Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Εγκρίνει την παράδοση Leopard 1 στην Ουκρανία - Συζητά και για τα Gepard με το Κατάρ

Γερμανία: Εγκρίνει την παράδοση Leopard 1 στην Ουκρανία – Συζητά και για τα Gepard με το Κατάρ

Με άρματα μάχης Leopard 1 αποφάσισε να προμηθεύσει η Γερμανία τον ουκρανικό στρατό καθώς και με Gepard, την επαναγορά των οποίων συζητά με το Κατάρ.

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την προμήθεια αρμάτων μάχης Leopard 1 (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Yves Herman) από τα αποθέματα της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας στον στρατό της Ουκρανίας και βρίσκεται σε συνομιλίες με το Κατάρ για την επαναγορά 15 αρμάτων εφοδιασμένων με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard για να στείλει στο Κίεβο, αναφέρει δημοσίευμα στο φύλλο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που κυκλοφορεί σήμερα.

Συνομιλίες με το Κατάρ

Η παράδοση των παλαιότερων Λέοπαρντ στην Ουκρανία μπορεί να γίνει αμέσως αφού επισκευαστούν, διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα.

Οι Rheinmetall και Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) έχουν σκοπό να κάνουν επισκευές σε αυτά και να τα θέσουν στη διάθεση του ουκρανικού στρατού αν επιθυμεί να τα αγοράσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, γερμανοί αξιωματούχοι συνομιλούν με το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ για την ενδεχόμενη επαναγορά από το εμιράτο των Gepard που αγοράστηκαν για την ασφάλεια των σταδίων όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο, πάντα σύμφωνα με τη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, που προσθέτει πως το Βερολίνο προσπαθεί επίσης ν’ αγοράσει πυρομαχικά γι’ αυτά από την Ντόχα.

«Τα Gepard έχουν αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα από εταίρους μας, αυτό οπωσδήποτε θα βοηθούσε τους Ουκρανούς», εξήγησε ο νέος υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, στη γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024