Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αξίζει να πάρω μεταχειρισμένο laptop;

Αξίζει να πάρω μεταχειρισμένο laptop;

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε

Πολλές φορές αγοράζοντας μεταχειρισμένη συσκευή θεωρούμε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσουμε χρήματα. Η αγορά μιας μεταχειρισμένης συσκευής μπορεί να ενέχει ένα ρίσκο, οπότε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία.

Ειδικά μάλιστα όταν αυτό αφορά προϊόντα τεχνολογίας τότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αν λοιπόν προσανατολίζεστε στην αγορά ενός μεταχειρισμένου λάπτοπ θα πρέπει να γνωρίζετε όλα τα μειονεκτήματα.

Στην περίπτωση λοιπόν που σκέφτεστε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο λάπτοπ θα πρέπει να γνωρίσετε ότι δεν υπάρχει συνήθως κάποια εγγύηση στην περίπτωση που σας χαλάσει. Ποιος άλλωστε ιδιώτης θα μπορούσε να σας δώσει εγγύηση; Σε κάθε περίπτωση πριν προβείτε στην αγορά εντός μεταχειρισμένου λάπτοπ θα πρέπει να το ελέγξετε τουλάχιστον εξωτερικά, δοκιμάζοντάς το με μπαταρία και πρίζα.

Ενα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μεταχειρισμένα λάπτοπ είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις η μπαταρία των μεταχειρισμένων λάπτοπ  είναι μάλλον «εξαντλημένη»  ή απλά μπορεί να μην φορτίζει καθόλου.

Και εντάξει ακόμα και αν παραβλέψετε τη κατάσταση της μπαταρίας θα πρέπει να εξετάσετε ποια είναι η κατάσταση του λειτουργικού του συστήματος.

Κατά τον έλεγχο του λάπτοπ θα πρέπει να εξετάσετε αρχικά αν αυτό κολλάει. Αν δηλαδή έχει προβληματική μνήμη RAM.

Επίσης, αν ο σκληρός δίσκος είναι μηχανικός και δεν είναι SSD ή ενσωματωμένος στη μητρική, τότε επιβάλλεται να τρέξετε κάποιο διαγνωστικό εργαλείο.

Προσεκτικό έλεγχο θα πρέπει να κάνετε και στην οθόνη, μη τυχόν υπάρχουν σκιές ή καμένα pixels. Το ίδιο και στις θύρες και στον οπτικό δίσκο αν υπάρχει.

Κανείς δεν γνωρίζει, πλην του ιδιοκτήτη του, τη χρήση του λάπτοπ. Αν για παράδειγμα έχει συσσωρευμένη σκόνη και μπορεί στο μέλλον να έχει προβλήματα υπερθέρμανσης ή αν στο εσωτερικό του  έχουν πέσει υγρά, που θα επηρεάσουν της λειτουργία του στο μέλλον.

Είναι λοιπόν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα καταφέρετε να ανακαλύψετε όλα τα προβλήματα ενός μεταχειρισμένου λάπτοπ αφού αυτά δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά.

Αν λοιπόν αναζητάτε και εσείς να αγοράσετε λάπτοπ, στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε απεριόριστη ποικιλία και σε εξαιρετική τιμή αφού μπορείτε να επωφεληθείτε τώρα από τις χειμερινές εκπτώσεις.

Εχετε έναν επιπλέον λόγο να κάνετε τις αγορές σας μέσα από την πλατφόρμα και να μην ανησυχείτε για τον τρόπο πληρωμής, αφού μπορείτε να αποκτήσετε ό,τι θέλετε με έως 60 άτοκες δόσεις. 

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024