Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν επιβεβαιώνει επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν επιβεβαιώνει επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία

Ψευδείς οι ισχυρισμοί Σοϊλού ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Δεν επιβεβαιώνουμε αυτή τη στιγμή επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Παρασκευή.

Παράλληλα, σημείωσε πως «οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι συνένοχη ή υποστηρίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας είναι ψευδής», απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Και προσέθεσε ότι «η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και εταίρος ασφαλείας των ΗΠΑ».

Ως προς τις ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους Αμερικανούς πολίτες για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Τουρκία, που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την προστασία και την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό».

«Οι πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ στο εξωτερικό εκδίδουν ειδοποιήσεις, για να προειδοποιούν τους Αμερικανούς πολίτες για συγκεκριμένα γεγονότα και αλλαγές που συμβαίνουν τοπικά, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό πραγματοποιείται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διμερείς πολιτικοί ή οικονομικοί παράγοντες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προκλητικός ο Σοϊλού απέναντι στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, στα «κάγκελα» βρίσκεται η τουρκική ηγεσία, μετά το κλείσιμο των διπλωματικών αποστολών στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία προχώρησαν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης, λόγω φόβου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος κατηγορώντας τις χώρες αυτές ότι διεξάγουν «ψυχολογικό πόλεμο» κατά της Άγκυρας, έστρεψε τα βέλη του ειδικά στις ΗΠΑ, λέγοντας πως «βρίσκονται πίσω από τον ΙSIS και την Αλ Κάιντα».

Στις δηλώσεις του ο Σοϊλού, είπε, σύμφωνα με τον Σκάι: «Οι πρεσβευτές που είχαν υπογράψει ένα κείμενο, αυτοί οι πρεσβευτές που είχαν επιχειρήσει να κάνουν μια νομική επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας, τώρα με εντολή του γνωστού πρεσβευτή, προσπαθούν να εκτελέσουν μια τρομοκρατική επιχείρηση με την πρόφαση του κενού ασφαλείας.

»Οι δήθεν φίλοι και οι σύμμαχοί μας, που κάνουν παζάρια μαζί μας για τα F-16 και τα F-35, μας λένε ‘εμείς θέλουμε, αλλά τι θα γίνει στην Γερουσία δεν ξέρουμε’.

»Εσείς ποιον νομίζετε πως κοροϊδεύετε; Ποιον ξεγελάτε; Eσείς ποιο παιχνίδι παίζετε; Ποιος είναι ο ‘ιδιοκτήτης’ του Ισλαμικού Κράτους; Ποιος ανακάλυψε, ποιος δημιούργησε την Αλ Κάιντα στον κόσμο; Η ίδια η Αμερική το έχει κάνει αυτό».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024