Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Μούτσιος: Πριν από 91 χρόνια γεννήθηκε ο ηθοποιός και τραγουδιστής που άφησε εποχή

Γιώργος Μούτσιος: Πριν από 91 χρόνια γεννήθηκε ο ηθοποιός και τραγουδιστής που άφησε εποχή

Έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 19 ετών

Σαν σήμερα (31/1) γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1932, ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής και ηθοποιός, Γιώργος Μούτσιος.

Από μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη του για τις τέχνες, τις οποίες υπηρέτησε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Στην εφηβεία, μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, ήρθε στην Αθήνα με τους γονείς του και τις δύο αδερφές του –Σοφία και Μαρία- και ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική, το τραγούδι και το θέατρο, στο Εθνικό Ωδείο.

Αργότερα μετακόμισε στη Βιέννη, όπου συνέχισε τη μουσική του εκπαίδευση με ανώτερες σπουδές φωνητικής στη Μουσική Ακαδημία, ενώ σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία στο Reinhardt Seminar.

Στα 19 του πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, συμμετέχοντας σε μία παράσταση αρχαίου δράματος που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο. Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία του, που κατάφερε να συνεχίσει να είναι στο θίασο για τρία χρόνια, παίζοντας στους Δελφούς, την Επίδαυρο, αλλά και το εξωτερικό.

Σταθμό στην καριέρα του στο θέατρο, αποτέλεσε η στιγμή που τραγούδησε σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι στους Όρνιθες του Αριστοφάνη στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», το 1960.

Στην θεατρική του πορεία, είχε συνεργαστεί με όλες τις μεγάλες περσόνες της εποχής όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Έλλη Λαμπέτη.

Η καριέρα του στον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο, ξεκίνησε επίσης το 1951, όταν συμμετείχε στην ταινία Ριρίκα. Κατάφερε να παίξει σε πάνω από 50 ταινίες, ανάμεσά τους και μία ξένη, έχοντας συνήθως τον ρόλο του εύπορου αριστοκράτη.

Το ταλέντο του στη μουσική, του εξασφάλισε μια μακροχρόνια συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε παραστάσεις κυρίως οπερέτας, ενώ πολλές ήταν και οι συμμετοχές του σε όπερες του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο Γιώργος Μούτσιος είχε παρουσία σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, με την τελευταία του εμφάνιση στο ευρύ κοινό, μέσα από την μικρή οθόνη, να πραγματοποιείται στη σειρά Τα παιδιά της Νιόβης.

Το 2010 τιμήθηκε για την συνολική προσφορά του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και το τραγούδι.

Έμενε στην Αγία Παρασκευή και ήταν παντρεμένος με την -επίσης ηθοποιό- Δέσποινα Νικολαΐδου, με την οποία συνεργάστηκε το 1977.

Από το 1999 αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ανάμεσά τους, ο καρκίνος του προστάτη και προβλήματα στην καρδιά, που ήταν ο λόγος να πάθει ανακοπή το 2006, γεγονός που οδήγησε σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών στις 17 Ιουλίου του 2012 και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024