Καταφύγιο και κτηνιατρείο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς θα κατασκευαστεί στο Δήμο Αλμυρού, κατόπιν έγκρισης της χρηματοδότησης με το ποσό των 372.000€.

Ο Δήμος Αλμυρού μάλσιτα έχει δεσμεύσει γεωτεμάχιο 6 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται σε συνολική έκταση 134.523,96 τ.μ. στην περιοχή «Σαράφη Μαντριά» ή «Νεοχωράκι Νταγιά» της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η δομή και να εξοπλιστούν οι εγκαταστάσεις του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και το Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ με τις αρχές του Ν. 4830/2021 και τα Άρθρα 28 και 29 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ και λοιπές διατάξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δ. Παπαστεργίου: Το πρόγραμμα «Άργος» δίνει ανάσα στους Δήμους

Το έργο για την κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς 48 θέσεων ή κλωβών και του κτηνιατρείου είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 372.000€ με Φ.Π.Α.

Με την κατασκευή της δομής, την επάνδρωση του και την προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (μηχανήματα, αναλώσιμα, φάρμακα κ.λπ.) για το κτηνιατρείο και το καταφύγιο, στο χώρο θα μπορούν να φιλοξενούνται αδέσποτα ζώα ώστε να υποβληθούν σε στείρωση ή άλλες κτηνιατρικές πράξεις μέχρι την αποθεραπεία τους.

Επίσης, θα υπάρχει χώρος για την φύλαξη των κτηνιατρικών φαρμάκων και των τροφών, γραφείο και εξοπλισμός για τις διοικητικές πράξεις και την οργάνωση που απαιτείται από τον κτηνίατρο βάσει νόμου, αίθουσα αναμονής κ.λπ. Στο χώρο έχει προβλεφθεί σχέδιο διαφυγής, απομάκρυνσης και διάσωσης των ζώων σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Οι εγκαταστάσεις του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα περιλαμβάνει: α) κτίριο διοίκησης και β) κτίρια φιλοξενίας ζώων.

Η ελάχιστη ωφέλιμη επιφάνεια του κτιρίου της διοίκησης προβλέπεται στα 140 τ.μ. και θα περιλαμβάνει:

1) Γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως,

2) Αίθουσα προσωπικού,

3) Αποθήκη τροφών και υλικού,

4) Αίθουσα παρασκευής – προετοιμασίας της τροφής των ζώων,

5) Αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων,

6) Κτηνιατρείο,

7) Αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων,

8) Χώροι υγιεινής προσωπικού,

9) Χώροι υγιεινής ΑΜΕΑ,

10) Κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής,

11) Λεβητοστάσιο – Αποθήκη

12)Χώρο αναμονής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr