Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας

Δήλωση του πρωθυπουργού κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής.

Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε και πάλι την οδύνη του εκ μέρους  ολόκληρου του ελληνικού λαού για τις τραγικές απώλειες, και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό των δύο λαών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι υπάρχουν έντονες τάσεις αύξησης.

Όπως είπε η Ελλάδα, θα εξακολουθεί να αγωνίζεται ώστε η ΕΕ να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι η Αθήνα διεκδικεί πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους για να έχει όλα τα μέσα στη διάθεσή της, ενώ στάθηκε και στη σημασία εμποδίων όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ να επιταχύνει τις πολιτικές επιστροφών για όσους δεν έχουν άσυλο, προκειμένου να επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους.

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, τόνισε ότι στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής οι ηγέτες θα υποδεχθούν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα εκφράσουν την αμέριστη στήριξή τους στο Κίεβο. «Η στήριξη της ευρωπαϊκής οικογένειας πρέπει να θεωρείται δεδομένη», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι η Ουκρανία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί μια δίκαιη ειρήνη με το ρωσικό εισβολέα με τους όρους που η ίδια θα θέσει.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024