Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός: Ψάχνουν για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια στην Αντιόχεια - Ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγία, Μιχάλης Σάχμπας μιλάει στο in

Σεισμός: Ψάχνουν για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια στην Αντιόχεια – Ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγία, Μιχάλης Σάχμπας μιλάει στο in

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μεταφέρει ο Μιχάλης Σάχμπας στο in μετά τους δύο ισχυρότατους σεισμούς στην Τουρκία.

Μάχη για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Αντιόχεια στην Τουρκία μετά τους δύο ισχυρότατους σεισμούς που έπληξαν τη γειτονική χώρα και τη Συρία. Ο Μιχάλης Σάχμπας μίλησε στο in από την περιοχή της Αντιόχειας και συγκεκριμένα την κοινότητα της Παναγίας όπου είναι πρόεδρος.

«Ο ένας σεισμός έγινε στις 4:17 τα ξημερώματα ενώ κοιμόμασταν και ο άλλος έγινε πριν λίγο», μας περιέγραψε ο κ. Σάχμπας, μετά από πολλές προσπάθειες για επικοινωνία αφού τα τηλεφωνικά δίκτυα – και όχι μόνο – αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας της Παναγίας, όπου αυτή τη στιγμή κατοικούν περίπου 300 άτομα, τόνισε ότι στο χωριό έχουν υποστεί ζημιές η εκκλησία της Παναγίας και σπίτια αφού εκεί δεν υπάρχουν πολυκατοικίες.

«Στην Αντιόχεια ψάχνουν για ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια στις πολυκατοικίες. Δεν γνωρίζω πόσοι είναι οι νεκροί ακριβώς», μας είπε ο κ. Σάχμπας.

«Ο κόσμος δεν μπαίνει μέσα στα σπίτια»

Ο Μιχάλης Σάχμπας πρόσθεσε ακόμη: «Κοιμόμασταν, ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε πολλή ώρα. Ο κόσμος έχει βγει στα πάρκα και είναι μέσα στα αμάξια του, κανένας δεν μπαίνει μέσα στα σπίτια».

Ο πρόεδρος της κοινότητας της Παναγίας σημείωσε επίσης ότι εξαιτίας του σεισμού δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

«Ελπίζω να μην είναι πολλοί οι νεκροί, θέλουμε τις ευχές σας και τις προσευχές σας, ο Θεός να μας βοηθήσει», μας είπε με αγωνία ο Μιχάλης Σάχμπας, ενώ δήλωσε ότι έχουν ζητήσει βοήθεια από το κράτος.

Σοκαριστικό βίντεο από τον δρόμο προς το αεροδρόμιο

Να σημειώσουμε ότι η Αντιόχεια ή Αντάκεια στα τουρκικά είναι η έδρα της επαρχίας Χατάι, μια από τις περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από τους σεισμούς. Τα βίντεο που έχουν έρθει στη δημοσιότητα από την περιοχή είναι συγκλονιστικά. Σοκ προκαλεί η εικόνα από τον δρόμο προς το αεροδρόμιο:

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024