Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Διπλά ένοχος για τις υποκλοπές - Δεν είχατε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Διπλά ένοχος για τις υποκλοπές – Δεν είχατε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης

Ασπίδα Τσίπρα σε Ράμμο. «Εγώ επέλεξα να πω ονόματα»

Έρχεται η ώρα της κρίσης για όλους. Κάνατε ότι περνούσε από το χέρι σας για τη συγκάλυψη των υποκλοπών είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας.

Το σκοτάδι νικήθηκε

«Συγκαλύψατε εκβιάσατε τρομοκρατήσατε και παρανομήσατε» πρόσθεσε σημειώνοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι σήμερα είστε ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια που επιχειρήσατε να κρύψετε στο σκοτάδι. Ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις και εξηγήσεις για μια πρωτοφανή παραβίαση του κράτους δικαίου και συνταγματική εκτροπή.

Δεν μπορείτε να παριστάνετε τον ανήξερο. Το σκοτάδι νικήθηκε. Η δημοκρατία και οι θεσμοί της φάνηκε πιο ανθεκτική και είστε απόλυτα εκτεθειμένος. Δεν έχετε το περιθώριο για θολές απαντήσεις, εξακολούθησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι για τις υποκλοπές «σήμερα υπάρχουν αποδείξεις και όχι εικασίες. Αποδείξεις από την πιο επισημη αρχή του κράτους για τη δράση του παρακράτους», από την ΑΔΑΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε θλιβερή τη στάση του πρωθυπουργού έξι μήνες τώρα λέγοντας προς τον κ. Μητσοτάκη χρωστάτε απαντήσεις και εξηγήσεις. Την τελευταία φορά το βάλατε στα πόδια. Σήμερα δεν είναι εύκολο ακόμα και αν το επιχειρήσετε, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας χαρακτηριστικά για την τριμήμερη συζήτηση στη Βουλή ότι «δεν είχατε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης. Άλλη μια ομολογία ενοχής».

Έξι μήνες ψέματα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί αν θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι υπήρξε παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Κωστή Χατζηδάκη.

«Τότε προτιμήσατε την ταπείνωση. Τρέξατε προς την έξοδο. Το κάνατε γιατί γνωρίζατε ότι οι παρακολουθήσεις είχαν γίνει γιατί εσείς ήσασταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων και προτιμήσατε την ντροπή της φυγής από μια ξεκάθαρη δέσμευση. Γνωρίζατε τα πάντα και έξι μήνες λέγατε ψέματα παντού» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για πρωτοφανή τεράστια απόπειρα συγκάλυψης και άλλη μία κακοποίηση του κράτους δικαίου και της αλήθειας.

Η εκτροπή των παρακολουθήσεων μοιάζει ισότιμη με την εκτροπή της συγκάλυψης πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας εναντίον όσων ξέρουν και υπήρχε κίνδυνος να μιλήσουν. Τον κατηγόρησε για δολοφονία χαρακτήρων όσων επέμεναν στο κράτος δικαίου και όχι στο παρακράτος.

Από τη στιγμή που η δημοσιογραφική έρευνα σας συνέβαλε επ’ αυτοφόρω επιλέξατε να συνεχίσετε το δρόμο της εκτροπής. Το δικό σας φόβο το μετατρέψατε σε δολοφονία της αλήθειας. Γίνατε δύο φορές ένοχος γιατί τα γεγονότα βοούν. Δεν πρόκειται για κάποιο λάθος, είπε ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση – μοντέλο διακυβέρνησης που στήσατε από την πρώτη μέρα. Εσείς ο ίδιος το στήσατε με σχέδιο από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής σας. Δική σας απόφαση ήταν να αναλάβετε την ΕΥΠ, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Εγκληματική συμμορία η ΕΥΠ

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απαντήσεις και επικαλούμενος το ρητό «ένοχος ή βλαξ;» τόνισε προς τον κ. Μητσοτάκη ότι «εσείς επιλέξατε αυτοβούλως τη δεύτερη απάντηση». Μάλιστα η ρήση αυτή του κ. Τσίπρα προκάλεσε αναστάτωση στην αίθουσα της Βουλής και ζήτησε από τον πρόεδρο του σώματος «σας παρακαλώ να με προστατέψετε από την οχλαγωγία».

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε αν η εισαγγελέας της ΕΥΠ είναι μέρος του παρακράτους που λειτουργούσε υπογράφοντας τις παρακολουθήσεις εν αγνοία του πρωθυπουργού και θέτοντας και άλλα ερωτήματα όπως γιατί δεν ρώτησε ο πρωθυπουργός τον κ. Κοντολέοντα και τον κ. Δημητριάδη τι είχε συμβεί όταν αποκαλύφθηκαν οι υποκλοπές σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή που έχει γίνει από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε και εξαγωγή του Predator και αναβάθμισε τον κ. Σμυρλή στον κομματικό μηχανισμό. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για καθεστώς Μητσοτάκη για να εκβιάζει και να κυβερνάει. Μετατρέψατε την ΕΥΠ σε εγκληματική συμμορία, ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κλονίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη στη Δικαιοσύνη και τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς θεωρήσατε τον εαυτό σας άτρωτο και ανεξέλεγκτο.

Παρακολουθήσεις και εξοπλιστικά προγράμματα

Ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για εργαλεία εκβιασμού για να έχει ομήρους ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε γιατί ακούγατε τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Κουκάκη, τον κ. Κύρτσο, τον κ. Τέλλογλου και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, το σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και τους γραμματείς των Εξοπλισμών;

Οι παρακολουθήσεις των στρατιωτικών είναι νόμιμες αλλά λάθος; Είναι παράνομες; Τι ακριβώς είναι ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό. Ή ήταν νόμιμη η παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και θα έπρεπε να είχε διωχθεί ή είναι παράνομη και θα έπρεπε να πάει σπίτι του ο πρωθυπουργός είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν μπορεί να παίζει με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Πόσο πατριωτικό είναι να παρακολουθείτε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; σημείωσε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για θράσος του κ. Μητσοτάκη. Ακούγατε τον κ. Φλώρο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για άλλους λόγους ή θέλατε να τον εκβιάζετε επειδή είχε άλλη άποψη από την πολιτική ηγεσία για τους εξοπλισμούς; Πείτε κ. Μητσοτάκη όταν ανεβείτε σ’ αυτό το βήμα. Το ίδιο ερώτημα έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για τον αρχηγό ΓΕΣ κ. Λαλούση και τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο κ. Λάγιος απομακρύνθηκε μετά την αγορά των Rafale προσθέτοντας το ερώτημα γιατί παρακολουθήθηκε και ο αντικαταστάτης του κ. Αλεξόπουλος;

Σε 3,5 χρόνια υπογράψατε κοντά στα 14 δισεκατομμύρια εξοπλιστικά προγράμματα. Κάποια αναγκαία και κάποια άλλα όχι είπε ο κ. Τσίπρας. Προχωρήσατε χωρίς καμία πρόβλεψη για ένα ευρώ και μια θέση εργασίας στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Όλα στη Γαλλία, είπε ο κ. Τσίπρας.

Θα δώσετε απαντήσεις τι σχέση έχουν οι παρακολουθήσεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα; πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Θα ερευνηθούν οι ροές του χρήματος για τα εξοπλιστικά

Μαθήματα πατριωτισμού στην δημοκρατική παράταξη εσείς κ. Μητσοτάκη δεν θα κάνετε συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως θα ερευνηθούν όλες οι αποφάσεις για τις ροές του χρήματος στα εξοπλιστικά.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός, ανέφερε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι η ενοχή Μητσοτάκη δεν αμφισβητείται, ενώ σημείωσε ότι το μόνο επιχείρημα της κυβέρνησης είναι η απόπειρα συμψηφισμού. Θέλετε να κάνουμε συγκρίσεις κ. Μητσοτάκη; Δεν είμαστε ίδιοι, τόνισε ο κ. Τσίπρας προκαλώντας τον πρωθυπουργό να κάνει μια προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή και να μην πετάξει την μπάλα στην εξέδρα σήμερα.

Κατηγορούμενος είστε σήμερα και όχι κατήγορος, ανέφερε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι η ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες 300 εκατομμύρια ευρώ. Θα μας πείτε σε ποια συμφωνία είστε με την τράπεζα Πειραιώς όταν οι δανειολήπτες χάνουν το σπίτι τους από τους κάθε λογής Πάτσηδες; διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας «μπαταχτσήδες» το κόμμα του Πάτση, Χειμάρα Μαραβέγια κλπ.

Εσείς που μεγαλώσατε με τις χορηγίες της Siemens και τα σπίτια του Βολταίρου θα μας κάνετε μαθήματα ήθους κ. Μητσοτάκη συνέχισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες η μάρτυρας που μίλησε για μαύρες σακούλες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σακούλες

Αφού σας αρέσουν οι ιστορίες για σακούλες κ. Μητσοτάκη σας λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια σακούλα με 37 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς την οποία σήμερα θα είμαστε σε χρεοκοπία. Αυτή ήταν η μία σακούλα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ξέρει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι καθαροί και ποιοι δεν είναι πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για φθηνούς αντιπερισπασμούς από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής τονίζοντας ότι καλείται να απαντήσει αν είναι με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή. Φοβάμαι ότι θα βάλετε το κομματικό συμφέρον πάνω από το Σύνταγμα και να μετατρέψετε ένα δικό σας σκάνδαλο σε σκάνδαλο μιας ολόκληρης παράταξης είπε ενώ τόνισε ότι ψήφος των βουλευτών της ΝΔ θα δώσει μια πύρρειο νίκη του κ. Μητσοτάκη αλλά δεν θα αποτρέψει την ήττα της ΝΔ στις εκλογές.

Ανάσα

Η ήττα σας κ. Μητσοτάκη θα είναι ανάσα για τη χώρα είπε ο κ. Τσίπρας απαρριθμώντας σειρά άλλων κυβερνητικών πολιτικών για τις οποίες όπως εκτίμησε θα καταψηφιστεί η ΝΔ στις εκλογές.

Το στοίχημα της χώρας είναι μετά τις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής να κάθετε μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας στα κυβερνητικά έδρανα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Οι πολίτες βλέπουν ότι το κράτος είναι απέναντί τους και είναι αποφασισμένοι να μην χαρίσουν ξανά το μέλλον τους σε αδίστακτους πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η ΕΥΠ δεν θα είναι μια κομματική υπηρεσία πληροφοριών που θα γίνετε το πιστόλι του κάθε πρωθυπουργού.

Έρχεται η νέμεσις και η κάθαρση

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αμερόληπτο και ακέραιο τον κ. Ράμμο λέγοντας ότι η πίστη του στο Σύνταγμα είναι αυτό που οδήγησε στις αποκαλύψεις. Οι επιθέσεις στο πρόσωπό του οδηγούν στον εκφασισμό τόνισε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι μετά την επιστολή του κ. Ράμμου αρχίζει η δημοκρατική ευθύνη των πολιτικών αρχηγών.

Εγώ επέλεξα να πω τα ονόματα και να δώσω διέξοδο στη δημοκρατία σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Κατεβαίνω από το βήμα παραδίδοντάς σας στην κρίση των βουλευτών σας, του λαού και την ιστορία. Θα μείνετε στην ιστορία ως μια μεγάλη πληγή για την οικονομία, τη χώρα και τη δημοκρατία.

Έρχεται η νέμεσις με τη λαϊκή ψήφο και η κάθαρση. Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση τόνισε ο κ. Τσίπρας για να μην ξαναπαραβιάσει καμία κυβέρνηση το κράτος δικαίου.

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024