Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Οι πολίτες δεν ξεχνούν, θα σας στείλουν πάλι στην Αντιπολίτευση

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Οι πολίτες δεν ξεχνούν, θα σας στείλουν πάλι στην Αντιπολίτευση

απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι του προκαλεί εκνευρισμό το γεγονός ότι υπολείπεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατάθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης.

«Επιτέλους ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να έρθει στη Βουλή να αντιπαρατεθούμε . Η εκτίμηση μου είναι ότι οι πολίτες δεν ξεχνούν και θα σας στείλουν πάλι στην Αντιπολίτευση» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφορικά με την ομιλία του κ. Τσίπρα, σημείωσε ότι «φροντίσατε να μας θυμίσετε ότι ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να ανεβάζει μόνο ένα έργο, να ποτίζει την κοινωνία με διχασμό».

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι του προκαλεί εκνευρισμό το γεγονός ότι υπολείπεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα λίγο πριν κλείσει την ομιλία του, επανήλθε στο θέμα των εκλογών. σημειώνοντας ότι «καθώς φτάνουμε στο τέλος της πρώτης θητείας, η παράταξης μας είναι έτοιμη να παραλάβει τη σκυτάλη για μία γόνιμη δεύτερη τετραετία. η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι μπορεί να βγαίνει μπροστά και να αντιμετωπίζει τις κρίσεις».

Πρόσθεσε λέγοντας ότι είμαστε δύναμη έργου και ελπίδας, ενώ αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είστε ένας φορέας καθηλωμένος στη μιζέρια. Μας φέρατε στο μηδέν και υπόσχεστε το μηδέν».

«Εγώ δεν κρύβομαι»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε άλλο σημείο, ότι «εγώ δεν κρύβομαι, δεν έχω αφωνία. Κουβέντα δεν είπατε για τις βαλίτσες του κ. Καλογρίτσα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η σημερινή συζήτηση καλοδεχούμενη.

«Από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκα ευθέως. Έχουμε συζητήσει τουλάχιστον τρεις φορές σε αυτή την αίθουσα το θέμα των υποκλοπών. Οι απόψεις μου κρίνονται. Εγώ πάντως δεν κρύβομαι και δεν έχω πάθει αφωνία» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Τόσες μέρες δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά που φαίνεται να κατέληγαν από τον κ. Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια ευκαιρία και να συγκριθούμε όπως εμείς προτιμούμε. Να δούμε τα δικά μας πεπραγμένα και να τα αντιδιαστείλουμε με τη δική σας διαδρομή. Ευκαιρία να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός και για άλλες πλευρές της επικαιρότητας. Πρόσφατα φαίνεται ότι πληροφορηθήκατε ότι υπάρχουν δικαστές. Ναι, υπάρχουν και δικάζουν δύο υπουργούς σας. Οι δικαστές κρίνουν και όσα συνέβησαν στο Μάτι, εκεί που το 2018 χάθηκαν 103 ζωές με το κράτος αδιάφορο, διαλυμένο και αδίστακτο. Έτοιμο με στημένες συνεντεύξεις τύπου και με σόου να εξαπατήσει την κοινωνία όταν όλοι σας γνωρίζατε το μέγεθος της τραγωδίας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Πέντε μήνες ζητώ να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας»

«Πέντε μήνες ζητώ να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και μόλις τώρα το κάνατε. Εδώ και στις κάλπες λύνουν τα κόμματα τις διαφορές τους» συνέχισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. «Η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται. Φτάνουμε στο τέλος της τετραετίας.

Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση, δεν ξεχνούν, αξιολογούν, επιβραβεύουν ή τιμωρούν» συνέχισε και συμπλήρωσε: «Μας θυμίσατε ότι ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να πυροβολεί τη χώρα, να ρίχνει λάσπη και να ποτίζει την κοινωνία με διχασμό, δηλητήριο και ψέματα. Διανθίζοντας σήμερα με πρωτοφανείς προσωπικές ύβρεις εναντίον μου. Ένοχος ή βλαξ δεν είπατε; Αυτή τη φράση την είχε χρησιμοποιήσει ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου κάνοντας αναφορά στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε: «Καταλαβαίνω, θέλετε να παρουσιάσετε μια εικόνα της πραγματικότητας τελείως δυστοπική. 3,5 χρόνια μετά τις εκλογές δημοσκοπικά υπολείπεστε και καταλαβαίνω γιατί ανεβάζετε συνέχεια τα ντεσιμπέλ της χυδαιότητας.

Για το μέλλον του τόπου, δεν έχετε να πείτε απολύτως τίποτα. Ούτε σήμερα είπατε. Δεν μπορείτε να μιλήσετε όχι μόνο για το μέλλον, ούτε για το παρελθόν σας. Ειρωνικό ότι διαλέξατε την 25η Ιανουαρίου για να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας, συμπίπτει με την ημέρα που το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός. Μια στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να ξεχάσουν. Τότε ξεκίνησε η περιπέτεια της χώρας».

Κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για Ράμμο

Τα αίματα άναψαν λίγη ώρα μετά το ξεκίνημα της ομιλίας Μητσοτάκη, ο οποίος ανέφερε σε υψηλούς τόνους ότι στην επιστολή που του έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. «Ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς;» ρώτησε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήρθατε κραδαίνοντας τελικά έναν φάκελο. Έγραφε απόρρητος. Έτσι δεν είναι; Τον κάνατε φείγ βολάν αλλά δεν μας απαντήσατε κ. Τσίπρα αν στην επιστολή υπήρχαν τα ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Άλλη σας έστειλε; Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε».

Στη Βουλή δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, με τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υποστηρίζει ότι ο κ. Ράμμος απαντούσε σε δική του επιστολή της 28ης Δεκεμβρίου που είχε «συγκεκριμένα ονόματα». Σχολίασε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να «παίξουμε τις κουμπάρες» και τόνισε πως «είναι κατηγορούμενος και όχι κατήγορος».

Η ένταση συνεχίστηκε με τον πρωθυπουργό να αναφέρει:  «Καταλάβαμε, καταλάβαμε. Επιβεβαίωσε ο κ.Τσίπρας ότι στην επιστολή δεν υπήρχαν ονόματα. Ευχαριστούμε πολύ» συνέχισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του».

«Είστε αφελής ή επικίνδυνος;»

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε να επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των υποκλοπών.

«Θα μπορούσα κι εγώ να πάω στην αρχή με ένα κατάλογο τηλεφωνημάτων επί των δικών σας ημερών και να ζητήσω αν παρακολουθούσατε εσείς κρατικούς λειτουργούς. Η διαδικασία που επιλέξατε είναι εκτός νομικού πλαισίου» είπε για να προσθέσει.

«Το κερασάκι σε αυτή την τοξική τούρτα ποιο είναι; Από καιρό όσα επικαλούνται οι βουλευτές σας είχαν δημοσιευθεί. Πριν τα παραλάβει ο κ. Τσίπρας τα θρυλουμενα στοιχεία, ήταν πρώτη είδηση σε τρία μέσα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε υπήρξαν διαρροές απόρρητων πληροφοριών από την ανεξάρτητη αρχή, είτε ο κ Τσίπρας επέβαλλε τα ονόματα που αυτός ήθελε. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε: «Να υποθέσουμε ότι αυτές οι παρακολουθήσεις γινόντουσαν, γιατί έχετε τα στοιχεία αυτά εσείς και όχι εγώ; Γιατί δεν έγινα εγώ αποδεκτής ποτέ καμίας τέτοιας πληροφορίας; Γιατί κ. Τσίπρα; Γιατί μήπως γνωρίζατε από πριν τα ονόματα; Εσείς έχετε τα στοιχεία, εγώ δεν τα έχω».

«Επειδή όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται λίγο περίπλοκα και αφορούν μόνο όσους εντρυφήσει στην λεπτομέρεια. Το 2019 λίγο πριν καταρρεύσετε στις εκλογές αλλάξατε τον ποινικό κώδικα, μετατρέψατε το αδίκημα των υποκλοπών από κακούργημα σε πλημμέλημα» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Το κάνατε ενώ γνωρίζατε ότι παρακολουθούσατε το ΚΚΕ, σίγουρα τον κ. Σαγιά και τον κ. Πιτσιόρλα, και πολλούς άλλους που πιστεύω θα μάθουμε στην πορεία.

Δηλαδή, επί ημερών σας οι υποκλοπές έγιναν από κακούργημα πλημμέλημα και σήμερα είναι το μεγάλο σκάνδαλο που πληγώνει τη δημοκρατία.

Δύο απλές διαπιστώσεις. Η υπόθεση των επισυνδέσεων είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφανθεί. Οι απαντήσεις μου κρίνονται και από εσάς και από τους πολίτες. Περιμένω και από τον κ. Τσίπρα να καταθέσετε τις δικές σας εξηγήσεις. Πρώτη μία δημόσια συγνώμη για το διασυρμό της πατρίδας στον οποίο πρωτοστάτησε για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας. Κουβέντα δεν έχετε πει. Όταν όλα τα στελέχη σας και εσείς συμμετείχατε σε αυτή την προσπάθεια διασυρμού της χώρας για ένα περιστατικό το οποίο ο υπουργός είχε πει ότι ήταν ψεύτικο. Ήμασταν σίγουροι γιατί έχουμε υπηρεσίες πληροφοριών που μπορούν να μας παρέχουν τέτοια δεδομένα. Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτή την εμμονή σας να αγκαλιάζετε τέτοιο fake news παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας; Είστε αφελής ή επικίνδυνος;»

Σε άλλο σημείο, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα τον κάλεσε να απαντήσει αν εξακολουθεί να καλύπτει τον κ. Παππά; «Ποιος είναι ο περίφημης Α2 μέτοχος του ΣΥΡΙΖΑ channel; . Να μας μιλήσετε για τις σχέσεις με τον κ. Αρτεμίου, τον κ. Καλογρίτσα. Μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα;» σημείωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis εκτοξεύοντας νέα βέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε την σκευωρία της Νovartis και τώρα κάνει ότι δεν ξέρει τον Μάξιμο Σαράφη» τόνισε.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024