Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζαν Μισέλ Ζαρ: Ο πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής στο «Σπίτι με το MEGA» - Το μήνυμά του στους Έλληνες τηλεθεατές

Ζαν Μισέλ Ζαρ: Ο πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής στο «Σπίτι με το MEGA» – Το μήνυμά του στους Έλληνες τηλεθεατές

Η πρώτη του επιτυχία ήταν το άλμπουμ του 1976 «Oxygène» και πούλησε περί τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα

Στην εκπομπή «Σπίτι με το MEGA» μεταδίδει το δικό του μήνυμα ο Γάλλος συνθέτης και πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου με τίτλο «Oxymore».

Το «Σπίτι με το MEGA» μετά την σύντομη διακοπή του επιστρέφει δυναμικά έχοντας εξασφαλίσει μία μεγάλη επιτυχία, καθώς θα εμφανιστεί από το Παρίσι ο Ζαν Μισέλ Ζαρ.

Ο Γάλλος αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους και σπουδαίους δημιουργούς της ηλεκτρονικής μουσικής. Γεννημένος στις 24 Αυγούστου 1948, είναι συνθέτης, μουσικός, περφόρμερ και μουσικός παραγωγός. Υπήρξε πρωτοπόρος στην ηλεκτρονική μουσική, όπως και στα είδη της Ambient και της New Age μουσικής, και είναι γνωστός ως οργανωτής υπαίθριων θεαμάτων που συνοδεύουν τη μουσική του, με φωτισμούς λέιζερ και πυροτεχνήματα.

Η πρώτη του επιτυχία ήταν το άλμπουμ του 1976 «Oxygène». Ηχογραφημένο σε ένα αυτοσχέδιο στούντιο στο σπίτι του, πούλησε περί τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ακολούθησε το 1978 το «Équinoxe» (= «Ισημερία»), και το επόμενο έτος ο Ζαρ έδωσε συναυλία σε πάνω από ένα εκατομμύριο ακροατές στην Πλας ντε λα Κονκόρντ του Παρισιού, ένα ρεκόρ που έχει από τότε καταρρίψει τρεις φορές.

Αρκετά από τα άλμπουμ του έχουν κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την πραγματοποίηση μεγάλων υπαίθριων events.

Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ υπήρξε ο πρώτος δυτικός μουσικός στον οποίο επιτράπηκε να πραγματοποιήσει συναυλίες στη Λαϊκή Κίνα (από όπου προέκυψαν τα «Κοντσέρτα της Κίνας»), ενώ κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ακροατήριο σε υπαίθρια εκδήλωση. Καθώς φαίνεται και από τίτλους των άλμπουμ και κομματιών του, εμπνέεται αρκετά από τις φυσικές επιστήμες.

Ο επιτυχημένος συνθέτης που έχει καταφέρει, μάλιστα, να πουλήσει πάνω από 85 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Ελλάδα και μάλιστα η Ρούλα Κορομηλά του είχε πάρει και συνέντευξη στο Παρίσι.

Το μήνυμα του Ζαν Μισέλ Ζαρ: «Γεια σου Ρούλα. Ονομάζομαι Ζαν Μισέλ Ζαρ. Χαίρομαι που θα μιλήσω για το νέο μου δίσκο ”Oxymore”. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κόνσεπτ και χαίρομαι που θα το μοιραστώ με το ελληνικό κοινό. Είναι πρώτη μου πολυκάναλη διφωνική ηχογράφηση, διότι σκέφτηκα ότι στην φύση δεν υπάρχει στερεοφωνικός ήχος. Ήθελα να κάνω ένα πείραμα και να συνθέσω έναν δίσκο  , έχοντας όλους αυτούς τους ήχους. Θα μοιραστώ αυτόν το δίσκο  με το ελληνικό κοινό».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024