Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα τον Πέτρο Φιλιππίδη αθώο λόγω αμφιβολιών για την πράξη του βιασμού και επίσης ομόφωνα ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού. Απορρίπτει η εισαγγελέας την αναγνώριση ελαφρυντικών

Αθώος ομόφωνα για τον βιασμό σε βάρος συναδέλφου του το 2008 κρίθηκε πριν λίγο από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ αντίθετα κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού.

Οι δικαστές και οι ένορκοι επι της ουσίας ακολούθησαν την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Στέλλας Στόγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δίκη Φιλιππίδη: Ο ρόλος των ενόρκων στη απόφαση του Δικαστηρίου

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η πρόταση της εισαγγελέως είναι να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Μάχη για αναγνώριση ελαφρυντικών

Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η μάχη για την αναγνώριση των ελαφρυντικών από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού ο οποίος ψύχραιμος άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου μετά από δέκα μήνες αποδεικτικής διαδικασίας.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μέσω της υπεράσπισής του ζητά την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απευθυνόμενος προς τους δικαστές.

Σε λίγη ώρα αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως και η απόφαση του δικαστηρίου επι της αναγνώρισης ή μη ελαφρυντικών

Η απόφαση απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα με παρούσες τις καταγγέλλουσες αλλά και πολλούς ηθοποιούς που με τον τρόπο αυτό δηλώνουν τη συμπαράσταση τους στα θύματα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τελική κρίση του δικαστηρίου για την ποινή του ηθοποιού και κυρίως ως προς τον ανασταλτικό ή μη αποτέλεσμα της έφεσης που θα του επιτρέψει να παραμείνει εκτός φυλακής.

Με το γιο του έφτασε στο δικαστήριο

Ο Πέτρος Φιλιππίδης συνοδευόμενος από το γιο του και την ομάδα των συνηγόρων του, δεν έκανε καμία δήλωση κατά την άφιξή του.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr