Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BAFTA 2023: «Λύγισε» ο πρίγκιπας Ουίλιαμ - Η συγκίνησή του για τη βασίλισσα Ελισάβετ

BAFTA 2023: «Λύγισε» ο πρίγκιπας Ουίλιαμ – Η συγκίνησή του για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η αναφορά της Έλεν Μίρεν στη γιαγιά του τον έκανε να δακρύσει

Στο Royal Albert Hall του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/2) η 76η απονομή των βραβείων BAFTA.

Η φετινή τελετή ήταν η πρώτη μετά το θάνατο της επί 70 χρόνια μονάρχη της Βρετανίας, της βασίλισσας Ελισάβετ, και η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου θέλησε να αποτίσει ειδικό φόρο τιμής στην εκλιπούσα με τον δικό της τρόπο.

« Μεγαλειοτάτη ήσασταν… »

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της βραδιάς έπαιξε ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίστηκε η Έλεν Μίρεν και είπε: «Ο κινηματογράφος στα καλύτερά του κάνει αυτό που έκανε αβίαστα η Αυτή Μεγαλειότητα μάς φέρνει κοντά και μας ενώνει μέσα από μια ιστορία. Μεγαλειοτάτη, ήσασταν το κορυφαίο αστέρι του έθνους μας».

Και πρόσθεσε: «Η σχέση των BAFTA με τη Μεγαλειοτάτη είναι πολύχρονη και τα BAFTA δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα χωρίς τη στήριξή της. Το 1953, την τηλεοπτική μετάδοση της στέψης της, την είδε όλος ο κόσμος και από εκείνη τη στιγμή, ήταν αδιαμφισβήτητα η πρωταγωνίστρια του έθνους μας. Αλλά ήταν μυστηριώδης σαν πρωταγωνίστρια του βωβού κινηματογράφου».

Επίσης, η 77χρονη ηθοποιός, που ως «Ελισάβετ» στην ταινία «Η Βασίλισσα» κέρδισε το 2006 BAFTA και Όσκαρ, αναφέρθηκε επίσης στην μακρόχρονη σχέση που είχε η βασίλισσα με τους ηθοποιούς σε όλο τον κόσμο. «Ήταν στην πρώτη σειρά για όλα» σημείωσε.

Τα λόγια της έκαναν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να συγκινηθεί. Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος η κάμερα τσάκωσε τον διάδοχο του θρόνου με δάκρυα στα μάτια. Συγκινημένη ήταν και η σύζυγός του, η Κέιτ Μίντλετον.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024