Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τζένιφερ Άνιστον και ο χρόνος: Μια σχέση συμφιλίωσης

Η Τζένιφερ Άνιστον και ο χρόνος: Μια σχέση συμφιλίωσης

Κόντρα σε όσους λατρεύουν να συσχετίζουν τους αριθμούς των χρόνων που περνούν με τα στάδια της ζωής, η Τζένιφερ Άνιστον χαράσσει τον δικό της δρόμο μεγαλώνοντας όμορφα και ισορροπημένα παραμένοντας ένα οικείο πρόσωπο, είτε παίζοντας στα Friends είτε σε κάποια ρομαντική κομεντί.

Αν και γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, η Άνιστον μετακόμισε στη Νέα Υόρκη σε νεαρή ηλικία. Το αστείο ήταν ότι ο πατέρας της, ο ηθοποιός Τζον Άνιστον, δεν την άφηνε να βλέπει τηλεόραση. Ίσως αυτή η απαγόρευση να ενίσχυσε το πάθος της για το μέσο και για την ηθοποιία. Εντάχθηκε στο τμήμα θεατρικών σπουδών στο Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts του Μανχάταν και μετά την αποφοίτησή της ανέλαβε ρόλους εκτός Broadway.

Μόλις το 1994 απέκτησε τον ρόλο της ζωής της, υποδυόμενη τη Ρέιτσελ Γκριν στο σήριαλ Friends, μια κωμική σειρά του NBC για έξι φίλους που ζουν στη Νέα Υόρκη, πίνουν καφέ, ερωτεύονται και ζουν το δράμα και τη κωμωδία της ζωής με εναλλαγές. Το sit-com εκτόξευσε τη φήμη της Άνιστον στα ύψη – και δημιούργησε ένα ακόμη θέμα συζήτησης –το φαινόμενο των μαλλιών της. Το «Ρέιτσελ λουκ» ήταν το αγαπημένο πολυεπίπεδο κούρεμα που είχε ο χαρακτήρας της τη δεκαετία του ’90 – ήταν αυτό που όλοι ήθελαν να έχουν, εκτός από την ίδια την Άνιστον.

Photo: YouTube

Δείτε ένα βίντεο με τη ζωή της

Το πιο άσχημο κούρεμα για την ίδια

«Αγαπώ τον κομμωτή μου, Κρις Μακ Μίλαν και ταυτόχρονα είναι η πληγή της ύπαρξής μου, επειδή αυτός ξεκίνησε αυτή την καταραμένη Ρέιτσελ, η οποία δεν ήταν η καλύτερη εμφάνισή μου», δήλωσε στο περιοδικό Allure το 2011.

«Πώς να το πω πιο ξεκάθαρα; Νομίζω ότι ήταν το πιο άσχημο κούρεμα που έχω δει ποτέ. Αυτό που πραγματικά θέλω να μάθω είναι, πώς αυτό το πράγμα είχε τόσο μεγάλη απήχηση; Ας πούμε απλά ότι δεν είμαι οπαδός των κοντών, στρωτών κουρεμάτων πάνω μου προσωπικά, οπότε δεν μου αρέσει να βλέπω τη συγκεκριμένη εποχή μου, το αποφεύγω».

Ανεξάρτητα από αυτό, δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να αποτινάξει τον εμβληματικό της ρόλο, τόσο πολύ που την κράτησε πίσω από διάφορους ρόλους στη συνέχεια.

Photo: YouTube

Μια φορά Ρέιτσελ, για πάντα Ρέιτσελ

«Δεν μπορούσα με τίποτα να βγάλω από πάνω μου τη Ρέιτσελ Γκριν. Δεν μπορούσα να ξεφύγω από τη φράση η Ρέιτσελ από τα Φιλαράκια, και ακούγεται συνέχεια και έχω φτάσει στο σημείο να πω: «Σταμάτα να παίζεις αυτό το γ@μημένο σόου»», δήλωσε στο The Hollywood Reporter το 2020.

«Η ταινία Good Girl ήταν η πρώτη φορά που κατάφερα πραγματικά να αποβάλω ό,τι ήταν ο χαρακτήρας της Ρέιτσελ και το να μπορέσω να εξαφανιστώ μέσα σε κάποια άλλη, κάτι που ήταν μεγάλη ανακούφιση για μένα».

Έκτοτε φυσικά η Τζένιφερ κατάφερε να ξεφύγει από την Ρέιτσελ αλλά ποτέ η Ρέιτσελ από την Τζένιφερ.

Photo: YouTube

1990

Η Άνιστον απέκτησε τους πρώτους της τηλεοπτικούς ρόλους το 1990, πρωταγωνιστώντας στην ταινία Molloy, ενώ ακολούθησε η σειρά Ferris Bueller, η οποία βασίστηκε στην ταινία. Έπαιξε την Jeannie Bueller, την αδελφή του Ferris στην κωμική σειρά, η οποία προβλήθηκε μόνο για μία σεζόν.

1993

Τρία χρόνια αργότερα, η Άνιστον πρωταγωνίστησε στην ταινία τρόμου Leprechaun, ένας ρόλος για τον οποίο αργότερα ένιωσε αμηχανία.

1994

Η ζωή της Άνιστον άλλαξε για πάντα όταν πήρε το ρόλο της Ρέιτσελ Γκριν στο Friends, αφού επέλεξε τη σειρά του NBC αντί για μια θέση στο Saturday Night Live. Η σειρά έγινε μία από τις μεγαλύτερες κωμικές σειρές όλων των εποχών και της χάρισε πέντε υποψηφιότητες για Emmy (και μία νίκη).

1997

Τρία χρόνια μετά τα Φιλαράκια, η Άνιστον απέκτησε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία, υποδυόμενη ένα νεαρό στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας στην ταινία Picture Perfect δίπλα στον Κέβιν Μπέικον.

1999

Η προσωπική της ζωή έγινε το μόνο θέμα για το οποίο μιλούσαν όλοι το 1999, όταν έκανε το ντεμπούτο της στο κόκκινο χαλί με τον τότε φίλο της Μπραντ Πιτ στα 51α ετήσια βραβεία Primetime Emmy.

Photo: YouTube

2000

Το διάσημο ζευγάρι παντρεύτηκε στο Μαλιμπού στις 29 Ιουλίου 2000.

2002

Αφού ήταν υποψήφια στην κατηγορία των δευτεραγωνιστών δύο συνεχόμενες φορές, η Άνιστον κέρδισε το πρώτο της Emmy το 2002, αυτή τη φορά στην κατηγορία Outstanding Lead Actress in a Comedy Series. Κέρδισε τις Sarah Jessica Parker (Sex and the City), Debra Messing (Will & Grace), Jane Kaczmarek (Malcolm in the Middle) και Patricia Heaton (Everybody Loves Raymond).

2003

Το 2003, η Άνιστον πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τζιμ Κάρεϊ στην ταινία Bruce Almighty, η οποία έγινε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της στον κινηματογράφο.

2004

Μετά από 10 σεζόν και 62 υποψηφιότητες για Emmy, τα Φιλαράκια πρόβαλαν το τελευταίο τους επεισόδιο στις 6 Μαΐου 2004.

2005

Στις 7 Ιανουαρίου 2005, ο Πιτ και η Άνιστον ανακοίνωσαν ότι χώρισαν μετά από φήμες ότι είχε σχέση με την συμπρωταγωνίστριά του στο Mr. & Mrs. Smith, Αντζελίνα Τζολί. Οριστικοποίησαν το διαζύγιό τους τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

2006

Το 2006, η Άνιστον γνώρισε τον Βινς Βον κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του The Break-Up και οι δυο τους βγήκαν για λίγο ραντεβού.

2010

Η Άνιστον συνδέθηκε ρομαντικά και με τον συμπρωταγωνιστή της στο Bounty Hunter, Τζεράρντ Μπάτλερ, το 2010.

2012

Στις 22 Φεβρουαρίου 2012, της δόθηκε ένα αστέρι στο Walk of Fame του Χόλιγουντ. Κατά τη διάρκεια της βράβευσής της μίλησαν οι Adam Sandler, Malin Ackerman και Kathryn Hahn.

Photo: YouTube

2012

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο σχέσης με τον συμπρωταγωνιστή της στο Wonderlust, Justin Theroux, το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τον Αύγουστο του 2012.

2015

Η Lisa Kudrow, η Chelsea Handler και ο Howard Stern ήταν μεταξύ των καλεσμένων που παρευρέθηκαν στο γάμο του ζευγαριού τον Αύγουστο του 2015.

2018

Δυόμισι χρόνια αργότερα, το ζευγάρι ανακοίνωσε με κοινή δήλωση ότι επέλεξε να πάρει διαζύγιο. Παρέμειναν φίλοι και συνέχισαν να γιορτάζουν ακόμα πολλές γιορτές μαζί.

2019

Τον Νοέμβριο του 2019, η Άνιστον και η Ρις Γουίδερσπουν συμπρωταγωνίστησαν και ανέλαβαν την παραγωγή της πρώτης πρωτότυπης σειράς για το Apple TV+, The Morning Show. Το δράμα ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν.

2020

Η Άνιστον κέρδισε το δεύτερο Screen Actors Guild Award για το The Morning Show τον Ιανουάριο του 2020. Στα παρασκήνια συνάντησε τυχαία τον Πιτ και η συγκινητική επανένωση έγινε αμέσως viral.

2020

Οι δύο πρώην επανενώθηκαν εικονικά για μια επιτραπέζια ανάγνωση του Fast Times at Ridgemont High για να συγκεντρώσουν χρήματα για δύο διαφορετικές φιλανθρωπικές οργανώσεις τον Σεπτέμβριο του 2020.

2021

Η Άνιστον επανενώθηκε με τους συμπρωταγωνιστές της στα Φιλαράκια σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα για το HBO Max, στο οποίο η ομάδα αναπολούσε τις εμπειρίες τους από τα γυρίσματα και ξεναγήθηκε στα εμβληματικά διαμερίσματα.

2022

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Allure, η ηθοποιός αναφέρθηκε στις προηγούμενες προσπάθειές της να αποκτήσει παιδί. «Έκανα εξωσωματική γονιμοποίηση, έπινα κινέζικο τσάι, ό,τι θέλετε. Δοκίμασα τα πάντα», εξήγησε τον Νοέμβριο του 2022. «Θα έδινα τα πάντα αν κάποιος μου έλεγε: ‘Πάγωσε τα ωάριά σου. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου. Απλά δεν το σκέφτεσαι. Έτσι, εδώ είμαι σήμερα. Το πλοίο έχει σαλπάρει».

Η Άνιστον πρόσθεσε: «Δεν μετανιώνω για τίποτα. Στην πραγματικότητα νιώθω μια μικρή ανακούφιση τώρα, γιατί δεν υπάρχει πια το «Μπορώ;». Ίσως. Ίσως. Ίσως. Δεν χρειάζεται να το σκέφτομαι πια αυτό».

Δείτε ένα βίντεο με τις αλλαγές της Τζένιφερ Άνιστον μέσα στα χρόνια

Sports in

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό – Τι είπε ότι θα κάνει αν δεν πάει Final 4 το «τριφύλλι»

Ο Τούρκος προπονητής δήλωσε πως αν δεν πάει ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ-4 θα φύγει από την ομάδα, θέλοντας να δείξει ουσιαστικά την μεγάλη πίστη που έχει στην πρόκριση επί της Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024