Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομικοί: Κόντρα Ζαχαράκη - Χαρίτση για τους «διαλόγους της ντροπής»

Αστυνομικοί: Κόντρα Ζαχαράκη – Χαρίτση για τους «διαλόγους της ντροπής»

Μετά τις υποκλοπές, η υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας, που έφερε στο φως το «Το Βήμα της Κυριακής», προκαλεί νέα πολιτική κόντρα

Νέα πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «Διάλογοι της Ντροπής», για αστυνομικούς  και ιθύνοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που συνδιαλέγονται με μαφιόζους και νονούς της νύχτας.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα οι συνομιλίες αυτές βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας.

Πολιτική κόντρα – «Συγκλονιστικό ρεπορτάζ»

Η  υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησαν για το θέμα  στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ, και σίγουρα αυτό που έχει πυροδοτήσει δεν θα μείνει εδώ, δεν θα είναι μία υπόθεση που θα μας απασχολήσει για μία ή δύο μέρες», είπε η κ. Ζαχαράκη.

«Ήδη και ο υπουργός ο κ. Θεοδωρικάκος έχει ζητήσει διαλεύκανση της υπόθεσης, έχει στείλει αίτημα στην επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων, αλλά και ο κ. Ντογιάκος έχει κινήσει διαδικασία διαλεύκανσης. Όλα αυτά δεν μπορούν να μείνουν σε μία λογική δημοσιογραφικής έρευνας, αλλά είναι απαραίτητο για την αναζήτηση της αλήθειας. Ούτε γκρίζες ζώνες πρέπει να υπάρχουν αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτούς που μπορεί να έχουν αποπειραθεί να κάνουν κάτι τέτοιο», είπε αρχικά.

«Για να πάμε στην ουσία, μετά από αυτή την συγκλονιστική υπόθεση, η έρευνα που προφανώς θα πρέπει να φτάσει στην ουσία και όχι σε κάτι θεωρητικό. Κινήθηκαν αστραπιαία οι διαδικασίες και να φτάσουμε στην αλήθεια. Ας μην αδικήσουμε και τον υψηλό βαθμό επιτυχίας που έχει η ΕΛ.ΑΣ, στο να έχει διαλευκάνει πολλές τέτοιες υποθέσεις και άμεσα. Δεν πρέπει να μηδενιστεί η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ σε πολλές υποθέσεις», συμπλήρωσε η κ. Ζαχαράκη.

 «Έχουμε γίνει “Σικάγο” – Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει εθιστεί στην προπαγάνδα»

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης ανέφερε:
«Καταρχάς, ευτυχώς που υπάρχει στη χώρα και ερευνητική δημοσιογραφία, οι δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους, όπως ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής», και βρίσκει το φως της δημοσιότητας μία τέτοια δυσώδης υπόθεση.

Υπενθυμίζω πως η περίφημη υπόθεση της Greek Mafia οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη επί των ημερών κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, βλέπουμε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να προχωρά σε κρίσεις στελεχών αυτές τις μέρες, οι οποίες φέρεται να σχετίζονται με αυτή την υπόθεση. Έχουμε μία κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί ασφάλεια στους πολίτες, που ήταν ένα από τα προεκλογικά συνθήματα του κ. Μητσοτάκη το 2019, έχουμε γίνει ”Σικάγο”».

Πρόσθεσε δε, πως: «Έχουμε μία υπόθεση που έπρεπε να έρθει ένας δημοσιογράφος, μία εφημερίδα, να αποκαλύψει τι συμβαίνει και ένα υπουργείο, ένας υπουργός που έχει εθιστεί στην προπαγάνδα, αλλά στην ουσία των υποθέσεων δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Η μεγάλη υπόθεση της Greek Mafia οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη επί των ημερών κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Υποκλοπές

Μεταξύ άλλων οι κ.κ. Ζαχαράκη και Χαρίτσης αναφέρθηκαν στο ζήτημα των υποκλοπών και την παρακολούθηση πολιτικών στελεχών και στρατιωτικών.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε σχετικά με τις υποκλοπές πως, «η Ανεξάρτητη Αρχή διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών, επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο και θεσμικό τρόπο ότι έχουμε παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του κ. Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση για τα εύλογα ερωτήματα. Δεν θα πετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα. Έχουμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Και αυτό το λένε τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη».

«Αν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο οι υποκλοπές, γιατί αλλάξατε τον ποινικό κώδικα πριν τις εκλογές του 2019; Και στην ουσία της υπόθεσης, γίνονταν παρακολουθήσεις επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε η κ. Ζαχαράκη.

«Από το καλοκαίρι που έγινε αυτό, φέραμε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έτσι ώστε να υπάρξει διπλό φίλτρο για την διερεύνηση της υπόθεσης. Διερευνώνται όλα απ΄ τη Δικαιοσύνη και θα δοθούν απαντήσεις. Υπάρχει πλέον ένα στερεό νομικό πλαίσιο για την λειτουργία της ΕΥΠ», είπε.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024