Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο καλά ξέρεις το Samsung κινητό σου; 5+1 tips για να γνωριστείτε καλύτερα

Πόσο καλά ξέρεις το Samsung κινητό σου; 5+1 tips για να γνωριστείτε καλύτερα

Aνακαλύψετε άγνωστα χαρακτηριστικά

Μπορεί να αγοράσατε πρόσφατα κάποιο από τα κινητά της Samsung και λογικό αφού αντιπροσωπεύουν μια σειρά από smartphone υψηλής ποιότητας που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία. Εκτός από πολύ όμορφα, έχουν εξαιρετική ποιότητα και εντυπωσιακές επιδόσεις για άνοιγμα πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα. Παράλληλα προσφέρουν εκπληκτικές φωτογραφικές λήψεις, ενώ η μπαταρία τους δεν πρόκειται να σας αφήσει ποτέ.

Τα smartphone της Samsung και συγκεκριμένα τα Galaxy S22 και S22 ultra, όπως και η προηγούμενη σειρά και ειδικά τα Galaxy S21 και S21 ultra είναι εξοπλισμένα με ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά από πλευράς chipset, έχουν κάμερες με εξωπραγματικές δυνατότητες, οθόνες «κρύσταλλο» και φυσικά την ποιότητα που περιμένει κανείς από ένα κινητό.

Το ίδιο ισχύει και για την σειρά Α των τηλεφώνων της Samsung όπως για παράδειγμα το Samsung A22 και το Samsung A32.  Όποιο και αν έχετε επιλέξει διαθέτει υψηλή λειτουργικότητα και την εντυπωσιακή trademark εμφάνιση Samsung. Σε αυτό που διαφέρουν μόνο είναι η τιμή.

Αν πάλι δεν έχετε ένα από τα τηλέφωνα της Samsung θα τα βρείτε όλα στο SHOPFLIX.gr για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και αυτό θα φτάσει άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκεστε. Ειδικά τώρα που τρέχουν οι χειμερινές τιμές θα βρείτε όλα τα κινητά της νοτιοκορεάτικης εταιρείας σε συμφέρουσες τιμές. Αποκτήστε όποιο κινητό εσείς θέλετε, όσο και αν αυτό κοστίζει σε έως 60 άτοκες δόσεις.

Εμείς θα σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε άγνωστα χαρακτηριστικά των συσκευών και να τα χρησιμοποιήσετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Ορίσετε ένα αρχείο ήχου σαν ήχο κλήσης

Ολα τα κινητά της Samsung διαθέτουν προεγκατεστημένους ήχους κλήσης για να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει. Αν όμως θέλετε ένα ξεχωριστό ήχο κλήσης για το κινητό σας τηλέφωνο μπορείτε πολύ εύκολα να προσαρμόσετε τον ήχο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Αν λοιπόν θέλετε το κινητό να χτυπά με το αγαπημένο σας τραγούδι ανοίξτε τις ρυθμίσεις και επιλέξτε «Ήχοι και Δόνηση». Στη συνέχεια πατήστε ήχος κλήσης και πατήστε την επιλογή προσθήκη. Επιλέξτε το αρχείο μουσικής που έχετε αποθηκεύσει στο κινητό σας.

Στην περίπτωση που θέλετε κάποια από τις επαφές να κουδουνίζουν διαφορετικά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τις επιθυμητές επαφές να πατήσετε επεξεργασία και να επιλέξετε διαφορετικό ήχο κλήσης από τον προεπιλεγμένο.

Σας κολλάνε οι εφαρμογές;

Κολλάει το κινητό σας ενώ χρησιμοποιείται κάποια εφαρμογή και σας επιστρέφει στην αρχική οθόνη; Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.  Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το WiFi ή τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας είναι αργά ή ασταθή και οι εφαρμογές τείνουν να δυσλειτουργούν.

Ωστόσο αυτό μπορεί να συμβαίνει και αν δεν έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας. Σε κάθε περίπτωση ελέγξετε αν το λογισμικό της συσκευής σας και οι σχετικές εφαρμογές έχουν ενημερωθεί με την πιο πρόσφατη έκδοση.

Αν το πρόβλημα συνεχίζεται, δοκιμάστε να κλείσετε προσωρινά το WiFi ή τα δεδομένα του κινητού σας ή χρησιμοποιήσετε μια άλλη σύνδεση δικτύου εάν η εφαρμογή εξακολουθεί να διακόπτεται και δεν εκτελείται. Για καλό και για κακό σβήστε και τα περιττά δεδομένα εφαρμογών που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή¡ σας. Διαγράψετε τα ανεπιθύμητα δεδομένα της εφαρμογής και την προσωρινή μνήμη (cache), από τις ρυθμίσεις και επιλέξτε μια εφαρμογή για εκκαθάριση δεδομένων ή εκκαθάριση μνήμης cashe.

Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης 

Ο ευκολότερος τρόπος για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης είναι να πατήστε τα κουμπιά μείωσης της έντασης και λειτουργίας ταυτόχρονα.

Αυτό θα καταγράψει αμέσως μια εικόνα ολόκληρης της οθόνης σας, την οποία μπορείτε να στείλετε σε κάποιον από τους φίλους σας μέσω οποιασδήποτε εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ειδικά το Galaxy S22 Ultra διαθέτει στυλό S, με το οποίο μπορείτε να πατήσετε την «Έξυπνη επιλογή» στο μενού οθόνης που εμφανίζεται. Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα περίγραμμα γύρω από την περιοχή που θέλετε να τραβήξετε, το οποίο αποθηκεύεται ως στιγμιότυπο οθόνης.

Τα κινητά Samsung της σειράς S  διαθέτουν μια ακόμη μέθοδο, αυτή της χειρονομίας αφής, η οποία θα πρέπει να ενεργοποιηθεί, ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις και αναζητώντας «Σάρωση με την παλάμη».

Βρείτε τη συσκευή σας

Ακουμπήσατε κάπου τη συσκευή σας και δεν θυμάστε; ή τη χάσατε; Δεν χρειάζεται πανικός!

Τα smartphone της Samsung διαθέτουν λειτουργία «Εύρεση του κινητού», δίνοντάς σας πρόσβαση στην τοποθεσία της συσκευής σας, ακόμη κι αν είναι εκτός σύνδεσης.

Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο Samsung Cloud, να εμποδίσετε την πρόσβαση στο Samsung Pay και ακόμη και να το ελέγξετε απομακρυσμένα.

Για τη χρήση της υπηρεσίας «Εύρεση της Κινητής συσκευής μου», ρυθμίστε το Samsung Account στη συσκευή σας. Ενεργοποιήστε την Τοποθεσία στις ρυθμίσεις.

Εάν η συσκευή σας βρίσκεται κοντά, θα ηχήσει ο ήχος κλήσης για 1 λεπτό σε μέγιστη ένταση, για να σας βοηθήσει στην εύρεση της συσκευής.

Κάντε τη συσκευή σας hotspot

Θέλετε να συνδέσετε το κινητό σας με το τάμπλετ, ή την τηλεόρασή σας, ώστε όλες σας οι συσκευές να συνδεθούν στο internet. Πολύ εύκολο. Για να κάνετε την συσκευή σας hotspot χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της συσκευής σας, αρχικά θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Δεδομένα Κινητής Συσκευής.

Στη συνέχεια, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα ώστε να ενεργοποιήσετε την επιλογή Mobile Hotspot στην συσκευή σας.

Aπό τις «Ρυθμίσεις»  επιλέξτε «Mobile hotspot και tethering» και στη συνέχεια «Φορητό σημείο πρόσβασης». Μοιράστε τον κωδικό πρόσβασης στη συσκευή ή στις συσκευές που θέλετε να συνδέσετε.

Δεν φορτίζει σωστά

Αν η μπαταρία του κινητού σας εξαντλείται πολύ εύκολα τότε υπάρχουν αρκετοί λόγοι στους οποίους μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα φόρτισης.

Αρχικά ελέγξτε το καλώδιο ή το βύσμα φόρτισης μήπως είναι ελαττωματικά. Ελέγξτε αν χρησιμοποιείται τον αυθεντικό φορτιστή για το Samsung τηλέφωνο σας.

Επιπλέον ελέγξετε τη θύρα φόρτισης μήπως είναι με βρωμιά και σκόνη.
Σε κάθε περίπτωση ελέγξετε αν απαιτείται ενημέρωση λογισμικού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024