Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Heat: Όταν συναντήθηκαν Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Heat: Όταν συναντήθηκαν Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Οι δυο τους έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και έδωσαν άλλη διάσταση στην έννοια «κλέφτη - αστυνόμου»

Πέρασαν ήδη 27 χρόνια από την πρώτη φορά που, δυο από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του κινηματογράφου, συναντήθηκαν στην ίδια σκηνή, η οποία έμελλε να μείνει στην ιστορία. Ο λόγος για τον Αλ Πατσίνο και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο Heat.

Η ταινία του Μάικλ Μαν έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες και πιο συναρπαστικές στο σινεμά. Έκανε τεράστια εμπορική επιτυχία και μάλιστα, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο δημιουργός της, βρίσκεται στα σκαριά ένα prequel και sequel μαζί.

Το σενάριο του Heat (στην Ελλάδα η ταινία κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Ένταση») βασίζεται στην αληθινή επιδίωξη ενός εγκληματία, του Νιλ ΜακΚόλεϊ, από την αστυνομία του Σικάγου και τον ντετέκτιβ Τσακ Άνταμσον (Βίνσεντ Χάνα στην ταινία) τη δεκαετία του 1960. Τον ντετέκτιβ υποδύθηκε ο Αλ Πατσίνο και τον ληστή τραπεζών ο Ντε Νίρο.

Ο Βίνσεντ αφιερώνεται στη δουλειά του, αλλά απομακρύνεται από την οικογένειά του. Ο ΜακΚόλεϊ, από την μεριά του, είναι ηθικός και διαισθάνεται σχεδόν τα πάντα. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο εστιατόριο Kate Mantilini και η σκηνή της συνομιλίας τους έδωσε άλλη διάσταση στην έννοια «κλέφτη – αστυνόμου».

Το Heat αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Κρίστοφερ Νόλαν. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, τον βοήθησε στην ενημέρωση του σκοτεινού οράματος της Gotham City, στην τριλογία του The Dark Knight.

«Πάντα ένιωθα ότι το Heat είναι μια αξιοσημείωτη επίδειξη για το πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα τεράστιο σύμπαν μέσα σε μια πόλη και να εξισορροπήσεις έναν πολύ μεγάλο αριθμό χαρακτήρων, με τα συναισθηματικά τους ταξίδια, με αποτελεσματικό πάντα τρόπο», έχει πει χαρακτηριστικά.

Θυμηθείτε την ιστορική σκηνή

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024