Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χιόνια: «Πόλεμος» μετεωρολόγων για τον καιρό στις αρχές Φεβρουαρίου

Χιόνια: «Πόλεμος» μετεωρολόγων για τον καιρό στις αρχές Φεβρουαρίου

«Καρφιά» από Κολυδά για τα χιόνια, «δεν υπάρχει κόντρα μετεωρολόγων, άλλο ο παρουσιαστής καιρού και άλλο ο μετεωρολόγος».

Διαφορετικές απόψεις μεταξύ των μετεωρολόγων και προγνωστών του καιρού έχουν προκαλέσει οι προβλέψεις για χιόνια τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Αρχικά ο γνωστός προγνώστης του καιρού, Σάκης Αρναούτογλου, ανέφερε πως ο καιρός από το τέλος του Ιανουαρίου θα συνοδευτεί από τσουχτερό κρύο και χιόνια, τα οποία μάλιστα θα «κατέβουν» σε ακόμη πιο χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ, την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, την Τρίτη θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα μία «αρκετά έντονη κατεβασιά κρύου αέρα» δεν θα ρίξει μόνο τη θερμοκρασία, αλλά θα φέρει και χιονοπτώσεις – ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας.

Ακόμα όπως σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου μετά από ένα διάλειμμα δύο ημερών το κρύο θα επιστρέψει από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. Όπως σημείωσε πως οι «κατεβασιές κρύου αέρα» θα ενισχύσουν την αίσθηση του κρύου, ειδικά στην Κρήτη, κάνοντας λόγο για «αρκετά χειμωνιάτικο σκηνικό» σε όλη τη χώρα, με τα χιόνια να φτάνουν ακόμα χαμηλότερα σε αντίθεση με τις τελευταίες μέρες,

Πάντως ο Σάκης Αρναούτογλου, υπογράμμισε ότι η ακριβής πρόβλεψη αναμένεται από τη Δευτέρα όπου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσο αφορά στον καιρό.

Κολυδάς: «Μην πιστεύετε κανέναν για χιόνια»

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε πως για τα χιόνια είναι νωρίς και σημείωσε πως θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από τη Δευτέρα.

«Απ’ την Κική κι απ’ τη Κοκό…. Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα …»κάτσει η μπίλια». Το μόνο σίγουρο η πτώση της θερμοκρασίας . Για χιόνια είναι νωρίς .Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακόμα ανέφερε πως δεν υφίσταται καμία κόντρα μετεωρολόγων σημειώνοντας με νόημα… «άλλο ο παρουσιαστής καιρού και άλλο ο μετεωρολόγος».

«Είναι νωρίς για συμπεράσματα μετά από τόσες μέρες, για τον καιρό . Αυτό θέλω να πώ αν δεν καταλάβατε . Δεν υφίσταται καμία κόντρα μετεωρολόγων . Άλλο ο παρουσιαστής καιρού και άλλο ο μετεωρολόγος. Μη προσπαθείτε να αναδείξετε θέμα που δεν υφίσταται», έγραψε ακόμα.

Τι πρόβλεπουν οι Ιταλοί

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των Ιταλών μετεωρολόγων που δημοσιεύθηκαν στο Meteoweb.eu και αναδημοσιεύει το Forecast Weather, αυξάνεται πολύ η πιθανότητα ο Φεβρουάριος στις πρώτες μέρες του να προκαλέσει ισχυρό κύμα ψύχους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με τις χιονοπτώσεις να καταλήγουν ίσως ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα.

Η αιτία θα είναι η άνοδος της κορυφογραμμής του Αντικυκλώνα των Αζορών που φαίνεται να καταλήγει έως την Σκανδιναβική χερσόνησο στα τέλη Ιανουαρίου, με την ατμοσφαιρική πίεση στον κέντρο του να φτάνει σχεδόν στα 1040hPa μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας, ωθώντας έτσι τις ψυχρότερες αέριες μάζες με τα πολικά χαρακτηριστικά από την βορειοανατολική Ευρώπη προς τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να πέσουν εντυπωσιακά στο πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου, ενώ αν συνδυαστεί με ένα ισχυρό βαρομετρικό σύστημα που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις αναλύσεις τους προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας μεταξύ Ιονίου πελάγους και Αδριατικής, οι χιονοπτώσεις σε όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα καταλήξουν ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα.

Η Ιταλία θα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σενάρια, όπου το ένα θα προκαλέσει ήπιες συνθήκες καιρού εξαιτίας της επέκτασης του Αντικυκλώνα των Αζορών προς την κεντρική Μεσόγειο, ενώ το δεύτερο θα επιτρέψει στις ψυχρότερες αέριες μάζες να κινηθούν και προς τη χώρα τους.

Παρά ταύτα, επειδή πρόκειται για τάση του καιρού με αρκετό όμως ποσοστό επαλήθευσης όπως λένε και οι ίδιοι καθώς το διάστημα δεν είναι πολύ μεγάλο, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ανάλυση των δεδομένων τους με νέο άρθρο, αφού όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι, ο χειμώνας αν και κυριάρχησε καθυστερημένα στην Ευρώπη μετά από μία ασυνήθιστα παρατεταμένη καλοκαιρία μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου για τα δεδομένα της εποχής, δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη…

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

Ο καιρός το Σάββατο (28/1)

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ το Σάββατο (28/1) αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια από δυτικές 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 9 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου είναι πθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια-παράκτια τμήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια από δυτικές πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παράκτια μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικές πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και μόνο στα βόρεια θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού την Κυριακή (29/1)

Την Κυριακή (29/1), στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα βόρειοανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 12 με 15 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού τη Δευτέρα (30/1)

Τη Δευτέρα (30/1) στην ανατολική και στη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη (31/1)

Την Τρίτη (31/1) αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα σταδιακά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη (1/2)

Την Τετάρτη (1/2) προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφορ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη (2/2)

Την Πέμπτη (2/2) αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας και της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα σταδιακά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024