Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστές οι λαϊκές στην Αττική τη Δευτέρα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστές οι λαϊκές στην Αττική τη Δευτέρα

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα οι λαϊκές αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής τόσο για την προστασία των εμπλεκομένων στον κλάδο όσο και των καταναλωτών λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που σαρώνει τη χώρα.

«Για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση αφού αξιολογηθούν τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα», τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής η οποία προχώρησε στην απόφαση κατόπιν σχετικής σύστασης από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, απόφαση στην οποία πέραν της προστασίας των εμπλεκομένων, συνέτεινε και η πιθανή ανεπάρκεια προϊόντων που θα παρουσιαζόταν μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων νωρίς την Κυριακή λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και ακολούθως η διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό.

Ωστόσο ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας από τα ξημερώματα επιχειρεί με πλήρη ετοιμότητα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με «προτεραιότητα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών», όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης συστήνοντας παράλληλα στους πολίτες «να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις» και στους οδηγούς «να κινούνται με αλυσίδες».

Τα φαινόμενα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» θα επανέλθουν σφοδρότερα τις πρωινές ώρες της Δευτέρας

Με αφορμή την επέλαση του χιονιά και της έντασης των καιρικών φαινομένων τα οποία θα παρουσιάσουν «ύφεση τις απογευματινές ώρες και θα επανέλθουν σφοδρότερα τις πρωινές ώρες της Δευτέρας», όπως ενημέρωσαν οι μετεωρολόγοι Κ. Λαγουβάρδος και Θ. Καλύβας στη σύσκεψη με τους δημάρχους και τους αντιπεριφερειάρχες που συγκάλεσε νωρίτερα ο περιφερειάρχης, ο μηχανισμός ως επί το πλείστον επιχειρούσε στα ΒΑ προάστια και κοντά στους ορεινούς όγκους. Αργά το μεσημέρι η μέριμνα του μηχανισμού επεκτάθηκε προς τις Δυτικές περιοχές της Περιφέρειας (Βίλια, Οινόη, Κάζα κ.λ.π.) όπου κατευθύνθηκε και η σφοδρότητα του φαινομένου.

Ειδικότερα για το δυναμικό των οχημάτων της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας το οποίο λίγο μετά το μεσημέρι βρισκόταν στους δρόμους συνδράμοντας στον εκχιονισμό τους ή ήταν σε ετοιμότητα για την διευκόλυνση των συμπολιτών, ο διευθυντής μητροπολιτικών υποδομών της Περιφέρειας Παναγιώτης Καριώτης αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «στους δρόμους υπάρχουν 117 οχήματα εκ των οποίων 58 μεγάλα εκχιονιστικά με λεπίδα και αλατιέρα, 22 μικρότερα με λεπίδα και με ή χωρίς αλατιέρα, 30 φορτωτές διπλής δράσης, 3 πλατφόρμες με γερανό (για απεγκλωβισμούς οχημάτων και 4 οχήματα 4χ4 για απεγκλωβισμό ή διευκόλυνση ατόμων, προς νοσοκομεία κ.α.)».

Επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει διασφαλίσει 5.000 τόνους αλατιού και επιπλέον 3.000 τόνους εφεδρικούς εάν απαιτηθεί. Για προληπτικούς λόγους τα ειδικά μηχανήματα έχουν ρίξει πολύ αλάτι από νωρίς σε κεντρικούς βόρειους οδικούς άξονες (Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη) και θα το «επαναλάβουν το απόγευμα – βράδυ καθώς εύκολα παρασείρεται από το νερό και τα διερχόμενα οχήματα» Ο ίδιος βεβαίωσε για την επάρκεια αλατιού το οποίο πέρα από τα δύο μεγάλα εφοδιαστικά κέντρα διατίθεται και από 7 ακόμη αποθηκευτικά σημεία τα οποία είναι διάσπαρτα στο λεκανοπέδιο ώστε να μην καθυστερούν τα εκχιονιστικά αλλά να διευκολύνονται και οι Δήμοι.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024