πριν τη Μόνικα Μπελούτσι)

Πηγές ανέφεραν ότι η Μόνικα Μπελούτσι και ο Τιμ Μπάρτον βγαίνουν εδώ και τέσσερις μήνες με κάποια «μυστικότητα», ωστόσο τίποτα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί σχετικά με το ζεύγος «Μπερτούτσι».

Ο 64χρονος τύπος πίσω από τον «Εφιάλτη τα Χριστούγεννα», τον «Ψαλιδοχέρη Έντουαρντ» και το «Ed Wood» συνάντησε για πρώτη φορά την 58χρονη Μπελούτσι πριν από 16 χρόνια, αλλά οι σπίθες γύρω τους εντάθηκαν καθώς επανασυνδέθηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Lumière, στη Λυών, τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Μπάρτον παρέλαβε το βραβείο για τη συνολική προσφορά του, ενώ η Μπελούτσι ήταν επίτιμη προσκεκλημένη.

Οι φήμες ότι το ζευγάρι είχε αρχίσει να βγαίνει ραντεβού επέμεναν στο τέλος του 2022, με την Μπελούτσι να έχει χωρίσει με τον πιο πρόσφατο σύντροφό της, τον καλλιτέχνη Nicolas Lefebvre το 2019 μετά από 14 χρόνια γάμου με τον ηθοποιό Βενσάν Κασέλ, ενώ ο Μπάρτον είχε μια πολύ προβεβλημένη σχέση με τη Βρετανίδα ηθοποιό Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, η οποία έληξε φιλικά το 2014 – σε αντίθεση με τη σχέση του με τη ζόρικη Λίζα Μαρί Σμιθ.

Ο θάνατος μιας σχέσης

Μιλώντας για το τέλος της σχέσης τους στο Harper’s Bazaar το 2016, η Μπόναμ Κάρτερ εξήγησε πώς αντιμετώπισε τον χωρισμό, ειδικά καθώς είναι μητέρα του Μπίλι Ρέι Μπάρτον και της Νελ Μπάρτον, παιδιά που απέκτησαν στη μακροχρόνια σχέση τους: «Περνάς μέσα από τεράστια θλίψη – είναι ο θάνατος μιας σχέσης, οπότε είναι εντελώς μπερδεμένο. Η ταυτότητά σου, τα πάντα, αλλάζουν. Απλά προειδοποιώ: “Δεν είμαι ο εαυτός μου αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί». Όλοι πάντα λένε ότι πρέπει να είσαι δυνατός και να έχεις σθένος αλλά δεν πειράζει να είσαι εύθραυστος, δεν πειράζει καθόλου».

Δείτε το βίντεο με τη ζωή των ερώτων του Τιμ Μπάρτον

Καινούργια αγάπη μου κλείνει το μάτι

Για τον Τιμ Μπάρτον πάντως, η νέα του σχέση είναι μόλις η τέταρτη που ακούγεται και συζητιέται στη δημόσια σφαίρα αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους ίδιους ή τους εκπρόσωπους τους.

Ας πάμε λίγο πίσω στον χρόνο να δούμε τις προηγούμενες σχέσεις του Τιμ, του σπουδαίου αυτού κινηματογραφικού παραμυθά.

Η εικαστικός Lena Gieseke παραμένει μέχρι σήμερα το μοναδικό άτομο που έχει παντρευτεί τον Τιμ Μπάρτον, αφού το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου σε μια μικρή τελετή το 1989, έχοντας ξεκινήσει να βγαίνουν δύο χρόνια νωρίτερα. Η Gieseke γνώρισε τον Μπάρρτον όταν ήταν φωτογράφος και περπάτησαν μαζί στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας της πρώτης blockbuster ταινίας του Μπάρτον, το Batman το 1989 – αλλά το ζευγάρι χώρισε δύο χρόνια αργότερα.

Η Gieseke δήλωσε ότι ο λόγος του διαζυγίου ήταν η «περίπλοκη και στιβαρή προσωπικότητα» του Μπάρτον.

Λίγο καιρό μετά το διαζύγιο ο Μπάρτον άρχισε να βγαίνει με τη γεννημένη στο Νιου Τζέρσεϊ ηθοποιό και μοντέλο, Λίζα Μαρί Σμιθ, αφού γνωρίστηκαν σε ένα Starbucks το 1993. Η Σμιθ είχε μόλις εγκαταλείψει το μόντελινγκ και είχε βγει από έναν τετραετή γάμο και συνδέθηκε με τον Μπάρτον επειδή άρεσε και στους δύο να «παρακολουθούν» UFO στην Καλιφόρνια, όπου ζούσαν.

Η εικαστικός Lena Gieseke / Photo: YouTube

Η ακύρωση του αρραβώνα

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 1993, με τον αρραβώνα τους να διαρκεί οκτώ χρόνια μέχρι τον πικρό χωρισμό τους γύρω στο 2001. Ο Μπάρτον ακύρωσε τον αρραβώνα την ίδια στιγμή που έκανε πρεμιέρα το ριμέικ του «Πλανήτη των πιθήκων». Η Σμιθ είχε αναλάβει έναν μικρό ρόλο στην ταινία, ενώ μία από τις πρωταγωνίστριες της ταινίας ήταν η Βρετανίδα ηθοποιός Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Σημειωτέων η ταινία δεν είχε μεγάλη απήχηση.

Ο Μπάρτον κυνήγησε την Μπόναμ Κάρτερ για την ταινία. Το 2012, η ηθοποιός δήλωσε στον Γκράχαμ Νόρτον ότι βρισκόταν στην Αυστραλία όταν ο Μπάρτον της τηλεφώνησε για να της προσφέρει τον ρόλο. «Μου είπε: «Μην το πάρεις στραβά, αλλά είσαι το πρώτο άτομο που σκέφτηκα για να υποδυθεί έναν χιμπατζή». Σκέφτηκα ότι δεν με ήξερε αλλά με ήξερε. Γιατί είπε: ‘Έχω αυτό το αστείο διαισθητικό προαίσθημα … ότι σου αρέσει να καλύπτεσαι’. Και του είπα, ‘Έχεις απόλυτο δίκιο’».

Η Μπόναμ Κάρτερ είχε μια μακροχρόνια σχέση με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Κένεθ Μπράνα, από το 1995 έως το 1999.

Ο Μπάρτον και η Μπόναμ Κάρτερ άρχισαν να βγαίνουν αργότερα την ίδια χρονιά (με την κοινή παραδοχή ότι το ζευγάρι ερωτεύτηκε στα γυρίσματα της ταινίας επιστημονικής φαντασίας), ενώ το 2005 η Μαρί διοργάνωσε μια δημοπρασία με προσωπικά αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω του ο Μπάρτον.

Ο Μπάρτον και η Λίζα Μαρί Σμιθ / Photo: YouTube

Ίσως η πιο αξιαγάπητη από τις σχέσεις που είχε ο Μπάρτον

Η 13χρονη συναισθηματική σχέση και επαγγελματική συνεργασία του Αμερικανού σκηνοθέτη με την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ έφερε ως αποτέλεσμα πέντε ακόμα ταινίες εκτός από τον «Πλανήτη των Πιθήκων», δύο παιδιά και δύο γειτονικά σπίτια στο Βόρειο Λονδίνο για να έχουν ο καθένας το δικό του χώρο, παρά το γεγονός ότι τα συναισθήματά τους ήταν ζωηρά και δεν έχαναν ευκαιρία να είναι μαζί τόσο εκτός όσο και εντός πλατό.

Τα σπίτια τους συνδέονταν με έναν διάδρομο και η Μπόναμ Κάρτερ δήλωσε στην Telegraph ότι το ροχαλητό του Μπάρτον ήταν «ένα στοιχείο» της επιλογής τους για γειτνίαση.

«Απλά διατηρούμε δύο σπίτια, το ένα δίπλα στο άλλο, επειδή το δικό μου ήταν πολύ μικρό» είπε στο δημοσίευμα του 2010. «Βλέπουμε ο ένας τον άλλον όσο και κάθε άλλο ζευγάρι, αλλά η σχέση μας ενισχύεται με το να ξέρουμε ότι έχουμε τον προσωπικό μας χώρο για να αποσυρθούμε».

Πέντε χρόνια μετά τη γέννηση του γιου τους ο σκηνοθέτης θα δηλώσει: «Την ημέρα που γεννήθηκε ο Μπίλι, ήταν σαν να περπατούσα μέσα από έναν καθρέφτη και όλα ήταν Technicolor. Η ζωή μου ήταν πολύ προσανατολισμένη στη δουλειά και όλα ήταν σε κοντινό πλάνο. Μόλις απέκτησα την οικογένεια, όλα έγιναν ξαφνικά ευρεία οθόνη».

Τιμ Μπάρτον και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ / Photo: YouTube

Ένας ξεκαρδιστικός άντρας

Ο Τιμ Μπάρτον και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ είχαν μια από τις πιο εκκεντρικές συνεργασίες στο Χόλιγουντ – τόσο επαγγελματικά όσο και ερωτικά.

Αν και συνεργάστηκαν σε πολλά έργα και η ίδια έχει αποκαλέσει τον πρώην σύντροφό της «έναν ξεκαρδιστικό άνδρα» με τον οποίο «γελούσε πολύ», η Μπόναμ Κάρτερ έχει παραδεχτεί ότι η εργασιακή τους σχέση δεν ήταν πάντα όμορφη.

«Υπήρχαν στιγμές που η συνεργασία τους δεν ήταν αρμονική» είπε σε συνέντευξή της στο Grounded with Louis Theroux, σημειώνοντας ότι τα γυρίσματα της ταινίας Sweeney Todd του 2007 ήταν η πρώτη φορά που οι δυο τους «έγιναν πολύ εριστικοί μεταξύ τους».

Ο σκηνοθέτης της Οικογένειας Άνταμς παραδέχτηκε ότι η Μπόναμ Κάρτερ ήταν η μόνη ηθοποιός φωνής της οποίας έκανε οντισιόν. «Ίσως επειδή είμαι μαζί της ήμουν λίγο πιο σκληρός απ’ ό,τι θα ήμουν με κάποιον άλλο» δήλωσε στο GamesRadar. «Κανείς άλλος δεν χρειάστηκε να περάσει από οντισιόν, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά η Έλενα είναι άνετη με αυτό. Είναι πολύ ασφαλής με τον εαυτό της».

Στην ίδια συνέντευξη είπε ότι η σύντροφός του είχε «εντελώς αντιφατική αντίληψη από τον κόσμο» λέγοντας: «Αν διαβάσετε τις εφημερίδες του Λονδίνου, η Έλενα αναφέρεται ως ένας από τους χειρότερα ντυμένους ανθρώπους στην ιστορία της Βρετανίας ή ως μια σικ αριστοκράτισσα. Αυτό την ενοχλεί λίγο, αλλά από τη στιγμή που σε χαρακτηρίζουν δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα γι’ αυτό».

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Τα διαφορετικά γούστα και η αγάπη

«Είναι πολύ χαλαρή, με πολλά μαλλιά και είμαι εντελώς ερωτευμένη. Μου άρεσε ακόμη και η γέννα» δήλωσε στην Evening Standard η Έλενα με τον ερχομό της κόρης τους. «Θα το ξαναέκανα αμέσως. Απλά πήρα τα φάρμακα, έκατσα πίσω και το απόλαυσα. Ήταν όλα τόσο χαλαρά που δεν έκλαψε καν όταν βγήκε» θα προσθέσει επισημαίνοντας ότι προσπάθησε πολύ για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της.

Η ηθοποιός είπε ότι ο τοκετός στο νοσοκομείο St Mary’s του Λονδίνου ήταν σαν να ήταν Χριστούγεννα. «Οι πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου έχουν περάσει σε αυτό το νοσοκομείο» είπε, προσθέτοντας ότι από τότε που υποδέχτηκε την κόρη της, ήταν «σε υπηρεσία θηλασμού, προσπαθώντας να σκεφτεί ένα όνομα».

Επίσης, συζήτησε για άλλη μια φορά το γνωστό θέμα της ασυνήθιστης κατάστασης διαβίωσης του ζευγαριού. «Σε κάθε σχέση, αφού περάσει ο πρώτος χρόνος, δεν μπορείς παρά να θέλεις το δικό σου χώρο» εξήγησε. «Έχουμε διαφορετικά γούστα στην τηλεόραση και δουλεύουμε και οι δύο από το σπίτι. Αλλά τα πράγματα προφανώς δεν είναι τόσο άσχημα μεταξύ μας, αλλιώς δεν θα είχα μείνει έγκυος, έτσι δεν είναι; Είμαι πολύ ευτυχισμένη».

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024