Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση μομφής: Στην αντεπίθεση η ΝΔ - «Εκτροπή το έξι στα έξι του Τσίπρα» - «Delivery boy» ο Ράμμος

Πρόταση μομφής: Στην αντεπίθεση η ΝΔ – «Εκτροπή το έξι στα έξι του Τσίπρα» – «Delivery boy» ο Ράμμος

Η αντίδραση Τσακαλώτου

Συντονισμένα πυρά εξαπολύουν υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ εντός και εκτός Βουλής -όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης- και εγκαλούν τον Αλέξη Τσίπρα για παράνομη ενέργεια σε ότι αφορά την αποκάλυψη των ονομάτων πολιτικών και στρατιωτικών που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Μάλιστα πηγαίνουν και ένα βήμα παραπέρα αμφισβητώντας τη δικαιοδοσία της ΑΔΑΕ να ενημερώνει όταν πρόκειται για «νόμιμες» παρακολουθήσεις.

Φέιγ βολάν

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνονται από την ΕΥΠ «φέιγ βολάν τα ονόματα που παρακολουθούνται νομίμως» τονίζοντας πως «ο κ. Ράμμος θα έπρεπε «να ενημερώνει μόνο όταν εντοπίζει κάτι παράνομο και όχι όταν κάτι γίνεται νομίμως».

«Δεν είναι παράνομο να παρακολουθούνται κρατικοί αξιωματούχοι» υποστήριξε ο κ. Βορίδης και διευκρίνισε παράλληλα ότι για να γίνει αυτό, απαιτείται η άδεια του προέδρου της Βουλής, εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος εθνικής ασφάλειας.

«Ας τελειώνει η υποκριτική συζήτηση με τις παρακολουθήσεις», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, αναφέροντας ότι εάν στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε ότι παρακολουθείται η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα αντιδρούσε, ωστόσο τώρα «ο κ. Τσίπρας λέει συγχαρητήρια για την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς».

Η μόνη βεβαιωμένη εκτροπή

Υπάρχει μόνο μία βεβαιωμένη και ομολογημένη εκτροπή, που είναι η κουβέντα του Αλέξη Τσίπρα για «έξι στα έξι», ανέφερε στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβένηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Πριν ξεκινήσει αύριο η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναφέρει ποιος είναι αυτός ο αντιθεσμικός δίαυλος επικοινωνίας, που του επιτρέπει να ξέρει από πριν ποιο αίτημα να κάνει, για ποια πρόσωπα και τι απάντηση θα πάρει, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτό το «έξι στα έξι» είναι η μόνη βεβαιωμένη εκτροπή, και όλες οι άλλες είναι διερευνώμενες, σύμφωνα με το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας. «Εκτός εάν πείτε ότι είναι θεσμικό κάποιος από την ΕΥΠ ή από αλλού να ενημερώνει επιλεκτικά όποιον αρχηγό επιθυμεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε, επίσης, από την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει απαντήσεις σχετικά με την αναφορά της στην πρόταση δυσπιστίας, ότι «η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων εργαλειοποίησαν την εθνική ασφάλεια χάριν αλλότριων συμφερόντων είναι επικίνδυνοι για τη χώρα», όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι δεν υπάρχουν σύνορα, και όταν η ΝΔ τα θωράκισε με αποτελέσματα. Κάλεσε, δε, τον κ. Τσίπρα να μιλήσει για τους δύο κατηγορούμενους υπουργούς του, καθώς και για τις «σκοπιμότητες» πίσω από την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, τρεις ημέρες πριν τη διάλυση της Βουλής το 2019.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τον δρόμο της δήθεν θεσμικής εκτροπής που καταγγέλλει. «Αυτή τη θεσμική εκτροπή, πρώτοι εσείς, σίγουρα και ομολογημένα, την έχετε κάνει με το «έξι στα έξι»», υπογράμμισε.

Τηλεστάρ

Οι βουλευτές της ΝΔ έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, για την αποστολή στοιχείων για τις υποκλοπές στους πολιτικούς αρχηγούς. Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη σειρά πήραν οι βουλευτές της ΝΔ που μίλησαν στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας.

«Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε δει τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ να γίνεται σχεδόν τηλεστάρ» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος και επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ λέγοντας πως αν και απαγορεύεται σε όλα τα κράτη η δημοσιοποίηση στοιχείων που τέθηκαν σε παρακολούθηση «αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι τα στοιχεία αυτά να γίνονται δημοσιογραφική ύλη και λαϊκό ανάγνωσμα».

«Οι Ανεξάρτητες Αρχές οφείλουν να είναι αντικειμενικές και στον δημόσιο λόγο τους ανέκφραστες, ώστε να μη διακυβεύεται η αντικειμενικότητά τους, να μην παρεξηγούνται ή παρερμηνεύονται κατά το δοκούν όσα αναφέρουν. Σε αντίθεση με αυτά που έχει κάνει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ που στέλνει επιστολές και φακέλους με περαιτέρω στοιχεία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Μπουκώρος.

Κομματικές σκοπιμότητες

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας, «ως εκ θαύματος, πριν ακόμα λάβει το φάκελο με τα στοιχεία από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, είχε κλείσει το ραντεβού της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαν γίνει οι σχετικές προαναγγελίες!». Καταλόγισε μάλιστα στον κ. Ράμμο «σοβαρά λάθη στη διαχείριση, μακράν των συνταγματικών και νομοθετικών προβλέψεων που διέπουν τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής», καθώς και «προσήλωση σε κομματικές κατευθύνσεις και σκοπιμότητες».

«Οταν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν εξυπηρετούν το αφήγημά σας, την υβρίζετε και όταν είναι βολικές, τη χειροκροτείτε. Δικαιοσύνη, όμως, α λα καρτ δεν υπάρχει» συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ «delivery boy» και «πέμπτη φάλαγγα» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Τάσος Χατζηβασιλείου είπε για τον κ. Ράμμο ότι «ευτελίζει το αξίωμά του και την Αρχή της οποίας προΐσταται».

Σκονάκι και πιόνι

«Είδαμε τον κ. Τσίπρα να κάνει ανάγνωση συγκεκριμένων ονομάτων. Αλήθεια, αυτά τα ονόματα για τα οποία ρώτησε τον κ. Ράμμο, από πού τα βρήκε; Είναι από τα δημοσιεύματα; Οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες, ήταν παράνομες; Τα στοιχεία τα έχει ο κ. Ράμμος από τη δική του έρευνα ή τα διάβασε κι αυτός και τα αναμασάμε όλοι;», διερωτήθηκε, για να συμπληρώσει: «Την ΑΔΑΕ τη σεβόμαστε αλλά πρέπει και η ίδια να σέβεται τον εαυτό της. Και τα κρίσιμα ζητήματα που διαχειρίζεται», είπε ο Γιώργος Βλάχος.

Η συντονισμένη επίθεση των βουλευτών της πλειοψηφίας κατά του κ. Ράμμου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε τον παρόντα στην αίθουσα κ. Γεραπετρίτη να αποσαφηνίσει αν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος του προέδρου της ΑΔΑΕ είναι γραμμή της ΝΔ και αποτελούν «σκονάκι» του κόμματος.

«Ησασταν εδώ όταν μιλούσαν ο κ. Μαρκόπουλος και ο κ. Χατζηβασιλείου; Ουσιαστικά, είπαν ότι είναι πράκτορας του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς είστε καθηγητής πανεπιστημίου. Σας ρωτάω ευθέως. Πιστεύετε ότι ο κ. Ράμμος είναι πιόνι του ΣΥΡΙΖΑ; Διότι ήταν ακραία αυτά τα πράγματα που ειπώθηκαν. Ακραία», είπε ο κ. Τσακαλώτος και αναρωτήθηκε αν οι παρεμβάσεις αυτές «είναι γραμμή της ΝΔ ή έχουμε δύο βουλευτές της ΝΔ που πήραν το λάθος σκονάκι».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024