Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστά αύριο τα σχολεία στη Βόρεια και Βορειοανατολική Αττική

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστά αύριο τα σχολεία στη Βόρεια και Βορειοανατολική Αττική

Πριν από λίγο η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι τα σχολεία στη Βόρεια και στη Βορειοανατολική Αττική θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 7/2.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7/2, την ώρα που η κακοκαιρία Μπάρμπαρα συνεχίζει την επέλασή της σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Μετά από τη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε τα σχολεία στη Bόρεια και Bορειοανατολική Αττική να παραμείνουν κλειστά.

Ειδικότερα:

• Κλειστά και στην Ανατολική Αττική  εκτός από Βάρη -Βούλα -Βουλιαγμένης -Λαύριο

• Στη Δυτική Αττική θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από τον Δήμο Μεγαρέων
• Στο κεντρικό τομέα κανονικά τα σχολεία εκτός από Δήμο Ζωγράφου, Καισαριανής Ηλιούπολης
• Κλειστά και στο Πέραμα
• Στο Περιστέρι τα σχολεία αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και Παιδείας Χ. Αλεξανδράτου προέβη στην απόφαση τα σχολεία περιοχών που αναμένεται να πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των περιοχών. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά και για συνθήκες επικράτησης παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου .
Συγκεκριμένα τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν έπειτα και από εισήγηση των Δημάρχων:Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Στην ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεύκης -Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.-
Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.
Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.
Στο δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο
Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο
Γυμνάσιο 4ο / 5ο
Στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός

Α) Στο δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

Όλα στην περιοχή του Δάσους
Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
1Ο Λύκειο
1ο Γυμνάσιο
Β) Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο
Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο
Γενικό λύκειο 3Ο
Στο ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους δημάρχους, τους Αντιπεριφερειάρχες και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων και επισήμανε ότι σε περιπτώσεις διαφοροποιήσεων στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών οι δήμοι που είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία τους να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η απόφασή μας να αναστείλουμε τη λειτουργία συγκεκριμένων σχολείων της Αττικής και για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου βασίζεται σε συνεκτιμήσεις της εικόνας της εξέλιξης του κύματος της κακοκαιρίας αλλά και των αιτημάτων των δημάρχων. Σ΄αυτό το πλαίσιο αξιολογώντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που επισημαίνουν πως παρά τη σταδιακή ύφεση του φαινομένου, τις επόμενες ώρες θα επικρατήσουν κατά τόπους χιονοπτώσεις και παγετός, για προληπτικούς λόγους αποφασίζουμε κλείσιμο ορισμένων σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων σε ορισμένες περιοχές και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Κλειστά τα σχολεία σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, όλα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Εύβοιας θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 για προληπτικούς λόγους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (πυκνή χιονόπτωση, ισχυρός παγετός) που επικρατούν στον Νομό, από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα και την Τρίτη  7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Κρήτη

Για τα σχολεία της Κρήτης, μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί τα εξής δεδομένα για την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου:

• Κλειστά τα σχολεία στη Βιάννο
• Κλειστά σχολεία στον δήμο Αμαρίου στο Ρέθυμνο
• Κλειστά σχολεία στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
• Κλειστά σχολεία στον δήμο Κισσάμου

Κλειστά τα σχολεία και στη Σάμο

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία και στη Σάμο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δυτικής Σάμου και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών.

Κλειστά τα σχολεία στη Δυτική Λέσβο

Την ίδια στιγμή, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη τα σχολεία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου με απόφαση Δημάρχου και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Αναλόγως της πορείας των καιρικών συνθηκών, αύριο με νέα ανακοίνωση θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων.

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024