Με αποκλειστικό θέμα τις υποκλοπές η σημερινή παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Ησημερινή παρουσία και στάση -παρέμβαση για τις υποκλοπές του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στη Βουλή είχε σχεδόν από νωρίς χθες προεξοφληθεί. Και ακολούθησε τη δική της κλιμάκωση. Πρώτον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και εξήλθε με έναν φάκελο στα χέρια, όπου οι πληροφορίες λένε για υλικό που αφορά έξι συν δύο πρόσωπα που φέρονται να έχουν παρακολουθηθεί από την ΕΥΠ και τεκμηριώνεται από τις έρευνες που διενήργησε η ΑΔΑΕ το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Την ώρα που ο Τσίπρας έλεγε τη φράση: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι», το σύνολο της ΚΟ του κόμματός του λάμβανε μήνυμα για σημερινή παρουσία στη Βουλή, ενώ το σενάριο μέχρι αργά το βράδυ χθες μιλούσε ακόμη και για πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι θεσμικός και δεν πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής στον ναό της δημοκρατίας», συμπλήρωναν οι συνεργάτες του δίνοντας μια εικόνα του πώς θα κινηθεί σήμερα και προφανώς σε υψηλούς τόνους με άξονα πάντα τις υποκλοπές. Ο ίδιος μετά τον Ράμμο και αργά το απόγευμα επισκέφθηκε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, ενώ εξερχόμενος έκανε μία ακόμη φορά αναφορά στην υπόθεση λέγοντας ότι αυτή η «δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαξίμου vs ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε σκηνικό μομφής και ακραία πόλωση

Είχε προαναγγείλει πρωτοβουλίες ο Αλέξης Τσίπρας πριν από μερικές ημέρες με τιτίβισμά του πάντως όπου έλεγε μεταξύ άλλων ότι στη νέα επιστολή του ο Ράμμος είχε αποσαφηνίσει ότι «υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ» και πως «οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr