Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο... μυαλό του Λουτσέσκου

Στο… μυαλό του Λουτσέσκου

Οταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου, προσπαθεί να ντριμπλάρει εκτός γηπέδου

«Ελπίζω οι οπαδοί σας να γίνουν δεκτοί, όπως εμείς εδώ. Είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο και για την Μασσαλία. Καλύτερα οι οπαδοί σας να μην ταξιδέψουν σπίτι μας.

Είναι απογοητευτικά τα όσα έγιναν και δίνουν κακή εικόνα για την πόλη της Μασσαλίας. Είναι κρίμα».

Ο ΠΑΟΚ μόλις έχει χάσει μεγάλη ευκαιρία να πάρει κάτι καλύτερο από μια ήττα με 2-1 στη Μασσαλία κόντρα στη Μαρσέιγ στον πρώτο προημιτελικό του Κόνφερενς Λίγκ πέρσι τον Απρίλιο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου διακρίνει την απογοήτευση στα μάτια των παικτών του στα αποδυτήρια παρά το καλό παιχνίδι και αμέσως στρέφει την προσοχή πάνω του με αφορμή και τη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών της Μαρσέιγ.

Οι δηλώσεις του κάνουν το γύρο της Ευρώπης αλλά ο ίδιος έχει πετύχει το στόχο του και τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάνω του και έχει ήδη αποφορτίσει τους παίκτες του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι μανούλα στα “Mind Games” τα οποία χρησιμοποιεί κατά το δοκούν κυρίως όταν θέλει να αποφορτίσει τους παίκτες του (ιδιαίτερα τους νέους) από την πίεση

Από τον πατέρα του, την…αλεπού των πάγκων, Μιρτσέα, ο Ραζβάν έχει μάθει καλά αυτά τα τεχνάσματα όμως κάποιες φορές το παρακάνει και θέλει προσοχή.

Όχι τόσο επειδή μπορεί να μην είναι αρεστός σε μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων (ουδόλως τον απασχολεί αυτό και το έχει δείξει) αλλά κυρίως γιατί διαχειρίζεται μεγάλα ταλέντα, νεαρούς ποδοσφαιριστές με λαμπρό μέλλον (Κωνσταντέλιας, Λύραντζης, Κουλιεράκης και άλλοι) που «ρουφούν» σαν σφουγγάρι σε αυτή την ηλικία, συμπεριφορές, δηλώσεις και κινήσεις πιο έμπειρων παικτών και προπονητών.

Είναι στη φάση που «χτίζεται» η νοοτροπία τους εκτός από την ψυχολογία τους και είναι βασικό να έχουν όσο το δυνατόν πιο σωστά πρότυπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου – δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου- είναι πολύ καλός προπονητής και με διαφορά ο κορυφαίος όλων των εποχών για τον ΠΑΟΚ και αυτό ισχύει ακόμα και αν είχε φύγει χθες που λέει ο λόγος.

Το αήττητο πρωτάθλημα, το πρώτο ντaμπλ στην ιστορία του συλλόγου, τα συνεχόμενα κύπελλα (παίζει  πάντα τελικό με τον ΠΑΟΚ και συνήθως τον κατακτά, καθώς δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε προηγούμενη φάση) έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη των φίλων του ΠΑΟΚ αλλά και στα κιτάπια της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Δικέφαλο να γράφει χρυσό κεφάλαιο στη δική του πορεία μέσα στο χρόνο με τον Ρουμάνο τεχνικό.

Όμως όταν στέκεται μπροστά στο μικρόφωνο πολλές φορές ξεφεύγει. Ελεγχόμενα είναι αλήθεια τις περισσότερες καθώς ο ίδιος γνωρίζει πως να φτιάξει κλίμα.

Στον περσινό προημιτελικό κυπέλλου στην Τούμπα με την ΑΕΚ (0-0) δεν του είχαν βγει κάποιες επιλογές και η Ενωση έφυγε αήττητη ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει κιόλας αλλά ο Πασχαλάκης ήταν (τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις) ο φύλακας άγγελος της εστίας. Και μάλιστα με μια ΑΕΚ, προβληματική αγωνιστικά τότε (και με σημαντικές απουσίες).

Λάδι στη φωτιά

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έχασε χρόνο και στη συνέντευξη τύπου τράβηξε τα φώτα πάνω του (θέλοντας και οι παίκτες να μην σκέφτονται το ότι δεν νίκησαν για παράδειγμα) και έριξε…λάδι στη φωτιά εν’ όψει και του επαναληπτικού (μετρούσαν ακόμα «διπλά» τα εκτός έδρας γκολ).

«Δεν περίμενα να δω τόσο μικρή ΑΕΚ. Καμία διαφορά με ομάδες που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία και έρχονται να παίξουν εδώ. Έμεινε πίσω και περίμενε ένα λάθος για να το εκμεταλλευτεί στην κόντρα.

Σπαταλούσαν χρόνο από την αρχή, έκαναν φάουλ για να σπάσουν τον ρυθμό. Δεν περίμενα τέτοια προσέγγιση. Η πίεση είναι σε αυτούς γιατί αν σκοράρουμε εμείς ένα γκολ στην έδρα τους εκείνοι θα έχουν το άγχος» δήλωσε ορθά κοφτά ο Ρουμάνος τεχνικός θέλοντας προφανώς να μεταφέρει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο του ενόψει του δεύτερου αγώνα.

Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε καθώς ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε και μάλιστα με νίκη (2-1) στο τέλος με ανατροπή.

Με την ΑΕΚ έχει τα μεγαλύτερα απωθημένα από το πρωτάθλημα του 2018 και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του που είχαν προκαλέσει το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μιλώντας για την περασμένη καθώς έμπλεξε μέχρι και τον Χίτλερ!

«Προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε. Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των οργάνων, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε οι πρωταθλητές και το έχουμε δείξει. Ήμασταν πρωταθλητές, είχαμε περισσότερους βαθμούς από την ΑΕΚ και με ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό. Σε 29 παιχνίδια είχαμε 70 βαθμούς και η ΑΕΚ 67 σε 30 αγώνες, αλλά μας τιμώρησαν και τερματίσαμε δεύτεροι. Προετοιμαστήκαμε σοβαρά, επαγγελματικά και δείξαμε σε όλους πως είμαστε οι πραγματικοί πρωταθλητές. Ό,τι έγινε πέρσι θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή, αλλά και εκείνοι επίσης. Για μας είναι δυσάρεστο, γιατί είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα» είχε πει τότε.

Με τον Παναθηναϊκό και στα δύο παιχνίδια στη Λεωφόρο, ο Ρουμάνος τράβηξε σαν μαγνήτης την προσοχή (και τα σχόλια) για να δουλέψει απερίσπαστη η ομάδα του και το πέτυχε σε διπλό στόχο (μετά την εμφατική νίκη με 3-0 στο πρωτάθλημα πήρε την πρόκριση και στο κύπελλο).

Χθες το βράδυ απασφάλισε και μίλησε πιο έντονα από ποτέ μετά το 2018 και το χαμένο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ.

«Δεν αρκεί ένα κλεμμένο πρωτάθλημα και ένα κλεμμένο κύπελλο ; Είπαμε ότι δεν παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο τη δεδομένη στιγμή, προσπαθούμε να βελτιωθούμε αλλά πρέπει να υπάρξει μία διαφορετική μεταχείριση, αφήστε μας τουλάχιστον να παίξουμε» ήταν η ατάκα του για να πάρει και πάλι πάνω του όλη την πίεση από την ομάδα.  Θυμίζοντας σκόπιμα ότι έχει πει πως ο ΠΑΟΚ δεν πάει για πρωτάθλημα φέτος. Την ίδια ώρα που μιλώντας στους παίκτες του προσπαθεί να τους περάσει το φίλτρο του νικητή. Απλά δεν θέλει να βαρύνουν οι ώμοι τους τώρα που μείωσαν και τη διαφορά και ακολουθεί ένα μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αν μη τι άλλο σε πλέι οφ γεμάτα ντέρμπι και αγώνες με αθηναϊκές ομάδες («Στις οποίες ποτέ δεν θα φώναζε το  Var το διαιτητή να δει μια λανθασμένη απόφασή του και αυτός δεν θα την άλλαζε» όπως τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ) το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε !

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024