Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες [Χάρτης]

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες [Χάρτης]

Συνεχίζεται η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει για τρίτη διαδοχική ημέρα τη χώρα μας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας να δώσει βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη κατανομή του αθροιστικού υετού (βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις) μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους έντονα φαινόμενα, ιδιαίτερα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις σε ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας . Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι στα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στη Δυτική Ελλάδας, στη Θράκη, σε νησιωτικά τμήμα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Μάλιστα τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στις Ανατολικές Κυκλάδες τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα εξασθενήσουν. Από το βράδυ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα Επτάνησα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 9, στην Ήπειρο από 2 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 14 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 13 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως17 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ θα πνέουν στα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο άνεμοι δυτικών έως νοτιοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, με βελτίωση στη συνέχεια. Ασθενής χιονόπτωση ενδέχεται να εκδηλωθεί στα ανώτερα τμήματα της Πάρνηθας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα πεδινά και πρόσκαιρης χιονόπτωσης στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024