Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία στην Αττική: Κεραυνοί, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι - Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία στην Αττική: Κεραυνοί, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι – Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Σε πολλές περιοχές της χώρας τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά - Νέο επικαιροποιημένο δελτίο

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί σήμερα Πέμπτη η κακοκαιρία στην Αττική. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές ακόμη περιοχές της πρωτεύουσας.

Μάλιστα τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία στην Αττική αναμένεται να ενταθεί.

Την ίδια ώρα πυκνό χιόνι πέφτει στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Δύσκολη η σημερινή ημέρα για την Αττική

Οι μετεωρολόγοι είχαν χαρακτηρίσει την Πέμπτη, ως μία δύσκολη ημέρα για την Αττική, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει τη χώρα μας και αναμένεται να ενισχυθεί προς το απόγευμα προκαλώντας έντονη κακοκαιρία.

Χαλάζι έριξε στην Αθήνα

Ειδικότερα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε όλη σχεδόν την χώρα. Στην Αττική η κακοκαιρία ξεκίνησε από τα νότια.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Πέμπτη:

Ισχυρές καταιγίδες και στην Αθήνα

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

– μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο
– από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με εξασθένηση από το απόγευμα
– από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ
– από το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία
– από νωρίς το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

– στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω)
– στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω)
– στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 700-800 μέτρα και πάνω)
– από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400-500 μέτρα και πάνω).

3. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Χιονίζει στα ορεινά της Ηπείρου – Ρίψεις αλατιού για να μείνει ανοικτό το επαρχιακό δίκτυο

Χιονίζει από τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα.

Σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο εργάζονται πυρετωδώς μηχανήματα αποχιονισμού και μπουλντόζες, προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ασφαλείς για τους οδηγούς, ενώ γίνονται και ρίψεις αλατιού.

Ειδικότερα χιονίζει στα χωριά της Κόνιτσας, του ανατολικού Ζαγορίου, του Μετσόβου, των Τζουμέρκων και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα. Στις 09:30 έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για νταλίκες και φορτηγά, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί από τις 03:30 τα ξημερώματα, στα διόδια του Δροσοχωρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα σύνορα των νομών Ιωαννίνων Γρεβενών και Τρικάλων.

Πυκνό χιόνι στο Πήλιο

Πυκνό χιόνι πέφτει από χθες το απόγευμα σε όλο το κεντρικό Πήλιο με αποτέλεσμα να έχουν «ντυθεί» στα λευκά τα πάντα από τα 700 μέτρα και πάνω, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Η χιονόπτωση στο βουνό των Κενταύρων άρχισε λίγο μετά τις 18:00 χθες και εντάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ανέλαβαν αμέσως υπηρεσία και άρχισε συνεχής αποχιονισμός του οδικού δικτύου, κυρίως της οδού Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς, όπου συνήθως παρουσιάζονται προβλήματα.

Στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες του Πηλίου έχει ξεπεράσει τα 25 εκατοστά, αφού και σήμερα εξακολουθεί να επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση σε συνδυασμό με πολύ δυνατούς ανέμους.

Η θερμοκρασία στα Χάνια κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, σήμερα είναι στους -2 και δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από το 0 κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στον Βόλο βρέχει συνεχώς από χθες το βράδυ, το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι.

Σε ποιες περιοχές έμειναν κλειστά τα σχολεία

Κλειστά παρέμειναν σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία στις Μυκήνες, το Ναύπλιο, τις Πρέσπες, την Ιθάκη, τη Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στη Ζάκυνθο. Πηγή φωτογραφίας: imerazante.gr

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου σήμερα Πέμπτη 26/01 όλοι οι Δημοτικοί, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστά, ενώ μέσα στο 24ωρο θα γίνει ανακοίνωση για την λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. Παράλληλα και στον δήμο Ναυπλιέων θα παραμείνουν σήμερα κλειστά όλα τα σχολεία προληπτικά.

Την ίδια στιγμή, στην Πρέσπες τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν δύο ώρες αργότερα, στις 10:00 π.μ, ενώ ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Νωρίτερα σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού ανακοινώθηκε ότι αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα δύο νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη «τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα μείνουν κλειστά».

Με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο το νησί, υπό τον φόβο καταστροφών στα κτίρια λόγω προβλημάτων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024