«Ο κ. Φιλιππίδης ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση με αναστολή, για τις δύο απόπειρες βιασμού. Αυτό σημαίνει πως θα παραμένει ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στον ηθοποιό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτός φυλακής ο Φιλιππίδης παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, ωστόσο δηλώσεις έκαναν οι συνήγοροι του, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρη απόφαση στα δικαστικά χρονικά.

«Ο κ. Φιλιππίδης κρατήθηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. Γι’ αυτήν την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία ομόφωνα το δικαστήριο με σύμφωνη γνώμη της κυρίας εισαγγελέως, αθωώθηκε», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για δύο απόπειρές βιασμού ο κ. Φιλιππίδης που άνοιξε την πόρτα και στις δύο καταγγέλλουσες και τους είπε περάστε έξω. Σε σχέση με τα νομολογιακά δεδομένα αυτής της χώρας ποτέ δεν έχει υπάρξει ξανά απόπειρα βιασμού όπου ο βιαστής έχει πει στο θύμα του «περάστε έξω. Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρξει η πλήρης δικαίωση του κ. Φιλιππίδη και για τις απόπειρες βιασμού».

Ακόμα σημείωσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης θα μιλήσει όταν αποφασίσει και πως ευχαριστεί τα ΜΜΕ για το ενδιαφέρον.

«Ο κ. Φιλιππίδης ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο γιατί αν ο κόσμος ήξερε πως δημιουργήθηκε και τεχνουργήθηκε θα ήταν όλοι δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη», συμπλήρωσε σημειώνοντας πως υπάρχουν αντιφάσεις που θα αναφερθούν στο δευτεροβάθμιο.

«Ο κόσμος δεν θα είχε καμία αμφιβολία ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ο ηθοποιός που αγάπησε»

Δηλώσεις έκανε και η έτερη συνήγορος του ηθοποιού, Κική Μπακιρτζίδου, η οποία έκανε για ψευδή μήνυση από μία γυναίκα από την οποία όπως είπε «ο κ. Φιλιππίδης θα έπρεπε να ακούσει συγγνώμη».

«Η κατηγορία αυτή σήμερα κατέπεσε. Το δικαστήριο ομόφωνα είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης ουδέποτε βίασε τη συγκριμένη γυναίκα», σημείωσε

«Ο κ.Φιλιππίδης είναι αθώος γιατί αν ο κόσμος ήξερε ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά για τις δύο απόπειρες για τις οποίες κηρύχθηκε ένοχος, δεν θα είχε καμία αμφιβολία ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ο ηθοποιός που αγάπησε ο άνθρωπος που μπήκε επί σειρά ετών στο σπίτι του και δικαιολογημένα τον κράτησε στην πρώτη σειρά», συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας:

«Είναι αθώος και συνεχίζει τη μάχη του και ότι εφόσον η απόφαση είναι πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για την πολιτεία και για τον νόμο ισχύει το τεκμήριο της αθωότητος».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr