Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Ο Γρανίτης Νευροκοπίου τον αποχαιρετά - Μπομπονιέρες και λευκά τριαντάφυλλα θα μοιράσει η οικογένεια

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Ο Γρανίτης Νευροκοπίου τον αποχαιρετά – Μπομπονιέρες και λευκά τριαντάφυλλα θα μοιράσει η οικογένεια

Ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης κηδεύεται στο χωριό του, τον Γρανίτη Νευροκοπίου στη Δράμα.

Παρά τα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τους -3 βαθμούς Κελσίου, όλος ο Γρανίτης Νευροκοπίου Δράμας θα παρευρεθεί στην κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του Φάντομ που έπεσε και οδήγησε στον θάνατο τον ίδιο και τον συγκυβερνήτη Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος κηδεύτηκε χθες στην Τρίπολη.

Η κηδεία του σμηναγού έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ το φέρετρό του θα μεταφερθεί δύο ώρες νωρίτερα στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του δημάρχου Νευροκοπίου έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος προκειμένου σήμερα οι κάτοικοι να μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στην τελετή αποχαιρετισμού του αδικοχαμένου πιλότου.

Η σύντροφος του Στάθη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, όλο το χωριό είναι στα «λευκά», ενώ χιονίζει από το πρωί και έτσι οι συνθήκες για την κηδεία γίνονται πιο δύσκολες. Το προαύλιο της εκκλησίας ήταν στρωμένο με χιόνι, ενώ οι σημαίες είναι μεσίστιες σε όλο το χωριό, σε όλα τα δημοτικά κτίρια. Εργαζόμενοι του Δήμου θα έχουν φροντίσει να καθαρίσουν το προαύλιο πριν την κηδεία.

Η οικογένεια του πιλότου δεν έχει βγει από το σπίτι όλες αυτές τις ημέρες αφού θρηνούν το παιδί τους.

Ωστόσο, η οικογένεια του Στάθη Τσιτλακίδη αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους παρευρεθούν στην τελετή.

Αυτή η συμβολική κίνηση θα υποδηλώσει ότι ο 31χρονος πιλότος δεν πρόλαβε να παντρευτεί όπως σχεδίαζε και καλούν συγγενείς, φίλους αλλά και όσους βρεθούν στην κηδεία σε έναν «διαφορετικό γάμο» του αδικοχαμένου παιδιού τους. Είναι μια κίνηση που συνηθίζεται σε πολλά και διαφορετικά μέρη της χώρας όταν φεύγει ξαφνικά ένας νέος άνθρωπος.

Ο 31χρονος είχε δύο ακόμη αδέρφια, ενώ ήταν φίλος της ομάδας του Άρη. Ο πατέρας του είναι πρώην δασάρχης του Κάτω Νευροκοπίου και η μητέρα του καθηγήτρια Γαλλικών.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη ημέρα και για την οικογένειά του και για εμάς εδώ και μας έχει πιάσει μία θλίψη όπως όλη η Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Ο Στάθης ήταν το καλύτερο παιδί. Άριστος μαθητής, πάντα χαμογελαστός και καλοσυνάτος. Το όνειρό του ήταν να γίνει πιλότος, αυτό ήθελε να κάνει, ήθελε να πετάξει ψηλά», είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Γρανίτη, Χαράλαμπος Παϊσίδης.

«Όλοι θα ήθελαν να έχουν ένα παιδί σαν τον Στάθη, να είναι περήφανοι. Η επιλογή του ήταν να γίνει πιλότος. Ήταν άριστος μαθητής, μπορούσε να πάει σε όποια σχολή ήθελε, όμως εκείνος ήθελε να γίνει πιλότος. Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια, δυστυχώς δεν πρόλαβε», δήλωσε ένας φίλος της οικογένειας.

Στην κηδεία του άτυχου σμηναγού θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Θα προσφωνηθεί Αντιπτέραρχος

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τιμούν με απόφασή τους τη μνήμη των δύο αδικοχαμένων πιλότων και έτσι, όπως συνέβη και χθες με τον Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης θα προσφωνηθεί Αντιπτέραρχος.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την 2 Φεβ 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στους παρακάτω Αξιωματικούς Ιπταμένους, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο:

α. Σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου (68342).

β. Υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου (69113)».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024