Σε ποινή φυλάκισης 8 ετών κατά συγχώνευση με αναστολή καταδίκασε το Δικαστήριο τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση με αναστολή είναι τελικά η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αντιδράσεις στην ετυμηγορία για Φιλιππίδη – Έβαλαν τα κλάματα Αναστασοπούλου και Δροσάκη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης όπως έχει δικαίωμα άσκησε έφεση κατά της απόφασης αναμένοντας να κριθεί και από ανώτερο δικαστήριο.

Οι δηλώσεις της υπεράσπισης

Το in που βρισκόταν από το πρωί στα δικαστήρια κατέγραψε τις πρώτες δηλώσεις της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επέλεξε να μην κάνει δηλώσεις, με τον δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο να δηλώνει ότι θα μιλήσει κάποια στιγμή δημοσίως.

Για χωρίς προηγούμενο απόφαση στα νομολογειακά δεδεμένα της χώρας μίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και προεξόφλησε ότι ο πελάτης του θα αθωωθεί στο Εφετείο.

Οι δηλώσεις της Πολιτικής Αγωγής

Ο ανασταλτικός χαρακτήρας της ποινής

Το δικαστήριο και σε ότι αφορά τον ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας πρότεινε αναστολή της ποινής του. Ειδικότερα, ζήτησε η έφεση για τον Πέτρο Φιλιππίδη να έχει αναστέλλουσα δύναμη κρατώντας ανοιχτή την πόρτα της ελευθερίας για αυτόν.

Η εισαγγελέας έχει τη γνώμη ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, έκρινε.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν, είπε χαρακτηριστικά η Στέλλα Στόγια αγορεύοντας για το κρίσιμο θέμα για τον κατηγορούμενο. Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του.

Νωρίτερα το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του επέβαλε έξι έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιασμού το 2010 και πέντε ετών για την δεύτερη απόπειρα βιασμού το 2014.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr