Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Καταψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ

Συμπαγής παρέμεινε κατά την ψηφοφορία η κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς σε σύνολο 299 ψηφισάντων βουλευτών η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε από 143 βουλευτές ενώ καταψηφίστηκε από τους 156 βουλευτές της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απείχε ο ανεξάρτητος βουλευτής -είχε διαγραφεί από την ΚΟ της ΝΔ- Ανδρέας Πάτσης.

Χαμός για τα ονόματα

Κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, ξεχώρισε η αντιπαράθεση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα πριν από λίγο για το αν η επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στους πολιτικούς αρχηγούς είχε τα ονόματα όσων κατονόμασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν στη δική του επιστολή, αυτή που πήρε όταν πήγε στα ΑΔΑΕ, υπήρχαν ονόματα, για να προκληθεί σάλος μέσα στη Βουλή και φωνές από όλες τις πλευρές.

Είπε συγκεκριμένα:

«Ήρθατε κραδαίνοντας τελικά έναν φάκελο. Έγραφε απόρρητος. Έτσι δεν είναι; Τον κάνατε φείγ βολάν αλλά δεν μας απαντήσατε κ. Τσίπρα αν στην επιστολή υπήρχαν τα ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Άλλη σας έστειλε; Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε».

Κουμπάρες

Για λίγο πήρε το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είπε ότι ο κ. Ράμμος απάντησε σε συγκεκριμένο ερώτημα για πρόσωπα που παρακολουθούνταν λέγοντας επίσης: «Μην παίζετε τις κουμπάρες κ. Μητσοτάκη. Είστε κατηγορούμενος, δεν είστε κατήγορος».

Ο πρωθυπουργός μετά από έντονο διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα είπε ότι τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι στην επιστολή δεν υπήρχαν ονόματα. Στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος έχει αυτούσια την επιστολή που σας έστειλε και δεν υπάρχουν ονόματα.

«Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα;», επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης. Η στιγμή αυτή όπως ήταν αναμενόμενο άναψε φωτιές στην αίθουσα της Ολομέλειας κι έκλεψε την παράσταση.

Εγώ επέλεξα να πω ονόματα

Στην δική του ομιλία προηγουμένως ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αμερόληπτο και ακέραιο τον κ. Ράμμο λέγοντας ότι η πίστη του στο Σύνταγμα είναι αυτό που οδήγησε στις αποκαλύψεις. Οι επιθέσεις στο πρόσωπό του οδηγούν στον εκφασισμό τόνισε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι μετά την επιστολή του κ. Ράμμου αρχίζει η δημοκρατική ευθύνη των πολιτικών αρχηγών.

Εγώ επέλεξα να πω τα ονόματα και να δώσω διέξοδο στη δημοκρατία σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Κατεβαίνω από το βήμα παραδίδοντάς σας στην κρίση των βουλευτών σας, του λαού και την ιστορία. Θα μείνετε στην ιστορία ως μια μεγάλη πληγή για την οικονομία, τη χώρα και τη δημοκρατία.

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024