Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής - «Πυρά» κατά Ράμμου

Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής – «Πυρά» κατά Ράμμου

Τι είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για τη στάση κυβέρνησης στο ενδεχόμενο να κατατεθεί σήμερα μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τον απόρρητο φάκελο της ΑΔΑΕ για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Ο Αλέξης Τσίπρας, πιθανολογείται ότι σήμερα, στην παρέμβαση του στη Βουλή και τη συζήτηση στη του νομοσχεδίου του υπ. Υγείας, ίσως καταθέσει πρόταση μομφής, με την κυβέρνηση να δηλώνει ετοιμοπόλεμη.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στον Σκάι, ο οποίος υποστήριξε ότι στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή αυτή είναι «καλοδεχούμενη» και θα τον «ευγνωμονούμε τον Τσίπρα» καθώς όπως είπε θα δοθεί ευκαιρία να «συζητήσουμε για τις δύο κυβερνητικές θητείες».

«Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει…»

Οσον αφορά το «καυτό» ζήτημα των παρακολουθήσεων ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την απορία «πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γνώριζε τα πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται για τα οποία μόλις χθες η ΑΔΑΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό».

Υποστήριξε μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ενημέρωση και καμία έκθεση στην Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν είχε φτάσει στον πρωθυπουργό.

Στην ερώτηση αν η ΕΥΠ προχωρούσε σε αποφάσεις που υπερέβαιναν τις αρμοδιότητές της, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως «εάν συνέβαινε αυτό είναι καταδικαστέο», προσθέτοντας ότι  όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την άρση απορρήτου του κ. Ανδρουλάκη, υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και νέο πλαίσιο που εκλήθη να θεραπεύσει τις συστημικές παθογένειες της ΕΥΠ».

Πυρά κατά Ράμμου

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως τα «ζητήματα εθνικής ασφαλείας δεν πρέπει να να είναι βορρά στο πολιτικό παιχνίδι», στρέφοντας τα «πυρά» του προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στον οποίο καταλόγισε ευθύνες για πώς είναι δυνατόν να ενημερωθεί πρώτα ο κ. Τσίπρας και μετά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο. Η νομοθεσία προβλέπει για θέματα εθνικής ασφάλειας την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των  αρχηγών κομμάτων. Για πρώτη φορά ο κ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα»

Με την ενέργεια αυτή να δώσει «προσωποποιημένη ενημέρωση», όπως είπε, «ο κ. Ράμμος καθίσταται μέρος πολιτικού παιχνιδιού  λίγους μήνες πριν τις εκλογές»

Στο ερώτημα εάν με την ενέργεια αυτή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καθίσταται υπόλογος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «υπάρχουν δικαστήρια που κρίνουν ανάλογες υποθέσεις», προσθέτοντας πως εάν «ο κ. Ράμμος είχε διαπιστώσει ότι υπήρχε συνταγματική παραβίαση όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό».

Καταλήγοντας μάλιστα είπε ότι επί 3,5 χρόνια ο κ. Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024