Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς: Τι έφερε ο Μαρκ Φιλιππούσης στο τένις του

Τσιτσιπάς: Τι έφερε ο Μαρκ Φιλιππούσης στο τένις του

Η τελευταία προσθήκη στην ομάδα του Τσιτσιπά είναι ο Ελληνο-αυστραλός τενίστας Μαρκ Φιλιππούσης, με το παρατσούκλι Σκούντ.

Το παρατσούκλι του Μαρκ Φιλιππούση είναι Σκουντ, από τον πύραυλο Σκούντ, ενώ στην Αυστραλία είναι επίσης γνωστός ως «Που» (The Pou).

Χάρη στα σωματικά προσόντα του (ύψος 1,96 και βάρος 103 kg), το παιχνίδι του χαρακτηριζόταν από μεγάλη δύναμη, τόσο στο σερβίς όσο και στην ανταλλαγή από τη βασική γραμμή, κάτι που του χάρισε το παρατσούκλι Scud.

Οι πύραυλοι Σκούντ, κατασκευάστηκαν στη Ρωσία τη δεκατία του 60, είναι βαλλιστικοί, θεάτρου επιχειρήσεων πρώτης γενιάς, και χρησιμοποίηθηκαν από το Ιράκ στον πόλεμο του Κόλπου, το 1993 -οπότε και έγιναν γνωστοί στο κοινό-.

Η ζωή του είναι πολυκύμαντη αν και στην καριέρα του στο τένις έφθασε στον Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πρόσφατα προστέθηκε στην ομάδα του Τσιτσιπά -προπονητής εξακολουθεί να είναι ο πατέρας του – και πολλοί λένε ότι έχει καταφέρει να του δώσει την αυτοπεποίθηση και την ψυχραιμία που του έλειπε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που ρωτήθηκε μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν για τη συμβολή του Μαρκ Φιλιππούση, ο οποίος καθόταν στην εξέδρα δίπλα στον πατέρα του, απάντησε ότι «έφερε χιούμορ» κάτι που έγινε τίτλος σε tweet.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν επεκτάθηκε για τον ρόλο του Μαρκ Φιλιππούση αλλά συμπλήρωσε ότι είναι πάντα εκεί όταν χρειάζεται.

Ποιός είναι ο Μαρκ Φιλιππούσης

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1976 από ελληνικής καταγωγής πατέρα (Νίκος) και ιταλικής καταγωγής μητέρα και είναι καθολικός Χριστιανός.

Ο πατέρας του – πρώην ποδοσφαιριστής – ήταν ο προπονητής του από την ηλικία των 6 ετών. Ίσως αυτό το κοινό στοιχείο να βοηθά τον Στέφανο και τον πατέρα του στον χειρισμό της προπονητικής και συμβουλευτικής. Για τρία χρόνια (1987-2000) προπονήθηκε από τον διάσημο τενίστα και κάτοχο του Wimbledon Πατ Κας (Pat Cash) και χώρισαν επεισοδιακά. Το 2006 «απέλυσε» τον πατέρα του από προπονητή και προσέλαβε τον θρύλο του τένις Πήτερ Μακναμάρα για μια δευτερη ευκαιρία στην καριέρα του.  Επαγγελματίας έγινε το 1994 σε ηλικία 18 ετών.

Έχει κατακτήσει δύο Davis Cup με την ομάδα της Αυστραλίας ( 1998 & 2003) όταν και έφθασε στους τελικούς του US Open και του Wimbledon, αντίστοιχα.

Υπέφερε από πολλούς τραυματισμούς στα γόνατα και υποβλήθηκε πολλές φορές σε εγχειρήσεις.

Οι διάσημες τραγουδίστριες και τα μοντέλα του Μαρκ Φιλιππούση 

Ο Φιλιππούσης ήταν ένας σταρ στην Αυστραλία και οι σχέσεις του με την κοινή γνώμη πέρασαν από 40 κύματα, ανάλογα με τις αγωνιστικές και τις εξωαγωνιστικές του επιδόσεις.

Η πολυδιαφημισμένη σχέση του με την τραγουδίστρια Delta Goodrem το 2004 ήταν το αγαπημένο θέμα των αυστραλιανών ταμπλόιντ. Το «comeback» της με το single «Out of the Blue», γράφηκε για την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια της μάχης της με τον καρκίνο Όμως, η κοινή γνώμη τον «σταύρωσε» όταν έγινε γνωστό ότι είχε παράλληλα «παράνομη» σχέση με την Πάρις Χίλτον.

Φαίνεται ότι έχει αδυναμία στις διασημότητες αφού το 2005 αρραβωνιάστηκε, και χώρισε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, με την ηθοποιό και μοντέλο Αλέξις Μπάρμπαρα, η οποία έπαιζε στην κωμωδία Pledge This στο οποίο πρωταγωνιστούσε η Paris Hilton.

To 2009 αρραβωνιάστηκε την ηθοποιό Τζένιφερ Εσποζίτο.

Για ένα μικρό διάστημα το 2001 είχε σχέση με την διάσημη τενίστρια και μοντέλο Άννα Κουρνίκοβα, η οποία τον εγκατέλειψε για τον Ενρίκε Ιγκλέσιας με τον οποίο είναι παντρεμένη έως σήμερα.

Η καριέρα του Μάρκ Φιλιππούση στα reality

Ήταν ο bachelor στο ριάλιτι «The Age of Love» του NBC για μια σεζόν στις ΗΠΑ. Tον διεκδικούσαν γυναίκες 20 ετών και γυναίκες 40 ετών, που ονομάζονταν kitties και cougars από την παραγωγή το 2007. Εκείνος ήταν 30 ετών.

Η καριέρα του στην tv δεν κράτησε πολύ. Mόλις ένα χρόνο. Συμμετείχε ακόμη μία φορά στο extra. 

Ξόδεψε την περιουσία του σε αυτοκίνητα και γυναίκες

Αυτή τη στιγμή, η περιουσία του Μαρκ Φιλιππούση εκτιμάται στα 500 χιλιάδες δολάρια. Ο πρώην αθλητής που κάποτε κέρδιζε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια σήμερα) από τα κέρδη των τουρνουά τώρα είναι φτωχός και το 2009 το σπίτι του βγήκε σε πλειστηριασμό. Όπως δήλωσε ο ίδιος αν δεν παίζεις τένις δεν βγάζεις λεφτά. Και από το 2006 δεν έπαιζε.

Η αγορά αυτοκινήτου 100.000 δολαρίων επειδή βαριόταν να πάρει ταξί

Μίλησε για τον «γελοίο» τρόπο ζωής του, καθώς ξόδευε τον πλούτο του με παράλογο τρόπο από απόλυτη πλήξη – απλά επειδή μπορούσε. Είχε στην κατοχή του πολλά φανταχτερά σπορ αυτοκίνητα και περίπου 15 μοτοσικλέτες. Το 2003, ο νικητής του Davis Cup πλήρωσε 100.000 δολάρια από καπρίτσιο για ένα ολοκαίνουργιο Dodge Viper, απλά και μόνο επειδή δεν ήθελε να πάρει ταξί για να γυρίσει σπίτι, για να το πουλήσει την επόμενη κιόλας μέρα.

«Ήμουν εκτός για μερικούς μήνες. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούσα να αντέξω οικονομικά πολλά. Έπρεπε να ζητάω από φίλους μόνο για να ψωνίζω φαγητό» εξομολογήθηκε το 2021.

«Για επτά συνεχόμενες ημέρες, τρώγαμε αυτή τη μακαρονάδα με λάχανο, η οποία καταλήγει να είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, αλλά η μαμά μου την αποκαλεί «φαγητό των φτωχών» επειδή είναι τόσο απλή, είναι απλώς λάχανο με μερικά μπαχαρικά και ζυμαρικά», είπε.

Μετανιωμένος για τη πορεία του, τη διάρρηξη των σχέσεων με τον πατέρα του είπε στη συνέντευξή του «Ένιωσα πολύ ντροπιασμένος γιατί έδωσαν τα πάντα για μένα και η ευθύνη μου ήταν να τους φροντίζω. Ήμουν σε ένα σκοτεινό μέρος και είχα κατάθλιψη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος στην καρδιά μου από το να βλέπω τους αγαπημένους μου να υποφέρουν εξαιτίας των πράξεών μου», δήλωσε ο πρώην επαγγελματίας του τένις σε αυστραλιανό περιοδικό.

Η επιστροφή στην οικογενειακή ζωή

Το 2012 γνώρισε τη σύζυγό του Σιλβάν Λόβιν, μοντέλο που γεννήθηκε στη Ρουμανία. Το 2014 απέκτησαν ένα αγόρι, τον Νικόλα και το 2018 ένα κοριτσάκι την Μάγια.

Ζούσαν στο Σαν Ντιέγκο έως το 2019 και μετά επέστρεψαν στην Αυστραλία. Ο Μαρκ Φιλιππούσης συμμετείχε το 2020 στον διαγωνισμό «Masked Singer» και λέγεται ότι εντυπωσίασε με τη φωνή του.

To 2021 ήταν φιναλίστ στο ριάλιτι SAS Australia (πρώτος από αριστερά στη φωτογραφία).

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024