Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός σε Τουρκία - Συρία: Σε νοσοκομείο το βρέφος που ανασύρθηκε με τον ομφάλιο λώρο

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Σε νοσοκομείο το βρέφος που ανασύρθηκε με τον ομφάλιο λώρο

«Η μητέρα πέθανε αφού γέννησε το μωρό και αυτό ειλικρινά σου ‘ραγίζει’ την καρδιά» λέει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος

Συγκλονίζει η ιστορία από τη Συρία όπου νεογέννητο μωρό βρέθηκε κάτω από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό και ανασύρθηκε ζωντανό.

Η μητέρα του, το  γέννησε κάτω από τα ερείπια, αλλά δυστυχώς, εκείνη δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τη διάσωση του βρέφους «ραγίζουν» καρδιές. Όταν το εντόπισαν οι διασώστες, το νεογέννητο ήταν ακόμη ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη νεκρή μητέρα του.

Βρέθηκε στα ερείπια σπιτιού στην Τζαντάιρις, μια πόλη στη Συρία που επλήγη σφοδρά από τον σεισμό της Δευτέρας.

Μοναδική επιζήσασα

Το μικρό κορίτσι είναι η μοναδική επιζήσασα μιας οικογένειας όλα τα μέλη της οποίας σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε η τετραώροφη πολυκατοικία στην οποία διέμεναν.

Στην πόλη αυτήν, στα σύνορα με την Τουρκία, οι διασώστες ανέσυραν το πτώμα του πατέρα του βρέφους, του Αμπντάλα Μλεϊχάν, της μητέρας του Άαφρα, τριών αδελφών της, του αδελφού της και της θείας της.

Ο δημοσιογράφος ο οποίος μοιράστηκε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας να κρατά μέσα στα ερείπια ένα γυμνό βρέφος, καλυμμένο με σκόνη, με τον ομφάλιο λώρο να κρέμεται, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

«Είναι πολύ στενάχωρο»

«Ήταν το μωρό κάτω από τα συντρίμμια και η μητέρα του βαριά τραυματισμένη και μετά από αυτό πέθανε. Αυτό είναι πάρα πολύ στενάχωρο. Το δημοσίευσα στο Twitter και μέσα σε 15 ώρες, 2 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν το Tweet και έγινε viral», λέει ο ίδιος.

«Η μητέρα πέθανε αφού γέννησε το μωρό και αυτό ειλικρινά σου ‘ραγίζει’ την καρδιά. Κλαίω από εχθές το βράδυ, είναι τόσο φριχτό αυτό που συνέβη, δεν μπορώ να εξηγήσω τα συναισθήματά μου για αυτό το βίντεο», συμπληρώνει.

«Το μωρό είναι καλά»

Όπως λέει ο ίδιος, το μωρό έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

«Το μωρό είναι ζωντανό και ασφαλής. Η ομάδα διάσωσης την έσωσε και την πήγε στο νοσοκομείο». Πολλοί άνθρωποι όπως εγώ, αισθάνθηκαν πολύ στεναχωρημένοι μόλις είδαν τη δημοσίευσή μου στο Twitter.

»Η κατάσταση είναι πολύ κακή, πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν, τα νοσοκομεία στις πόλεις είναι γεμάτα. Οι ομάδες διάσωσης συνεχώς σώζουν ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια», κατέληξε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024