Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός: «Ολη την απαραίτητη βοήθεια» υπόσχεται ο Μπάιντεν στην Τουρκία

Σεισμός: «Ολη την απαραίτητη βοήθεια» υπόσχεται ο Μπάιντεν στην Τουρκία

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του εξ ονόματος του αμερικανικού λαού» στη σκληρά δοκιμαζόμενη από τον καταστροφικό σεισμό Τουρκία και υποσχέθηκε να παράσχει η χώρα του «όλη την απαραίτητη βοήθεια».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) υποσχέθηκε χθες Δευτέρα στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «όλη την απαραίτητη βοήθεια», «όποια κι αν είναι», μετά τον πολύνεκρο καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία.

«Συλλυπητήρια»

Εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του εξ ονόματος του αμερικανικού λαού» και τόνισε πως στέλνονται «γρήγορα» ομάδες από τις ΗΠΑ για «να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» και «να συντονίσουν κάθε άλλη βοήθεια» που χρειάζονται οι σεισμοπαθείς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Νωρίτερα, η τουρκική προεδρία είχε αναφερθεί στην τηλεφωνική επικοινωνία του Μπάιντεν με τον Ερντογάν, σημειώνοντας ότι ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε στον τούρκο ομόλογό του τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του φονικού σεισμού και ευχήθηκε περαστικά στους τραυματίες.

Στέλνουν ομάδες διάσωσης

Οι ΗΠΑ στέλνουν δύο ομάδες έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία για να βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων από τον φονικό σεισμό, όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Αμυνας, Τζον Κίρμπι, είπε ότι ομάδα 79 ατόμων θα μεταβεί στην Τουρκία «για να συμβάλλει στις προσπάθειες διάσωσης και να βοηθήσει όσους χρειάζονται βοήθεια και έχουν τραυματιστεί ή εκτοπιστεί εξαιτίας του σεισμού».

Ακόμα σημείωσε πως οι υπηρεσίες βοήθειας των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο έχουν επικοινωνία με τους ομολόγους τους στην Τουρκία για πρόσθετη βοήθεια.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι ανθρωπιστική βοήθεια θα σταλεί και στους συμμάχους των ΗΠΑ στη Συρία, σε περιοχές που δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση της Δαμασκού.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024