Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φαρμακονήσι: Μπροστά σε ένα ατύχημα στο Αιγαίο και με αποδείξεις...

Φαρμακονήσι: Μπροστά σε ένα ατύχημα στο Αιγαίο και με αποδείξεις…

Ξέφυγαν οι Τούρκοι και απειλούν

Τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο ως αποτέλεσμα της τουρκικής προκλητικότητας έρχεται να επιβεβαιώσει ένα νέο βίντεο για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι που είχε λάβει χώρα στις 5 Ιανουαρίου, όταν τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία για την αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών που ψάρευαν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στο βίντεο (δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα «Δημοκρατία») η τουρκική ακταιωρός πλησίασε επικίνδυνα το σκάφος του Λιμενικού, αναγκάζοντας το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους να απαντήσει με προειδοποιητικά πυρά. Με αιχμή το εν λόγω επεισόδιο ο Νίκος Δένδιας είχε στείλει σχετική επιστολή στην Κομισιόν και τον Ζοζέπ Μπορέλ ζητώντας από την ΕΕ να προχωρήσει ακόμα και σε κυρώσεις εφόσον συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΥΠΕΞ έχει επανειλημμένα σε δηλώσεις του τονίσει το σοβαρό ενδεχόμενο οι τουρκικές κινήσεις να οδηγήσουν σε ένα ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο Δένδιας αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και χθες στα εγκαίνια της έκθεσης για τα «Δώρα Διπλωματίας», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «αντιμετωπίζει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, προερχόμενο από σύμμαχο του ΝΑΤΟ» για να προσθέσει ότι η χώρα δεν έχει την «πολυτέλεια του διχασμού». Υπογράμμισε τις δύσκολες σχέσεις με την Τουρκία και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που ισχυροποιούν τη χώρα διαρκώς «διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024