Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Qatargate: Τι ανέφερε το ένταλμα για την σύλληψη της Καϊλή

Qatargate: Τι ανέφερε το ένταλμα για την σύλληψη της Καϊλή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το Qatargate, με την Εύα Καϊλή να έχει παραδεχτεί στις βελγικές αρχές ότι είπε στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα.

Προφυλακισμένη για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, όπως αποφάσισαν οι βελγικές Αρχές, στο πλαίσιο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate. Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει παραδεχτεί στις βελγικές αρχές ότι είπε στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της, ενώ η έρευνα έδειξε ότι ο Παντσέρι της έδινε εντολές μέσω του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τα στοιχεία αυτά φαίνεται να υπάρχουν στο ένταλμα σύλληψης, ενώ γίνεται αναφορά σε μία Ολλανδέζα, που δεν κατονομάζεται. Οι βελγικές αρχές ανέφεραν αρχικά ότι ανακάλυψαν ότι εγκέφαλος του Qatargate ήταν ο Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι και ξεκίνησαν να ψάχνουν ποιοι βρίσκονται στον στενό του κύκλο και εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η Καϊλή έπαιρνε εντολές από τον Παντσέρι

Η Εύα Καϊλή, πάντως, φέρεται να είπε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχαν κοινές δραστηριότητες και δικαιολόγησε τον σύζυγό της, λέγοντας ότι αυτό ήταν λογικό, καθώς ήταν συνεργάτες. Επίσης, παραδέχεται ότι πέρασαν από το διαμέρισμά της βαλίτσες με χρήματα, αλλά δεν ήξερε τι είχαν μέσα, ενώ τονίζει ότι δεν ήξερε ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε εμπλοκή στο Qatar Gate.

Το ένταλμα φέρεται να αναφέρει σε άλλο σημείο του ότι από τις έρευνες των βελγικών αρχών προέκυψε πως η Εύα Καϊλή έπαιρνε εντολές από τον Αντόνιο Παντσέρι, αλλά όχι άμεσα, αλλά έμμεσα μέσω του συζύγου της.

Η μυστηριώδης Ολλανδέζα

Σε άλλο σημείο του εντάλματος τονίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είχε παραπονεθεί στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι λέγοντάς του να πει στην Εύα Καϊλή να μην μιλάει με την «Ολλανδέζα». Ο Ιταλός Ευρωβουλευτής φέρεται να είπε στον σύζυγο της Εύας Καϊλή. «Να της πεις ότι καλύτερο είναι να σταματήσει να μιλάει με την Ολλανδέζα».

Στον ΣΚΑΪ τονίστηκε ότι η «Ολλανδέζα» δεν κατονομάζεται στο ένταλμα σύλληψης, αλλά οι πληροφορίες του σταθμού ανέφεραν ότι πρόκειται για μια Ολλανδέζα ευρωβουλευτή, η οποία δεν έπαιρνε θέσεις υπέρ του Κατάρ και μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο εναντίον της χώρας.

Έτσι ο Παντσέρι είπε στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι να μεταφέρει στην Εύα Καϊλή ότι δεν πρέπει να μιλάει με την «Ολλανδέζα».

Δείτε το βίντεο

Οριστική ρήξη στη σχέση με τον Τζόρτζι

Φουντώνουν οι φήμες για οριστική ρήξη στη σχέση της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι με το ζευγάρι να βρίσκεται ένα βήμα πριν τον χωρισμό. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα και ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «αισθάνεται προδομένη, για τη βαλίτσα, από τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκε».

Μάλιστα, μιλώντας στον Alpha, ο άνθρωπος που θα βαφτίσει το παιδί τονίζει ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα, τονίζοντας πως για όλα ευθύνεται ο Τζόρτζι. Στις φυλακές των Βρυξελλών παραμένει η Εύα Καϊλή, με την κόρη της να την έχει επισκεφτεί δύο φορές, όπως αποκαλύπτει ο νονός του παιδιού της, σε δηλώσεις του στην εκπομπή, Super Κατερίνα.

Για τις σχέσεις της με το Φραντσέσκο Τζόρτζι: «Είναι δυνατή και κρατάει ακόμα, θα δείξει πόσο θα κρατήσει όλο αυτό για την Εύα. Λογικό είναι να υπάρξει μια ρήξη τώρα ανάμεσα στο ζευγάρι. Το λέω αυτό γιατί από την αρχή δεν γνώριζε κάτι για τα χρήματα που βρέθηκαν», δήλωσε ο νονός της κόρης της.

Τέλος, τόνισε πόσο σημαντικό είναι η μικρή να βρίσκεται κοντά στην μητέρα της: «Έχει δει δύο φορές το παιδί της και είναι άδικο για το παιδί γιατί είναι τόσο καλό και χαριτωμένο που θέλει συνέχεια την μαμά του. Είναι άδικο να μην έχει την μαμά του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η συμφωνία Παντσέρι στοχεύει την Καϊλή»

«Είναι προφανές ότι την ίδια εποχή υπάρχει συμφωνία Παντσέρι, στοχεύει στον ανώτατο αξιωματούχο του μεγαλύτερου σκανδάλου της ΕΕ, που είναι η Εύα Καϊλή. Επομένως, ήταν πρακτικά απίθανο να αφηνόταν ελεύθερη η Εύα Καϊλή. Γυρνάει εις βάρος της γιατί η ανάκριση δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς της. Η συμφωνία Παντσέρι πρακτικά αποκλείει συμφωνία κάποιου άλλου»,

»Τα άρθρα του βελγικού ποινικού κώδικα εισήχθησαν το 2018 όταν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν δικηγόρος και έφερε ένα αμερικανικό σύστημα. Αυτό έχει εφαρμοστεί άλλη μία αφορά σε υπόθεση που αφορά στο ποδόσφαιρο, με παράγοντες στο εξωτερικό. Ο νόμος αυτός έει ότι η συμφωνία γίνεται εφόσον είναι αναγκαία στην ανάκριση, να γίνει», πρόσθεσε ο κ. Ντάλτας.

«Η συμφωνία με τον Τζόρτζι δεν ήταν συμβόλαιο, εδώ μιλάμε για «υπόσχεση» για συμβόλαιο. Υπογράφει συμβόλαιο και αυτό είναι μόνο εάν είναι ειλικρινής. Εντύπωση προκαλεί ότι έχει βγάλει απ΄έξω την πρόεδρο της επιτροπής, Μαρί Αρενά», κατέληξε.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024