Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου vs ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε σκηνικό μομφής και ακραία πόλωση

Μαξίμου vs ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε σκηνικό μομφής και ακραία πόλωση

«Η πλειοψηφία είναι συμπαγής» λέει η κυβέρνηση, υπ’ ατμόν οι γαλάζιοι για την παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή – Κατά μέτωπο η επίθεση της κυβέρνησης στον Ράμμο της ΑΔΑΕ και η ταύτισή του με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα οδεύει η σύγκρουση μεταξύ Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ με θρυαλλίδα των εξελίξεων τον απόρρητο φάκελο της ΑΔΑΕ για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και με δεδομένη την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει στη Βουλή σήμερα.

Χωρίς να επιβεβαιώνεται επίσημα από την Κουμουνδούρου στο τραπέζι φαίνεται ότι όλα τα θεσμικά εργαλεία, ακόμα και μια πρόταση μομφής. Τουλάχιστον στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν ότι ήδη έχει στηθεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα τέτοιο σκηνικό. «Είναι φως φανάρι, το προετοίμασε», έλεγε γαλάζιος κοινοβουλευτικός, «να δούμε βεβαίως και αν θα κάνει το βήμα».

Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν την πεποίθηση ότι «η πλειοψηφία είναι συμπαγής» ενώ ο κυβερνητικός πορτ παρόλ Γιάννης Οικονόμου προκάλεσε τον Τσίπρα να καταθέσει την μομφή κατά της κυβέρνησης, ώστε να συζητηθούν, όπως τόνισε, αναλυτικά όλα για τις τετραετίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας τολμήσει» είπε για την ακρίβεια. Είχε προηγηθεί σκληρή γλώσσα από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για «εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός Μαξίμου».

Σφίγγει ο κλοιός

Το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα να απαντά με «έργα και ημέρες» του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία. Ενδεικτική η φράση Οικονόμου ότι «το κράτος δικαίου επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το «Μάξιμο Σαράφη» που συνελήφθη για απάτη» με αναφορές του επιπλέον σε «ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Α2 και τις κυπριακές offshore».

Αυτό δεν σημαίνει ότι στο γαλάζιο στρατόπεδο ήθελαν να δουν εκ νέου να σφίγγει ο κλοιός για την υπόθεση των υποκλοπών, ειδικά την ώρα που όλοι κοιτάζουν τον εκλογικό ορίζοντα, εξού και η απόφαση του Μαξίμου ουσιαστικά να πετάξει το γάντι – δια του εκπροσώπου – στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής. Σε μια προαναγγελία ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση λαμβάνει θέση μάχης για σκληρή σύγκρουση, χωρίς να αιφνιδιάζεται.

Ταύτιση Ράμμου με ΣΥΡΙΖΑ

Από το Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η μετάβαση του Τσίπρα στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο καθώς και οι δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνέθεσαν την κορύφωση «μιας μεθόδευσης», όπως υποστηρίζουν, «που βρίσκεται σε εξέλιξη μήνες τώρα».

Στόχος είναι να μην εισέλθουν οι γαλάζιοι σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, δείχνοντας αμηχανία, ούτε να βρεθούν σε θέση απολογίας για τις νέες διαστάσεις στο θέμα των παρακολουθήσεων. Στο πλαίσιο αυτό είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αμέσως η κυβέρνηση έσπευσε σε ταύτιση – και μάλιστα με… σφοδρότητα – του επικεφαλής της ΑΔΑΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τα λόγια του Οικονόμου «τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα».

Ταυτόχρονα μένει εν ισχύ η βασική γραμμή άμυνας ότι ουδέποτε ήταν σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη οποιοδήποτε τέτοιο υλικό, αλλά και η διάθεση της κυβέρνησης να παραπέμπει συνεχώς στη Δικαιοσύνη προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το αν, πως και με ποιους λειτουργούσαν «εκτός πλαισίου δίκτυα» στο εσωτερικό της ΕΥΠ.

«Οι επισυνδέσεις αυτές, κατηγορηματικά, δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Καμιά ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν περιήλθε ποτέ σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να φέρει γρήγορα στο φως την πραγματική διάσταση της υπόθεσης αυτής και ποια ρυπαρά δίκτυα διοχέτευαν προνομιακά και συστηματικά υλικό και πληροφορίες σε συγκεκριμένους μηχανισμούς» είναι η επίσημη θέση που καλούνται να υπερασπιστούν οι γαλάζιοι.

Ειδικά σε μια μέρα δύσκολη και αν μη τι άλλο ραγδαίων εξελίξεων, όπως προδιαγράφεται η σημερινή ανάλογα με τις κινήσεις που θα επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024