Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στόλτενμπεργκ: Το NATO θα ενισχύσει περαιτέρω την εταιρική σχέση με την Ιαπωνία

Στόλτενμπεργκ: Το NATO θα ενισχύσει περαιτέρω την εταιρική σχέση με την Ιαπωνία

Η περιοδεία του Στόλτενμπεργκ στην Ασία, έχει σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων με συμμάχους των ΗΠΑ, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων με την Κίνα.

Το NATO θα συνεχίσει να ενισχύει την εταιρική σχέση του με την Ιαπωνία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα στο Τόκιο.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετράει για όλους μας», ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας πως «είμαστε πολύ ευγνώμονες για την υποστήριξη που προσφέρει η Ιαπωνία», ειδικά σε ό,τι αφορά τα «μεταγωγικά αεροσκάφη» και τις «δυνατότητες μεταφοράς φορτίου» της χώρας. Ο κ. Στόλτενμπεργκ εκφράστηκε καθώς επιθεωρούσε βάση της ιαπωνικής πολεμικής αεροπορίας στην Ιρούμα.

Με φόντο την Κίνα

Η περιοδεία του Νορβηγού επικεφαλής του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στην Ασία, που συμπεριέλαβε επίσης επίσκεψη στη Νότια Κορέα, έχει σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων με συμμάχους των ΗΠΑ, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων με την Κίνα.

Στη Σεούλ χθες Δευτέρα ο κ. Στόλτενμπεργκ κάλεσε τη Νότια Κορέα να κλιμακώσει τη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει στην Ουκρανία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κρατών τα οποία μετέβαλαν την πολιτική τους να μην στέλνουν όπλα σε εμπόλεμες χώρες έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024