Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκπαιδευτικές δράσεις υγείας από τον Δήμο Πρέβεζας

Εκπαιδευτικές δράσεις υγείας από τον Δήμο Πρέβεζας

Ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, τους εθελοντές-νοσηλευτές και το ΕΚΑΒ καθώς και τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις υγείας για μαθητές.

Την ενεργό συμμετοχή της σχολικής κοινότητας των εκπαιδευτικών και κυρίως των μαθητών σε θέματα πρώτων βοηθειών και διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών θα επιδιώξει ο Δήμος Πρέβεζας μέσω της συνεργασίας του με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), τους εθελοντές-νοσηλευτές και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας καθώς και τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η εμπειρία από προηγούμενες δράσεις έχει αποδείξει ότι τα παιδιά μπορούν να αφομοιώσουν πολύ εύκολα πρακτικές που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας κλπ μεταφέροντάς τις και στις οικογένειές τους.

Με βάση αυτό ο Δήμος ευελπιστεί ότι τα «μαθήματα» αντιμετώπισης περιστατικών που συμβαίνουν καθημερινά στο σχολείο και σε κάθε σπίτι, όπως πνιγμός από κατάποση φαγητού, αιμορραγίες, χτυπήματα κλπ. θα μπορέσουν όχι μόνο να αποδώσουν καρπούς αλλά να σώσουν ακόμη και ζωές.

Όπως εξήγησε η κ. Αραβανή η ΕΝΕ υλοποιεί δράσεις που προωθούν τόσο την ανεύρεση δοτών μυελού των οστών όσο και τις γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης αλλά και πρώτες βοήθειες και στο Νοσοκομείο υπάρχει δυναμικό εθελοντών που επιθυμεί να «εντάξει» στο σχολείο τη συγκεκριμένη ενότητα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα της δράσης αυτής η οποία θα πραγματοποιηθεί με αρωγό και συντονιστή τον Δήμο Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά διαμορφώνουμε σήμερα ένα «σύμφωνο συνεργασίας» με στόχο την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού που είναι η υγεία μας.

Συγχαίρω τους εθελοντές – νοσηλευτές της ΕΝΕ και την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Πρέβεζας για το έργο τους και την προθυμία τους να μεταδώσουν γνώσεις πρώτων βοηθειών στα παιδιά και είμαι σίγουρος ότι με την πολύτιμη βοήθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας στα «μαθήματα» αυτά όχι μόνο θα συμμετέχουν με χαρά αλλά και θα αριστεύσουν όλοι».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024