Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Ο λόγος που έκλεισε τον λογαριασμό του στο Twitter

Έλον Μασκ: Ο λόγος που έκλεισε τον λογαριασμό του στο Twitter

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, έκλεισε το προσωπικό του λογαριασμό για μία μέρα... Άγνωστος ο λόγος

Από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter κάνει συνεχώς πειράματα ελέγχοντας την λειτουργικότητα του. Την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό του. Ο λόγος ήταν ότι οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου ισχυρίστηκαν ότι η ρύθμιση ενός λογαριασμού σε «ιδιωτικό» βελτίωνε δραματικά τον αριθμό των like και των προβολών που συγκέντρωναν τα tweet τους. Ο μεγιστάνας τον ξεκλείδωσε περίπου 24 ώρες αργότερα.

Όλα άρχισαν όταν ο σχολιαστής Ian Miles Cheong ανέβασε τα αποτελέσματα ενός τεστ. Αυτό έδειχνε πως ένα tweet που στάλθηκε όταν ο λογαριασμός του είχε οριστεί ως ιδιωτικός, είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από το ίδιο tweet που δημοσιεύτηκε όταν ο λογαριασμός του ήταν δημόσιος. Ο Μασκ απάντησε ότι αυτό ήταν «εξαιρετικά ανησυχητικό» και αργότερα υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει το δικό του πείραμα.

Το πείραμα του Μασκ

«Έκανα τον λογαριασμό μου ιδιωτικό μέχρι αύριο το πρωί για να ελέγξω αν βλέπετε τα ιδιωτικά μου tweet περισσότερο από τα δημόσια μου», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος, ιδρυτής της Tesla στο Twitter.

Είναι το τελευταίο σε μια σειρά πειραμάτων που διεξήγαγε ο Μασκ από τότε που αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων διοργάνωσε μια δημοσκόπησης στο Twitter για να ρωτήσει τους ανθρώπους εάν θα έπρεπε να παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος.

Τι σημαίνει το «Ω» που έγραψε ο Μασκ στο Twitter

Το ελληνικό γράμμα «Ω» δημοσίευσε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Έλον Μασκ και άφησε όλο το διαδίκτυο να αναρωτιέται τι ακριβώς θέλει να πει ο… ποιητής.

Οι απαντήσεις στο αίνιγμα έδιναν και έπαιρναν, με πολλούς χρήστες να ισχυρίζονται πως στην πραγματικότητα εννοούσε ότι ο ιδιοκτήτης της Tesla είναι το «Άλφα και Ωμέγα!». Άλλοι σχολίαζαν με χιούμορ λέγοντας στον Μασκ «μην ονομάσεις το παιδί σου έτσι… Πάρε χάπι αδελφέ».

Ένας χρήστης θεώρησε μάλιστα ότι το «Ω» συμβολίζει το τέλος του Τwitter.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024