Kρυπτονόμισμα, η νέα λέξη που όλο και περισσότερο ακούμε τα τελευταία χρόνια. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αγνοεί το Bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα που δεν ανήκει σε καμία χώρα, σε καμία κυβέρνηση, σε καμία εταιρεία. Ωστόσο ο χρηματοπιστωτικός κόσμος, γνωρίζει πως να επενδύσει σε Bitcoin βρίσκοντας μάλιστα ιδιαίτερα ελκυστική αυτή την μορφή επένδυσης.

Τα συγκεκριμένα νομίσματα λειτουργούν εξ’ ολοκλήρου σε ψηφιακό περιβάλλον, από την παραγωγή (mining) έως τη διακίνησή τους, αλλά και σε όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με αυτά. Είναι αποκεντρωμένα (decentralized) καθώς δεν εκδίδονται από κεντρικές τράπεζες, δεν έχουν υλική υπόσταση και δεν υπόκεινται σε ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Το βασικό όμως στοιχείο ενός κρυπτονομίσματος, είναι ότι στηρίζεται στις αρχές κρυπτογραφίας (cryptography), μιας μεθόδου που δεν επιτρέπει σε τρίτα πρόσωπα να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία.

Αν και εσείς θέλετε να μάθετε τα πάντα για τα κρυπτονομίσματα ή σκέφτεστε να επενδύσετε σε αυτά τότε σας προτείνουμε δύο βιβλία που θα σας δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά σας.

Αυτά αλλά και ακόμα περισσότερα οικονομικά βιβλία θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr προκειμένου να κατανοήστε πώς λειτουργεί η αγορά των Bitcoin. Επωφεληθείτε από τις χειμερινές εκπτώσεις και αποκτήστε οποίο βιβλίο επιθυμείτε. Αυτό θα φτάσει άμεσα στην πόρτα σας χάρη στις έγκαιρες παραδόσεις της πλατφόρμας.

Το Επενδυτικό Εγχειρίδιο του Bitcoin

Το βιβλίο του Βασίλη Παζόπουλου απαντά σε όλα τα βασικά ερωτήματα για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, αλλά και και για όσα πρέπει να ξέρετε για το Ethereum, τα NFTs και τις DeFi».

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Τι είναι το Bitcoin; Πώς εξελίχθηκε; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Γιατί είναι επαναστατικό; Πόσο ασφαλές είναι; Πώς εξασφαλίζει οικονομική ανεξαρτησία; Γιατί είναι καλύτερο από τον χρυσό; Πώς αγοράζουμε και πώς πουλάμε; και πώς φορολογούνται τα κέρδη από Bitcoin; Κι ακόμα: Πώς εξελίχθηκε το χρήμα και πώς γεννήθηκαν τα κρυπτονομίσματα;

Τι διαφορετικό υπόσχεται το Ethereum; Πώς σχηματίζεται το νέο χρηματοοικονομικό σύστημα και τι ρόλο έχουν οι DeFi; Πώς εξηγείται η… μανία με τα NFTs; Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία απαντά το νέο βιβλίο του Βασίλη Παζόπουλου «το επενδυτικό εγχειρίδιο του BITCOIN – και τι πρέπει να γνωρίζετε για το Ethereum, τα NFTs και τις DeFi», με στόχο όχι μόνο να το συστήσει, αλλά να κάνει κατανοητά τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του πρώτου και πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.

Με λόγο απλό, με θεωρία, αλλά και με πολλή περισσότερη «πράξη» και παραδείγματα, εξηγεί γιατί το Bitcoin σε μόλις 10 χρόνια κατάφερε να πρωταγωνιστεί στο νέο τοπίο της οικονομίας, να αλλάξει τον τρόπο αντίληψης των οικονομολόγων και των επαγγελματιών επενδυτών, να αποκτήσει φανατικούς πιστούς. Παράλληλα, σχηματίζει τον «θαυμαστό καινούργιο κόσμο» του «νέου» Internet, του Ethereum, των Defi και των NFTs.

Με αυτό το βιβλίο, όλοι πλέον μπορούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για τις κατακλυσμιαίες αλλαγές στον χώρο της οικονομίας και των επενδύσεων! Να σημειωθεί ότι για όσους αγοράσουν το βιβλίο παρέχεται δωρεάν προνομιακή σχέση με το γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken, δωρεάν μηνιαία ηλεκτρονική ενημέρωση για τα θέματα που αναλύονται στο βιβλίο, καθώς και όλα τα links που αναφέρονται σε αυτό.

Αγοράστε το

Ο Κανόνας του Bitcoin

Εναν χρήσιμο οδηγό για την εξέλιξη, τη χρήση και το μέλλον του bitcoin παρουσιάζει στο βιβλίο του ο οικονομολόγος  Σαϊφεντίν Αμούς.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Ο οικονομολόγος Σαϊφεντίν Αμούς κάνει μια αναδρομή στη συναρπαστική ιστορία του χρήματος, από τα πρωτόγονα συστήματα λίθων και κοχυλιών ως μέσων συναλλαγής μέχρι τα μέταλλα, τα νομίσματα, τον χρυσό και το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ρίχνει φως στα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και πολιτικά οφέλη του υγιούς χρήματος, και προχωρά σε μία εις βάθος εξέταση του πρώτου ψηφιακού νομίσματος, του bitcoin, και του ρόλου του στην ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος. Υποστηρίζει ότι το bitcoin δεν είναι κατάλληλο για μικροπληρωμές καταναλωτικής φύσης· αντίθετα, αναδεικνύεται σε μια αποκεντρωμένη, πολιτικά ουδέτερη, εναλλακτική της ελεύθερης αγοράς έναντι των εθνικών κεντρικών τραπεζών, με τεράστια σημασία για την ατομική ελευθερία και την ευημερία.
Ο κανόνας του bitcoin αποτελεί σημαντική πηγή για όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα το ψηφιακό νόμισμα που κυριαρχεί στην αγορά.

Αγοράστε το

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr