Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης κατά Βενιζέλου για τις υποκλοπές: «Δεν είναι παντογνώστης» - Η απάντηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης κατά Βενιζέλου για τις υποκλοπές: «Δεν είναι παντογνώστης» – Η απάντηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ

«Δεν είναι παντογνώστης - Εμείς "Μένουμε Ευρώπη", χωρίς ερωτηματικό». «Το ποιος προσχώρησε στην άποψη ποιου είναι αντικείμενο αξιολόγησης κάθε επιμελούς αναγνώστη των όσων έχουν γραφτεί για το ζήτημα των υποκλοπών από τον Αύγουστο 2022 έως σήμερα»

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε πυρά εναντίον του με αφορμή τη στάση του τελευταίου στο ζήτημα των υποκλοπών όπου έχει πολλάκοις επικρίνει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της ενώ πήρε μέρος και σε εκδήλωση για το θέμα με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη; Υποκλοπές, Δικαιώματα και Κράτος Δικαίου».

«Δεν είναι παντογνώστης»

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ειδικότερα: «Τον αγαπήσατε το Βενιζέλο ξαφνικά, αφού τον κρεμάσατε στα μανταλάκια, τώρα τον αγαπήσατε» και πρόσθεσε:

«Αλλά ο κ. Βενιζέλος μας έλεγε ότι επί της αρχής δεν μπορεί να παρακολουθείται κανένα πολιτικό πρόσωπο. Αναγκάστηκε να ανασκευάσει. Δύσκολο για τον ίδιο, αλλά πρέπει αναγνωρίσει ότι δεν είναι παντογνώστης».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε και στη συνέχεια έμμεσες αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τη συμμετοχή του στην συγκεκριμένη εκδήλωση λέγοντας: «Εμείς κ. Τσίπρα «Μένουμε Ευρώπη». Χωρίς ερωτηματικό, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Το ερώτημα είναι αν εσείς μένετε Μαδούρο».

Με τον τρόπο αυτό αναφέρθηκε στη συμμετοχή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;», κατά την οποία ο κ. Βενιζέλος επιφύλαξε νέα φαρμακερά βέλη κατά της κυβέρνησης και επιβεβαίωσε τη νομιμότητα των ενεργειών Ράμμου.

Ποιος προσχώρησε στην άποψη ποιου

Άμεση ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου μέσω ανάρτησής του στο facebook όπου απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «το ποιος προσχώρησε στην άποψη ποιου είναι αντικείμενο αξιολόγησης κάθε επιμελούς αναγνώστη των όσων έχουν γραφτεί για το ζήτημα των υποκλοπών από τον Αύγουστο 2022 έως σήμερα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει ως εξής:

«Υποκλοπές και πολιτικά πρόσωπα: τι είχε υποστηριχθεί και τι προβλέπει τελικά ο ν. 5002/202

»Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 3 του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 5002/2022, «Το αίτημα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας, που αφορά πολιτικά πρόσωπα, υποβάλλεται μόνο από την Ε.Υ.Π. και οφείλει να στηρίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία που καθιστούν άμεση και εξαιρετικά πιθανή τη διακινδύνευση της εθνικής ασφάλειας. Το αίτημα, μαζί με τα στοιχεία που το συνοδεύουν, υποβάλλεται από τον Διοικητή της Ε.Υ.Π. στον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να χορηγήσει σχετική άδεια εντός προθεσμίας είκοσι τεσσάρων (24) ωρών.

»Αν δεν υπάρχει Βουλή, την άδεια του δεύτερου εδαφίου χορηγεί ο Πρόεδρος της τελευταίας Βουλής ή, αν αυτός αρνείται ή δεν υπάρχει, ο Πρωθυπουργός. Αν το αίτημα αφορά στον Πρόεδρο της Βουλής, ή αν δεν υπάρχει Βουλή στον Πρόεδρο της τελευταίας Βουλής, την άδεια χορηγεί ο Πρωθυπουργός. Μόνο εάν χορηγηθεί η άδεια της παρούσας, μπορεί το αίτημα να υποβληθεί στον εισαγγελικό λειτουργό της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 3649/2008 για τη συνέχιση της διαδικασίας. Στην περίπτωση της παρούσας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρόεδρος της τελευταίας Βουλής ή ο Πρωθυπουργός, κατά περίπτωση, δεν τηρεί σχετικό αρχείο.»

»Με τη διάταξη αυτή εισάγονται ειδικές αυξημένες εγγυήσεις για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών πολιτικού προσώπου. Η ουσιαστική αρμοδιότητα ανατίθεται στον Πρόεδρο της Βουλής. Επιπλέον το φάσμα των πολιτικών προσώπων διευρύνεται με την περ. β του άρθρου 3 του ίδιου νόμου.

Ειδικό συνταγματικό καθεστώς για τους πολιτικούς

»Η ρύθμιση αυτή δεν σέβεται πλήρως τα άρθρα 61 και 62 του Συντάγματος, είναι όμως ένα σημαντικό και ευπρόσδεκτο νομοθετικό βήμα. Αυτό ήταν το σχόλιο μου όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο του ν. 5002/2022.

»Η κυβέρνηση προσχώρησε στη θέση ότι υπάρχει ειδικό συνταγματικό καθεστώς για τα πολιτικά πρόσωπα, για λόγους προστασίας της δημοκρατίας. Η άδεια του Προέδρου της Βουλής προφανώς θεωρείται από τον νομοθέτη υποκατάστατο της άδειας της Βουλής.

»Για μήνες ακούγαμε την πολιτική επιχειρηματολογία ότι «κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις», ότι «όλοι είναι ίσοι ενώπιον της ΕΥΠ», ότι «για όλους αποφασίζει ο/η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ακόμη και για την ΠτΔ».

»Το ποιος προσχώρησε στην άποψη ποιου είναι αντικείμενο αξιολόγησης κάθε επιμελούς αναγνώστη των όσων έχουν γραφτεί για το ζήτημα των υποκλοπών από τον Αύγουστο 2022 έως σήμερα».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024