Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Ρόδο: Η εκτίμηση του Ευθύμιου Λέκκα

Σεισμός στην Ρόδο: Η εκτίμηση του Ευθύμιου Λέκκα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας σχετικά με τον σεισμό στην Ρόδο που είχε ως επίκεντρο την θάλασσα.

Ο Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για τον σεισμό των 5,9 ρίχτερ στην Ρόδο. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν σε απόσταση 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου και το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 22 χλμ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, τόνισε πως στα Δωδεκάνησα έχουν εκδηλωθεί μεγάλοι σεισμοί στο παρελθόν, ωστόσο ο ίδιος ήταν καθησυχαστικός, αναφέροντας πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν μακριά από την πόλη της Ρόδου.

«Στα Δωδεκάνησα έχουν εκδηλωθεί μεγαλύτεροι σεισμοί στο παρελθόν»

«Το που θα επικεντρωθεί κάθε φορά ένας σεισμός, μεγάλος ή μικρός, δεν το γνωρίζουμε. Χθες εκδηλώθηκε στην άκρη του ελληνικού τόξου, νοτιοανατολικά της Ρόδου. Εκεί, λοιπόν, στην απόληξη του τόξου που κυριαρχούν οριζόντια ρήγματα είχαμε την εκδήλωση του σεισμού, ο οποίος έγινε αντιληπτός στην Ρόδο και την Κάρπαθο», ανέφερε αρχικά ο σεισμολόγος.

«Στα Δωδεκάνησα έχουν εκδηλωθεί μεγαλύτεροι σεισμοί στο παρελθόν. Το 1928 είχε εκδηλωθεί ο μεγαλύτερο σεισμός που καταγράφηκε ενόργανα στον ελληνικό χώρο, με μέγεθος της τάξης των 7,9 Ρίχτερ. Ήταν ένας σεισμός μεγάλου βάθους απ’ ότι διερευνήθηκε. Η περιοχή έχει δυναμικότητα να δώσει πιο μεγάλο σεισμό, αλλά και πιο μεγάλο να δώσει, είμαστε γύρω στα 100 χλμ από την πόλη της Ρόδου. Είναι μακριά», συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ φαίνεται να ήταν ο κύριος ενώ μετά την εκδήλωση του φαινομένου λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024