Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αντίδραση των Ρώσων για την ανάμιξη του ΝΑΤΟ

Ουκρανία: Αντίδραση των Ρώσων για την ανάμιξη του ΝΑΤΟ

Νέο σκληρό μήνυμα έστειλαν οι Ρώσοι για την ανάμιξη του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι αντιδρούν σχετικά με την αποστολή δυτικών όπλων στην Ουκρανία λέγοντας ότι αυτή παρασύρει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, προειδοποιώντας πως αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «απρόβλεπτο» επίπεδο κλιμάκωσης.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση όσο περισσότερο είναι δυνατό», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργέι Σοϊγκού σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Για να το κάνουν αυτό, άρχισαν να παρέχουν βαριά επιθετικά όπλα, καλώντας ανοιχτά την Ουκρανία να καταλάβει εδάφη μας Στην πραγματικότητα, τέτοιου είδους βήματα παρασύρουν τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Πάνω από 13 εκατ. οι ξεριζωμένοι

Ο Μάρτιν Γκρίφιθς, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για τον συντονισμό όσον αφορά τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, δήλωσε χθες Δευτέρα πως από το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης στην Ουκρανία, πριν από σχεδόν έναν χρόνο, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα σχεδόν 8 εκατομμύρια άνθρωποι και άλλοι 5,3 εκατ. έχουν εκτοπιστεί εντός της ουκρανικής επικράτειας.

Παρεμβαίνοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας που συνεδρίασε στη Νέα Υόρκη, ο κ. Γκρίφιθς τόνισε ακόμη πως 17,6 εκατομμύρια πολίτες της Ουκρανίας —ή περίπου το 40% του πληθυσμού— έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια.

Το κορυφαίο στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών διευκρίνισε πως θα παρουσιάσει το φετινό σχέδιο για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, που υπολογίζει ότι θα έχει κόστος 3,9 δισεκ. δολαρίων, εντός του μήνα στη Γενεύη.

«Η σύρραξη δεν οδεύει σε αποκλιμάκωση»

Η σύρραξη «δεν υπάρχει καμία ένδειξη» πως οδεύει σε αποκλιμάκωση, τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Γκρίφιθς, τουλάχιστον 7.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου 2022, με βάση στοιχεία που έχουν επαληθευτεί από τον ΟΗΕ. Όμως «ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων είναι αναμφίβολα υψηλότερος», υπογράμμισε.

Όπως έχει επισημάνει η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024