Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός: Το MEGA στην Τουρκία - Άνθρωποι θαμμένοι στα συντρίμμια, μυρωδιά θανάτου σε 10 πόλεις

Σεισμός: Το MEGA στην Τουρκία – Άνθρωποι θαμμένοι στα συντρίμμια, μυρωδιά θανάτου σε 10 πόλεις

Το MEGA και ο δημοσιογράφος Μαρίνος Αλειφέρης βρίσκονται στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας και καταγράφουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα χαλάσματα.

Δραματική είναι η κατάσταση στις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τον τρομακτικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, τον σχεδόν παρόμοιο σε ένταση σεισμό που ακολούθησε, καθώς και από τους εκατοντάδες μετασεισμούς.

Σωστικά συνεργεία από πολλές χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, έχουν σπεύσει στα σημεία που ο Εγκέλαδος άφησε το τραγικό αποτύπωμά του, προκειμένου να βοηθήσουν στη διάσωση ανθρώπων από τα χαλάσματα.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς οι ώρες που μπορεί ένας άνθρωπος να μείνει ζωντανός χωρίς νερό, φαγητό και την απαραίτητη σωματική και ψυχική δύναμη, σιγά σιγά εκπνέουν.

Το MEGA και ο δημοσιογράφος Μαρίνος Αλειφέρης, βρίσκονται στα Άδανα της Τουρκίας, στο σημείο όπου τρία 24ωρα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν την οποιαδήποτε ελπίδα μέσα στα χαλάσματα.

Χιλιάδες κτίρια, τα περισσότερα εξ αυτών πολυώροφα, έχουν καταρρεύσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας, και τα συνεργεία παλεύουν προκειμένου να βρουν σημάδια ζωής.

Οι εικόνες που έρχονται από τα σημεία που έχει πλήξει ο σεισμός ραγίζουν καρδιές.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Οι μπουλντόζες προσπαθούν να αφαιρέσουν μπάζα από σημεία που έχουν προηγηθεί αναζητήσεις ανθρώπων που ανασύρθηκαν ζωντανοί, ενώ σε άλλα, φαίνεται πως κάτι έχουν εντοπίσει οι πυροσβέστες και προσπαθούν να δουν εάν πρόκειται για ζωντανούς ανθρώπους.

Η περιοχή έχει να αντιμετωπίσει πολλούς μετασεισμούς, οι οποίοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Χθες κατά τη διάρκεια της διάσωσης της 20χρονης Αϊρίν, μετά από 63 ώρες, η γη δεν σταμάτησε να τρέμει.

Σήμερα η ελληνική αποστολή θα επιχειρήσει στο Χατάι της Τουρκίας, προκειμένου να εντοπίσει σημάδια ζωής.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024